Hyppää sisältöön

Maailman toiseksi paras golfpariskunta – Vincent Norrman voitti PGA Tourin kisan

Frida Kinhult sai parhaan palkinnon riennettyään kannustamaan avomiestään Vincent Norrmania PGA Tourin kisan voittoon. KUVA: GETTY IMAGES

Tukholmasta kotoisin oleva Vincent Norrman pelaa tulokaskauttaan PGA Tourilla. Sunnuntaina hän juhli Barbasol Championshipin voittoa yhdessä tyttöystävänsä, LPGA:lla pelaavan Frida Kinhultin kanssa.

Ruotsin huippugolfin tulevaisuus näyttää varsin hyvältä paitsi naisten, myös miesten sarjoissa. Sunnuntaina länsinaapurit juhlivat USA:ssa molempien pääkiertueiden voittoja.

Linn Grant kukisti Ohiossa suuren joukon maailmantähtiä. Kentuckyssa voiton vei toinen ensikertalainen, Vincent Norrman.

Ludvig Åberg sai ammattilaiseksi siirryttyään yliopistosarjojen kuninkuudestaan kahden vuoden kortin PGA Tourille, ja on aloittanut uransa pääkiertueelle erittäin vahvasti.

Kaksi vuotta sitten ammattilaiseksi siirtynyt Vincent Norrman teki edelliskaudella erinomaista tulosta Korn Ferry Tourilla ja sai kortin pääkiertueelle. Alkukaudesta hän on ehtinyt väläyttää pariin otteeseen. Sunnuntaina oli Norrmanin suuri päivä, hän voitti PGA Tourin ja DP World Tourin yhteiskilpailun Barbasol Championshipin Kentuckyssa.

Uusinnassa kukistui Nathan Kimsey.

Norrman pääsi juhlimaan voittoaan tyttöystävänsä, LPGA:lla uraansa rakentavan Frida Kinhultin kanssa. Kinhult kiirehti seuraamaan avomiehensä peliä sijoituttuaan aiemmin päivällä Dana Openissa, Ohiossa sijalle 36.

Kinhultin veli, DP World Tourilla erinomaisesti menestynyt Marcus Kinhult oli Barbasol Championshipissa 14.

Frida Kinhult nousi amatöörinä maailmanlistan ykköseksi, ja opiskeli Florida State Universityssa Matilda Castrenin tavoin, mutta tätä myöhemmmin.
Myös Norrman opiskeli Florida Statessa 2020-2021 ennen ammattilaiseksi siirtymistään.

Vincent Norrmanin kasvuympäristö golfin osalta nuoruusvuosina on ollut varsin hyvin. Hän on edustanut juniorivuosistaan asti Haninge Golfklubia, jossa harjoitus-ja pelikavereina ovat olleet Alex Noren ja Kristoffer Broberg.

Norrman nousi maailmanlistalla voittonsa myötä sijalle 164. Frida Kinhultin sijoitus naisten listalla on vielä niukasti parempi,160.

Maailmanlistaa kriteerinä käyttäen Norrman & Kinhult ovat golfpariskunnista kärkipäässä, oletettavasti toisena.

Edellä ovat maailmanlistan kärkikymmenikössä parhaimmillaan ollut Danielle Kang sekä hänen avomiehensä Maverick McNealy, jonka tuorein sijoitus listalla on 115.

Tulospalvelu, Barbasol Championship

Etsi luettavaa