Hyppää sisältöön

Maailmanmestarin lisäksi Eezy Openiin osallistuu myös maalitykki – näin paljon Patrik Laineen tasoitus on pudonnut vuodessa

Patrik Laine ja Sami Vatanen pelaavat torstaina alkavassa Finnish Tourin Eezy Openissa. Kiekkotähdet osallistuivat samaan kilpailuun myös viime vuonna. KUVAT: JUHA HAKULINEN

Sami Vatanen ei ole ainoa tähtikiekkoilija tällä viikolla pelattavassa Eezy Openissa, sillä mukana kisassa on myös Columbuksen maalitykki Patrik Laine, jonka tasoitus on jo lähempänä nollaa kuin viitosta.

Finnish Tourin kauden kolmas osakilpailu Eezy Open pelataan torstaista alkaen Golf Pirkkalassa. Kyseessä on palkintopotiltaan kauden selvästi suurin kilpailu, sillä pelaajille jaetaan kisassa yhteensä peräti 40 000 euroa.

Kilpailun suurimmat tähdet eivät ole kuitenkaan golfareita vaan lätkän pelaajia, sillä mukana on kisan sponsori Sami Vatasen lisäksi myös Patrik Laine.

Toisin kuin Vatanen Laine ei kuulunut ylävartalovamman vuoksi maailmanmestaruuden sunnuntaina voittaneeseen Suomen maajoukkueeseen.

Laine lähestyy nollatasoitusta

Kaksikon tasoitusvertailussa pidemmän korren vie Laine, jonka händäri on 2,3, kun taas Vatanen pelaa 3,5:n händärillä.

Lätkäjätkien tasoitus on vajaassa vuodessa pudonnut jonkin verran. Kummatkin pelaajat osallistuivat Eezy Openiin myös viime vuonna. Tuolloin Laineen tasoitus oli 3,7 ja Vatasen 4,9.

Kilpailussa Vatanen oli kuitenkin selvästi parempi pelaten kaksi kierrosta tulokseen +22, kun taas Laine pelasi tasoitukseensa nähden heikosti: +39.

Tänä vuonna Laineella on kuitenkin selvä etu Vataseen nähden. Siinä missä Vatasen kiekkokausi päättyi vasta viime sunnuntaina ja arvatenkin myös mestaruusjuhlat vaativat veronsa, on Laine päässyt golfaamaan vammansa sallimissa rajoissa jo kuukauden päivät. Laineen edustaman Columbus Blue Jacketsin kausi päättyi runkosarjaan, jonka viimeinen kierros pelattiin 29. huhtikuuta.

Lähtöaikoja ja ryhmiä ei ole vielä kilpailuun julkaistu, mutta GoGolfin tietojen mukaan Pirkkalassa miehet pelaavat kisan kaksi ensimmäistä kierrosta samassa ryhmässä. Kaksikko lähtee ensimmäiselle kierrokselle torstaina iltapäivällä.

Laine panostaa golfiin myös taloudellisesti

Patrik Laine aloitti golfin viisi vuotta sitten, joten voi sanoa, että hän on kehittynyt lajissa hurjaa vauhtia.

Haastatteluissa hän onkin sanonut, että golf näyttelee isoa roolia hänen elämässään. Eikä hän ole pelännyt laittaa itseään likoon viheriöillä.

Laine on esimerkiksi pelannut vuorokauden golfia yhteen soittoon keräten varoja hyväntekeväisyyteen. Ensimmäisen kerran hän osallistui Finnish Tourin kilpailuun jo vuonna 2019. Lisäksi koronavuonna 2020 hän oli mukana Viaplayn live-otteluissa, joissa hänen pitkät avauksensa herättivät huomiota.

Laitahyökkääjä on myös kotikenttänsä Nokia River Golfin iso omistaja. Hän hankki viime vuonna kentän osakekannasta viiden prosentin osuuden ja kertoi sitoutuvansa kentän pitkäaikaiseen kehitykseen.

Laineen tapauksessa kyseessä ei ole merkittävä sijoitus, sillä päättyneellä kaudella hänen palkkansa oli peräti 7,5 miljoonaa dollaria. Hänen ansioidensa ennustetaan nousevan ensi kaudella. Toistaiseksi hänellä ei ole sopimusta, mutta hän jatkanee entisessä seurassaan.

Laineelle golfissa on kyse pitkälti mukavasta ajanvietteestä, joka tuo vastapainoa varsinaiselle työlle.

”Ei tarvitse paljon miettiä jääkiekkoa tai muutakaan. Se on ollut rentouttavana elementtinä viikkojen keskellä”, Laine on sanonut golfin merkityksestä itselleen.

Finnish Tourin kolmas osakilpailu Eezy Open pelataan Golf Pirkkalassa 2.–4.6.

Etsi luettavaa