Hyppää sisältöön

Maajoukkueilla kolmen voiton päivä – naiset ja miehet taistelevat lauantaina yhdeksännestä sijasta

Suomen naisten joukkueen riemua golfin kotimaan Skotlannin kukistuttua luvuin 3-2. KUVA: JUHA HAKULINEN


Hienot peliesitykset siivittivät Suomen naiset, miehet ja pojat identtisiin 3–2-voittoihin EM-joukkuekilpailujen neljäntenä pelipäivänä. Naiset ja miehet pelaavat lauantaina B-lohkon voitosta, ja pojat säilyttivät mahdollisuutensa säilyä 1-divisioonassa.

Naiset

Reikäpelit sujuivat Suomen naisilta toista päivää peräkkäin loistavasti, kun kotimaisemissa iskevä Suomi löi Skotlannin 3–2. Voitto vei Suomen B-lohkon finaaliin, jossa vastaan asettuu Tanska.

Suomelle pisteitä perjantaina toivat foursome-pari Katri BakkerKrista Junkkari sekä singleotteluissa voitokkaasti pelanneet Oona Kuronen ja Anna Backman.

Ensimmäisenä kentälle lähtenyt foursome-kaksikko sai peliin todella heikon alun, ja Skotlanti oli kahdeksan reiän jälkeen jo 3 reiän karkumatkalla. Sen jälkeen ääni kuitenkin muuttui kellossa.

”Alussa tuli molemmilta tosi pieniä virheitä, jotka kostautuivat heti. Mutta ei minulla missään vaiheessa ollut sellaista fiilistä, etteikö se peli lähtisi kulkemaan”, Junkkari analysoi matsia.

B-lohkon finaalissa vastaan asettuva Tanska on kova golfmaa, jonka Suomi totisesti haluaa kisojen päätösottelussa kaataa.

”Lähdetään hakemaan se voitto sieltä pois. Hyvällä fiiliksellä mennään”, Bakker puolestaan sanoi.

Naisten neljännen kilpailupäivän peliesitykset olivat valmentaja Pasi Purhosen mieleen. Voitto on aina voitto, ja nyt sen eteen joutui tekemään tiukasti töitä koko tiimin voimin.

”Upeaa, että naiset hoitivat homman. Oli selkeästi erilainen päivä eiliseen verrattuna. Ei lähtenyt samalla tavalla liikkeelle. Erityisesti foursomelle iso hatunnosto, että pystyivät kääntämään matsinsa siitä kolme down -tilanteesta. Ratkaisuhetkillä he eivät tehneet virheitä”, Purhonen kiitteli Bakkeria ja Junkkaria.

Kun joukkuekilpailusta on kyse, kaikkien pelaajien panosta tarvitaan. Purhonen nosti kuitenkin esiin Kurosen komean voiton kotiyleisön edessä. Tawastilainen kukisti Jasmine Mackintoshin 4/2.

”Kun Oona tuli tuota 16. reiän mäkeä ylös, niin hän sanoi, että tämä päättyy tähän. Ei ollut epäilystäkään, ettei hän hoitaisi sitä”, Purhonen kehui suojattiaan.

Myös viimeisenä pelannut Backman oli ankkurina täyttä rautaa.

”Kokenut pelaaja hoiti homman hienosti.”

Kisat päättävän ottelunsa Suomi pelaa Tanskaa vastaan. Purhonen odottaa kilpailujen huipennusta vesi kielellä.

”Huominen matsi on vasta se kaikkein tärkein matsi. Otetaan iisiä ilta, ja koitetaan virittää taisteluilme huomiselle taas kuntoon. Kaikki ovat innoissaan, että pääsevät vetämään toista Pohjoismaata vastaan.”

Euroopan mestaruudesta pelaavat finaalissa Englanti ja Espanja.

