Hyppää sisältöön

Maailman parhaat pelaajat, suomalaiset ja suuret rahat vähintään kyseenalaisessa Saudi-Arabiassa

Saudi International kisassa tähdet poseeraavat ennakoissa iloisesti

European Tourilla eletään isoa viikkoa. Kalenterin uusi kilpailu Saudi International alkaa torstaina ja mediakohu kisan ympärillä myllää täysillä. Suomalaiset ovat omien sanojensa mukaan harjoittamassa puhtaasti ammattiaan.

European Tourin kyseenalainen ratkaisu viedä turnaus Saudi-Arabiaan toteutuu tällä viikolla. Kilpailun alla suurimmat keskustelunaiheet ja kommentit käsittelevät kyseenalaista ratkaisua. Suuri osa katsojista ainakin kommenteissaan uhkailee kisaa boikotilla. 

Itse kilpailussa on kuitenkin äärimmäisen mielenkiintoinen asetelema. Justin Rose, Brooks Koepka, Dustin Johnson ja Bryson DeChambeau ovat kaikki maailman viiden parhaan joukossa maailmanlistalla ja matkanneet Saudeihin arvatenkin suurta starttirahaa vastaan. 

Paul Casey ei ottanut vastaan noin 300 000 euron tarjousta kisassa pelaamisesta. Casey on Unescon lähettiläs, eikä ihmisoikeuksia sortavaan maahan matkustaminen olisi tehnyt kovin hyvää englantilaisen arvomaailman uskottavuudelle. 

Suomalaisista mukana on sama nelikko kuin kaksi edellistä Lähi-Idän kisaa. Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen, Kim Koivu ja Kalle Samooja lähtevät jatkamaan vahvan Dubain osakilpailun jälkeen menestystavoitteitaan. 

Korhonen ilmoitti tiedotteessaan, että väsymys alkaa jo painamaan kun reissu on jo neljännellä viikolla. 

””Kenttä on ihan ok. Viheriöt ovat aika hitaat, niihin voi olla osalla pelaajista vaikeuksia totuttautua. ”Oma tavoite on vetää ehjä viikko ja olla kärsivällinen. Vähän alkaa jo väsy painaa”, Korhonen kommentoi kisa-areenaa ja ennakkotunnelmia. 

Suomalaisittain mielenkiintoisin ryhmä starttaa kello 11.15 Suomen aikaa. Kim Koivu ja Kalle Samooja on asetettu samaan ryhmään yhdessä saksalaisen Max Kiefferin kanssa. Korhosen lähtöaika torstaina on kello 11.55. Tapio Pulkkanen pääsee irti porteista kello 10.45. 

Kisan palkintopotissa on 3,5 miljoonaa dollaria ja 4250 Race to Dubai -pistettä. Tällä viikolla kannattaa onnistua myös maailmanlistan kannalta, sillä isojen nimien myötä kisassa jaetaan lähes maksimipisteet. 

Etsi luettavaa