Hyppää sisältöön

Major-kausi alkaa: Näin PGA Championship televisioidaan Suomessa

Justin Thomas ja Brooks Koepka lukeutuvat torstaina käynnistyvän PGA Championshipin voittajasuosikkeihin.

PGA Championship pelataan tänä vuonna San Franciscossa, joten voitto ratkeaa keskellä yötä Suomen aikaa.

Tänä vuonna pelataan vain kolme major-turnausta, kun koronaepidemian vuoksi The Open Championship peruttiin. Muutenkin suurturnausten aikataulut menivät uusiksi, sillä kauden ensimmäinen major-turnaus pelataan poikkeuksellisesti vasta tällä viikolla.

Kauden ensimmäinen major on PGA Championship, joka käynnistyy torstaina TPC Harding Parkin kentällä San Franciscossa. Kenttä tekee debyytin major-areenana.

Vaikka kilpailun alla muutama eurooppalainen on vetäytynyt kisasta koronavirukseen vedoten, maailmanlistan 50 parhaasta pelaajasta 48 on mukana pelaamassa voitosta. Nimekkäimmät vetäytyjät ovat Italian Francesco Molinari, joka on maailmanlistalla sijalla 37, ja Englannin Lee Westwood (39:s).

Kroppaansa säästellyt Tiger Woods on mukana, samoin Brooks Koepka, jolla on mahdollisuus tehdä historiaa ottamalla kolmas perättäinen voittonsa ns. modernilla aikakaudella. Walter Hagen voitti kilpailun 1920-luvulla neljä kertaa perättäin, mutta tuolloin kilpailu pelattiin reikäpelimuodossa. Lyöntipelimuotoon siirryttiin vuonna 1958.

Voittajasuosikiksi nousi viime viikkoisen voiton ansiosta Justin Thomas, joka lähtee kilpailuun maailmanlistan ykkösen paikalta. Thomas voitti kilpailun vuonna 2017.

Ensimmäistä major-voittoa janoaa Jon Rahm, joka on äitynyt kovaan kuntoon. Edellinen eurooppalainen voittaja on Rory McIlroy, joka on päässyt nostamaan Wanamaker Trophyä vuosina 2012 ja 2014. Kuuden vuoden takainen voitto on pohjoisirlantilaisen viimeisin ykköstila golfin arvoturnauksissa.

Rory McIlroy voitti PGA Championshipin vuonna 2014.

Rory McIlroy voitti PGA Championshipin vuonna 2014.

Getty Images

Tiger Woods on voittanut turnauksen neljä kertaa: 1999 ja 2000 sekä 2006 ja 2007. Viiteen voittoon on Hagenin lisäksi yltänyt Jack Nicklaus.

Koska kilpailu pelataan Yhdysvaltain länsirannikolla, tarkoittaa tämä sitä, että kilpailun katsominen televisiosta vaatii sitoutuneisuutta, sillä kisa pelataan keskellä yötä.

Kilpailun televisioi Suomessa Viaplay ja V Sport ja tässä ovat turnauksen televisiontiajat:

Torstai

Klo 23–5.15.

Perjantai

Klo 23–5.15.

Lauantai

Klo 23–5.15.

Sunnuntai

Klo 22–4.15

Torstaina ja perjantaina kilpailun selostaa Antti Vaalas ja kommentaattorina toimii kilpapelaaja Antti Ahokas. Viikonloppuna selostajana toimii Teemu Tyry ja asiantuntijana on huippuvalmentaja Timo Karvinen.

Kilpailun televisioivat Viaplay ja V sport ovat GoGolfin yhteistyökumppaneita.

Etsi luettavaa