Lyöntipeliosuuden ylivoimainen ykkönen Ruotsi hävisi ”katastrofaalisesti” puolivälierässä Sveitsille, ja ottelee lauantaina viidennestä sijasta.

Miehet

Suomen miesten joukkue seuraa naisten jalanjälkiä EM-viheriöillä. Miehetkin nimittäin pelaavat lauantaina B-lohkon finaalissa kukistettuaan perjantaina Viron 3–2. Suomen vastustajaksi tulee Wales, joka kukisti Sveitsin.

Virolaispelaajat ovat suomalaisille erittäin tuttuja Finnish Tourilta, joten miehet tiesivät, mitä tuleman piti. Samaa sanoi valmentaja Petteri Nykky.

”Tiedettiin, että Virolla on hyvä joukkue, joka on ollut pitkään yhdessä. Tiedettiin sekin, että joudutaan kovan haasteen eteen. Vähän lähdettiin heikosti liikkeelle. Heikon alun jälkeen jätkät pelasivat kyllä hyvin”, Nykky luonnehti päivää.

”Hyvä voitto. Ollaan vielä siinä kiinni, mitä ollaan tavoittelemassa, eli parannusta viime vuoden sijoitukseen.”

Nykky, toinen valmentaja Jussi Pitkänen ja kapteenina toimiva Jukka Pennanenlöivät heti perjantain ottelun jälkeen viisaita päitä yhteen, kun he pohtivat pelijärjestystä Wales-otteluun. Pennanen kertoi, että hyvä järjestys oli löytynyt, jolla voitto napataan matkaan.

”Täyttä ajoa loppuun asti. Porukalla on hyvä fiilis. Otetaan se yhdeksäs sija.”

Pojat

Ei kahta ilman kolmatta. Pojat ottivat komean pakkovoiton Sloveniasta samoin 3–2-lukemin kuin miehet ja naiset. Voitto tiesi sitä, että pojat säilyttivät mahdollisuuden säilyä 1-divisioonassa. Sarjapaikan kohtalo selviää lauantaina ottelussa Belgiaa vastaan.

Kommentit Sveitsistä tulevat myöhemmin, ja ne päivitetään golf.fi-sivujen artikkeliin.

Kaikki tulokset

EUROPEAN LADIES TEAM CHAMPIONSHIP – SUOMI, TAWAST GOLF 

Suomi 3 – Skotlanti 2

Krista Junkkari–Katri Bakker voitto 2/1
Anna Backman, voitto 4/2
Henni Mustonen, tappio 3/2
Emilia Väistö, tappio 3/2
Oona Kuronen, voitto 4/2

Valmentaja Pasi Purhonen 
Kapteeni Matti Lindholm

EUROPEAN AMATEUR TEAM CHAMPIONSHIP – BELGIA, ROYAL WATERLOO GOLF CLUB

Suomi 3 – Viro 2

Markus Luoma–Jaapo Jämsä, tappio 1/0
Elias Haavisto, voitto 2/1
Veikka Viskari, voitto 4/3
Eeli Kujanpää, tappio 5/3
Oskari Nikku, voitto 2/1

Valmentajat Jussi Pitkänen ja Petteri Nykky
Kapteeni Jukka Pennanen

EUROPEAN BOYS TEAM CHAMPIONSHIP – SVEITSI, GOLF CLUB OF GENEVA

Suomi 3 – Slovenia 2

Topi Lindström–Arttu Kulmala, voitto 1/0
Ville Virkkala, voitto 3/2
Saku Ellilä, voitto 5/4
Viggo Talasmäki, tappio 4/3

Viidennen ottelun Suomi hävisi luovutuksella, sillä joukkueen kuudes pelaaja suljettiin ensimmäisen päivän jälkeen koko kilpailusta vakavan sääntörikkomuksen vuoksi.

Valmentajat Mikael Mustonen ja Ville Vaimala
Kapteeni Ville Virkkala

Lähde: Golfliiton tiedote

Etsi luettavaa