Hyppää sisältöön

Maailman ykköspelaaja ehdotti PGA Tourin legendalle treffejä: ”Opetatko minua puttaamaan”

Poseeraus on tuttu juttu. Jin Young Ko voitti jo seitsemännen kerran LPGA Tourilla

Jin Young Ko vietti suurimman osan vuodesta kotimaassaan. Sunnuntaina hän näytti muille kaapin paikan häikäisevällä loppukirillään Floridan Naplesissa.

Naisten golfvaltikka on vahvemmin kuin koskaan korealaisten hallussa. Viimeisen 10 vuodena aikana he ovat voittaneet 22 majoria 46:sta. Maailmanlistalla heillä on kolme ensimmäistä sijaa, uusia tähtiä LPGA Tourille nousee Koreasta tasaiseen tahtiin.

Jin Young Ko ehti nousta kotimaansa kiertueella ylivoimaiseksi kuningattareksi, ennen valintaansa LPGA Tourin tulokkaaksi kaudella 2018.

Edelliskaudella hän voitti kaksi majoria, nousi maailmanlistan ykköseksi, ja on vain vankistanut asemiaan, vaikka kauden päätöskilpailu oli hänelle USA:ssa vasta kauden neljäs. Alkuvuoden hän asui ja pelasi Koreassa koronaviruksen johdosta.

Tour Championshipissa Ko oli tyrmäävän ylivoimainen päätöspäivänä, jolla hän osoitti kovuutensa sisääntulossa ohittaen heittämällä maannaisensa, maailmanlistan kakkosen Sei Young Kimin. 

25-vuotias Ko teki viimeisen seitsemän reiän aikana viisi birdietä ja saavutti uransa seitsemännen ykköstilan pääkiertueella kisassa, joka oli hänelle järjestyksessään 51.

”En voi vieläkään uskoa sitä, että olen täällä ja voitin kauden päätöskilpailun”, Ko hämmästeli viitaten koronakauden vaikeuksiin ja rajoituksiin.

Voitto tuotti hänelle kauden suurimman potin, 1,1 miljoonaa dollari. Kun kauden aikana pelattiin vain 18 kisaa, riittivät hänen 1,667 miljoonan taalan ansionsa myös rahalistan ykköstilaan.

Puttitreffit Steve Strickerin kanssa

Jin Young Ko on pirteä ja ulospäin suuntautunut, edustava pelaaja, joka luonnollisesti haluaa edelleen kehittyä urallaan.

Tästä osoitukseksi käy hänen keskustelunsa PGA Tourin parhaisiin puttaajiin lukeutuvan Steve Strickerin kanssa.

Steve Stricker (oik.) nousee seuraavassa Ryder Cupissa uransa suurimpaan valokeilaan USA:n joukkueen kapteenina

Steve Stricker (oik.) nousee seuraavassa Ryder Cupissa uransa suurimpaan valokeilaan USA:n joukkueen kapteenina

GETTY IMAGES

53-vuotias tuleva Ryder Cup -joukkueen kapteeni oli kisassa kenttäkommentaattorina. Ko kävi esittäytymässä legendalle kertoean olevansa tämän suuri fani.

”Hän oli todella mukava ja ystävällinen”, Ko kertoi ensimmäisestä tapaaamisestaan ennen lauantain kierrosta.

Stricker kiersi  kärkiryhmän perässä mikrofoni kädessään.

Kierroksen aikana Ko rohkaistui ehdottamaan Strickerille treffejä.

”Haluaisin kysyä sinulta asioita puttaamisesta. Opettaisitko minua?”

”Hän vastasi että milloin tahansa”, Ko iloitsi saamaansa lupausta.

Steve Stricker voitti PGA Tourilla 12 kertaa, nousten tunnetuksi myös Tiger Woodsin parina Ryder Cupissa sekä Presidents Cupissa. Champions Tourilla hän on voittanut viidesti, joista kaksi viimeistä ykköstilaa majoreissa ovat tulleet häikäisevästi kuuden lyönnin marginaalilla.

Matilda Castrén ei mahtunut mukaan US Openiin. Hän jäi pistelistan perusteella (77.) niukasti ulos myös Tour Championshipista.

Rahalistalla Castrén oli 82. 112 000 taalan ansioillaan.

LPGA Tourin kausi 2021 käynnistyy tammikuun 21. päivä edellisen vuoden voittajien kisalla Floridasssa.

LPGA Tour, Tour Final tuloslista

Etsi luettavaa