Maanantaikarsinnan erikoismies jälleen huipputuloksella Vierumäen CT-kisaan

Sami Santala on pelannut tällä kaudella pääasiassa Finnish Tourin kilpailuja.

Sami Santala oli kaksi lyöntiä parempi kuin toiseksi sijoittunut Kristian Kulokorpi Vierumäki Finnish Challengen maanantaikarsinnassa.

Vierumäki Finnish Challengessä pelattiin tuttuun tapaan maanantaikarsinta, jonka voittajalle oli luvassa paikka torstaina käynnistyvässä kilpailussa.

Tällä(kin) kertaa voiton ja kilpailupaikan itselleen lunasti Hyvigolfia edustava Sami Santala, joka otti luulot muilta pois pelaamalla tuloksen 65 (-7).

Myös viime vuonna Santala selvitti tiensä karsinnan kautta varsinaiseen kilpailuun. Tuolloin hän voitti Vierumäki Finnish Challenge Open -kilpailun, jossa jaossa oli paikka pääkilpailussa. Santala pelasi tuloksen 66 (-6) voittaen kilpailun neljän lyönnin marginaalilla. Tosin tuolloin kisa pelattiin maanantain sijaan jo kisaa edeltävänä lauantaina.

Ainoastaan kaksi pelaajaa onnistui haastamaan jo Santalan tänään. Toinen oli Lakeside Golf Vammalan Kristian Kulokorpi, jonka tulos oli 67 (-5). Tapiola Golfin Santeri Lehesmaa jäi Santalasta neljä lyöntiä, mutta vielä kolme reikää ennen loppua hän taisteli tosissaan paikasta CT-kisassa. Tuplabogi 16. reiälle ja bogi viimeiselle reiälle pudottivat Lehesmaan kolmanneksi tuloksella 69 (-3).

Santala aloitti karsintakierroksen vahvasti. Hän oli jo kuuden reiän jälkeen neljä alle parin tuloksessa. Yhdeksännen reiän birdie pudotti puolivälin tuloksen viisi ”astetta” pakkasen puolelle.

Päivän ainoan bogin Santala teki reiälle 13, mutta sitä seurasi kolmen birdien suma (14–16), joilla hän varmisti paikan kilpailussa.

Santala on pelannut tällä kaudella lähinnä Finnish Tourilla, jonka rankingissa hän on kuuden osakilpailun jälkeen seitsemäntenä.

Maanantaikarsintaan osallistui 49 pelaajaa, joista kuusi onnistui alittamaan Cooke-kentän parin, joka on 72 lyöntiä. Yksi karsijoista oli kilpailun vuonna 2018 voittanut Kim Koivu. Hän sijoittui karsinnassa kuudenneksi tuloksella 70 (-2).

Oikaisu: Kristian Kulokorpi edustaa Lakeside Golf Vammalaa eikä Golf-Pirkkalaa, kuten jutussa aiemmin luki.