Hyppää sisältöön

Maailman kuumin golfari liekeissä: Kolmas voitto peräkkäin PGA Tourilla?

Brendon Todd innostui voittamisesta

Golf on mystinen peli. Brendon Todd aloitti kauden neljällä peräkkäisellä karsiutumisella, mutta sittemmin ruuti on ollut kuivaa.

Yhdysvaltalainen Brendon Todd (-18) on ollut loppuvuoden puheenaihe PGA Tourilla. 34-vuotias kertoi voitettuaan Bermuda Championshipin, että vuosi sitten hän oli lopettaa koko lajin. 

Upea voitto oli uran kolmas, mutta välissä oli viisi vuotta todella vaikeita jaksoja golfin parissa. Jotenkin hän pääsi yli pelkotiloistaan kentällä ja onnistui nousemaan Kornferry Tourin kautta PGA Tourille. 

Heikon kauden alun jälkeen hän sijoittui 28:nneksi Houston Openissa, jota seurasi voitto Bermudassa. Sekään ei vielä riittänyt, vaan hän nappasi toisen voiton peräkkäin seuraavalla viikolla Meksikossa – molemmat siis PGA Tourin kisoja. 

Viime yönä Todd liekehti jälleen. Hän pelasi Sea Islandilla kolmannen kierroksen tulokseen -8 nousten kisan paalulle kahden lyönnin turvin ennen Webb Simpsonia. Sunnuntaina hänellä on mahdollisuus napata siis jo kolmas voitto peräkkäin! 

Kaksi edellistä voittoa ovat nostaneet Toddin maailmanlistalla jo sijalle 83, kun sijoitus oli vielä Houston Openin jälkeen 522. Kolmas voitto peräkkäin nostaisi Toddin jo maailmanlistan 50 parhaan joukkoon ja varmistaisi todennäköisesti paikat kaikissa kauden majoreissa vuonna 2020. 

Etsi luettavaa