Hyppää sisältöön

Maailman paras sisaruspari golfissa – Minjee Lee näyttää Min Woo Leelle mallia

Min Woo Lee (vas.) päässsee isosiskonsa Minjee Leen tavoin pelaamaan kuluvalla kaudella myös kaikki major-kisat. Kuva: Gettty Images

Min Woo Lee haastaa sunnuntaina Scottie Schefflerin taistoon Players Championshipin voitosta. Sisar Minjee Lee on hallitseva US Openin voittaja sekä maailmanlistan viitonen.

Kun Min Woo Lee edelliskaudella ensimmäistä kertaa pääsi mukaan The Mastersiin, kaksi vuotta vanhempi sisar Minjee Lee oli Augusta Nationalilla kannustusjoukoissa, sekä par 3-kentällä pelatussa lämmittelykisassa caddienä.

Sijoitus varsinaisessa kisassa oli noviisille erinomainen, 14.

Lyönnin parempi tulos olisi tuonut sijaluvun 12:s, joka olisi jo tuolloin varmistanut osallistumisoikeuden huhtikuun toisena viikonloppuna pelattavaan kisaan.

Mastersissa toistamiseen pelaaminen on kuitenkin nuoren australialaisen omissa käsissä, sillä hän lähtee The Playersin viimeiseen päivään toiselta sijalta, Scottie Scheffler (-14) on kahden lyönnin päässä.

Minjee Lee on toiminut veljelleen tiennnäyttäjänä koko uran ajan. Yhtäläistä heidän saavutuksissaan on US Junior Openin voitot, jonka Minjee saavutti jo 2012, Min Woo neljä vuotta myöhemmin.

Molemmat olivat junioreina menestyksekkäällä urapolulla, joten saavutukset ammattilaisena eivät ole tulleet yllätyksinä.

Kotoakin he ovat saaneet tavanomaista enemmän oppia ja näkemystä golfissa kehittymiseen, sillä äiti Clara on myös ollut golfammattilainen.

LPGA:n jäsenyys ja pelioikeus Minleellä on ollut pian kymmenen vuotta. Voittoja on kahdeksan. Kolmesta viimeisestä kaksi on majoreita ( Evian Championship 2021, US Open 2022), kolmaskin erittäin arvostettu The Founders Cup.

Mailanpäässä on vauhtia

24-vuotiaana Min Woo lukeutuu niihin pelaajiin, joista voi kehkeytyä jopa maailmanluokan tähti. Hänellä on plakkarissaan kaksi DP World Tourin voittoa, joista Scottish Openin ykköstila 2021 on todella kova näyttö.

The Playersiin Min Woo pääsi mukaan ensimmäistä kertaa maailmanlistan sijalukunsa 50:s perusteella. Tämän hän sai oikea-aikaisesti, viimeisessä mahdollisessa paikassa Honda Classicin jälkeen (26.).

Ennen USA:n matkaansa Min Woo on ehti talvikaudella näyttää hauista DP World Tourilla, jossa kahdeksassa viimeisessä kisassa sijoitukset olivat vakuuttavasti välillä 2-13.

Min Woo lyö palloa kovaa ja pitkälle. Players Championshipissa hän on draivien mitassa ykkösenä, kun tilastoidaan kaikki avaukset.

Mailanpään vauhti (124.64 mailia tunnissa) kahdessa pelaamassaan PGA Tourn kisassa oikeuttaisi hänet kolmanteen sijaan kausilistauksessa, mikäli aussi olisi Tourin jäsen.

Draivien mitassa Lee ei siis joudu sunnuntaina kumartelemaan kisaa johtavan Scottie Schefflerin edessä.

”Pelasin edelliskaudella majoreissa varsin hyvin. Koen, että pelini riittää hyvin myös isoissa kisoissa. Playersin menestys ei ole tullut yllätyksenä. Odotin hyvää viikkoa, jossa oleellista on välttää liiat virheet”, Lee kertoi mediatilaisuudessa.

Sunnuntai on australialaisnuorukaiselle valtava mahdollisuus. Voitto toisi paitsi 4,5 miljoonaa taalaa, myös viiden vuoden pelioikeuden PGA Tourille ja hurjan nousun kaikilla listoilla.

Leen vanhemmat ovat syntyneet Koreassa, josta he muuttivat Australiaan ennen maailman parhaan golfsisarusparin syntymää.

The Playersin hallitseva mestari, Australian Cameron Smith suljettiin LIV Golfiin liittymisen jälkeen PGA Tourin kisoista.
Korealaisvoittajia kisan historiassa on kaksi, K.J. Choi sekä 21-vuotiaana ykköseksi yltänyt Si Woo Kim.

Mikäli voitto tai kakkostila karkaavat sunnuntaina Leen ulottuvilta, seuraavista sijoituksista taisteleminen on merkityksellistä.

Neljäs tila toisi kauden loppuun asti kestävän väliaikaisen pelioikeuden, jossa Lee saisi ottaa vastaan kutsuja kisoihin.

Maailmanlistalla 50:n joukossa säilymiseen, ja The Mastersiin paikan lunastamiseen riittäisi lähes varmasti sijoittuminen 10-12 ensimmäisen joukkoon.

Min Woo Leen pelipaikka The Mastersiin varmistunee jo sunnuntaina Players Championshipin menestyksen kautta.
Minjee Leen kauden ensimmäinen major, Chevron Championship pelataan maalis-huhtikuun vaihteessa Teksasissa.
Kuva: Getty Images

Maailman paras sisaruspari golfissa

Pelaajaikämaailmanlistan sijoitusvoitotmajors, osallistumiskerratmajors, menestykset
Minjee Lee26-v5,8x LPGA, 2x LET421. Evian Championship 2021, US Women´s Open 2022
Min Woo Lee24-v50.2x DP World Tour514. The Masters 2022

Min Woo Lee ja Scottie Scheffler lähtevät matkaan klo 19.45. Ratkaisun hetkiä eletään puolenyön aikoihin.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa