Hyppää sisältöön

Maja Stark omaa luokkaansa Marokossa – Ursula Wikströmillä hurja nousu finaalikierroksella

Maja Stark on aloittanut kautensa todella vahvasti. Saudi-Arabian kisassa hän saa vastaansa melkoisen määrän naisgolfin kirkkaimpia tähtiä. Kuva:LET

Ruotsin supertähdet Maja Stark (-12) ja Linn Grant (-8) nappasivat Lalla Meryem Cupissa kaksi ensimmäistä sijaa, edellisviikolla Keniassa ykköseksi pelannut Intian Adati Ashok (-7) oli kolmas. Ursula Wikström (par) jäi seitsemännestä sijasta kahden lyönnin päähän.

Maja Stark siirtyi ammattilaiseksi reilut 1,5 vuotta sitten. Tämän jakson aikana hän on voittanut kerran Let Access Seriesilla ja kuudesti LET:lla. Viimeisin ykköstiloista on Marokosta, jossa 23-vuotias ruotsalainen jätti kovan kilpakumppaninsa ja ystävänsä Linn Grantin neljän lyönnin päähän 54-reiän mittaisessa kisassa.

Ashok (69,-4) johti kisaa avauspäivän jälkeen, toisella kierroksella Stark (71-67,-8) nousi kaksi lyöntiä intialaisen edelle. Finaalikierroksella taistelua voitosta ei koettu, sillä Stark venytti ulosmenossa johtonsa neljään lyöntiin.

Starkilla on vahva voittajastatus myös LPGA:lle, jonka hän sai kesällä Irlannissa pelatusta LET:n ja LPGA:n yhdeiskilpailusta. Tämän avulla hän pääsi mukaan LPGA:n Tournament of Championsiin, jossa avasi kautensa komeasti toisella sijalla.

Ursula Wikström loisti lauantain kierroksella

Ursula Wikströmin kierrostulos 69,-4 jäi vain lyönnin päähän päivän parhaasta.
Kuva:LET

Kilpailun kolmesta suomalaisesta paras oli Keniassa karsiutunut Ursula Wikström. GolfTalman pelaaja oli tuloksellisesti hukassa Marokon kisan avauspäivänä (77), kaksi viimeistä nostivat hänet sijalle 13. Palkintorahaakin Wikström kuittasi mukavasti, 8 100 euroa.

Sanna Nuutinen selvisi jatkoon, tulossarja 74-76-75,+6 jätti hänet kahdeksan lyönnin päähän kärkikymmeniköstä sijalle 41.

Tiia Koiviston pelit katkesivat karsiutumiseen yhteistuloksella +16.

Solheim Cupiin neljä ruotsalaista?

Stark ja Grant hallitsivat jo edelliskaudella yhteensä seitsemällä voitollaan LET:n kaikkia mahdollisia listoja. Solheim Cupin karsinnassa ruotsalaisduo on LET:n pistelistan kahdelle ensimmäiselle jaettavissa paikoissa kiinni niin vahvasti jo puoli vuotta ennen karsinnan päättymistä, että heitä on lähes mahdotonta ohittaa.

Stark nousee voiton myötä muutaman sijan nykyisistä asemistaan (37.) maailmanlistalla. Hänen edellään ovat ruotsalaisista Madelene Sagström (25.), Linn Grant (29.) sekä apulaiskapteeniksi jo nimetty Anna Nordqvist (30.)

Sagström ja Nordqvist kuuluvat myös niiden pelaajien joukkoon, jotka kapteeni Suzann Pettersen nimeää villeillä korteilla joukkueeseen, jolleivat nämä ole neljän parhaan joukossa, jotka maailmanlistan kautta valitaan suoraan.

Seuraavan viikon kilpailuun Saudi-Arabiaan suomalaisista pääsevät mukaan vain Ursula Wikström sekä Tiia Koivisto. Mukana runsaslukuinen määrä maailmantähtiä, joka selittyy viiden miljoonan taalan palkintopotilla, oletettavasti myös LPGA:n tähdistä suurimmat saavat osallistumisestaan myös tuntuvan starttirahan.

Tulospalvelu

Maailmanlista, ruotsalaiset

Etsi luettavaa