Hyppää sisältöön

Maailman ykkönen otti paikkansa Northern Trust -kisassa ja kritisoi tapaa, jolla FedEx Cupin voittaja ratkaistaan

Jon Rahm on maailmanlistan ykkönen.

Jon Rahm siirtyi FedExCupin ensimmäisen finaalikilpailun johtoon. Kierroksen jälkeisessä lehdistötilaisuudessa hän avautui finaalijärjestelmän epäoikeudenmukaisuudesta.

Jon Rahm siirtyi perjantaina johtoon PGA Tour -kauden ensimmäisessä finaalikisassa The Northern Trustissa. Tilanne on kuitenkin erittäin tasainen, sillä 11 parasta pelaajaa mahtuu neljän lyönnin sisään.

Espanjalaisen yhteistulos kahden kierroksen jälkeen on -12 (63-67). Lähin uhkaaja on Yhdysvaltain Tony Finau, joka on lyönnin perässä tuloksessa -11 (67-64).

Yhdysvaltalaiset Justin Thomas, Xander Schauffele ja Keith Mitchell jakavat kolmatta sija tuloksella -10.

Toisella kierroksella kovan nousun teki myös Ruotsin Alex Norén, joka vaanii kolmen lyönnin päässä kärjestä tuloksella -9 (69-64). Myös Norjan Viktor Hovland on kelpo asemissa tuloksellaan -7 (68-67).

Toisen kierroksen jälkeen Rahm kohautti hieman kritisoimalla lehdistötilaisuudessa FexEx Cupin finaalikisojen formaattia. Voittaja ratkeaa päätöskisassa, jossa pelaajat saavat ”tasoitusta” sen mukaan, kuinka korkealla he ovat pistetilastossa ennen kauden huipennusta.

Rahmin mielestä finaalikilpailua painotetaan liikaa, sillä kausi on pitkä. Toisaalta järjestelmän ansiosta FedEx Cupin finaalista saadaan jännittävä tapahtuma, vaikka joku pelaajista olisi dominoinut kautta sitä ennen ylivoimaisesti.

”Jos voitat kaksi ensimmäistä finaalikisaa ja pelaat kolmannessa heikosti, voit sijoittua loppujen lopuksi erittäin huonosti”, Rahm muistutti.

FedEx Cupissa pelataan todella suurista panoksista. Voittajan osuus 70 miljoonan dollarin bonusrahoista on peräti 15 miljoonaa dollaria. Kakkonen saa viisi ja kolmonen kolme miljoonaa dollaria.

”Saatat voittaa 15 kilpailua mukaan lukien molemmat pudotuspelikisat, ja pääset silti lähtemään finaaliin vain kahden lyönnin johtoasemasta”, Rahm antoi esimerkin ja jatkoi: ”Ymmärrän, että se palvelee hyvin tv:tä ja tuottaa jännistystä, kun voittaja saa kaiken. He antavat kärkimiehelle toki kahden lyönnin edun, mutta neljän päivän kuluessa tuo etu voi sulaa kahden reiän aikana.”

FedExCup on ollut tänä vuonna poikkeuksellisen tasainen, sillä ennen finaaleja viisi parasta pelaajaa 168 pisteen sisään.

FedExCupin viisi parasta ennen finaaleja:

  1. Collin Morikawa 2 171
  2. Jordan Spieth 2 139
  3. Patrick Cantlay 2 056
  4. Harris English 2 039
  5. Jon Rahm 2 003

Tulospalvelu | FexExCupin tilanne

Etsi luettavaa