Hyppää sisältöön

Maaginen raja golfkierrosten määrässä rikottiin Ruotsissa

Ruotsalaiset ovat pelanneet ja pelaavat myös loppukauden aikana enimmäkseen kotimaassaan

Länsinaapurimme golfboomi tuottaa ennätyksiä. Ruotsissa tullaan pelaamaan kuluvan kalenterivuoden aikana ensimmäistä kertaa enemmän golfkierroksia kuin mitä maassa on asukkaita.

Ruotsissa on kirjattu vuoden alusta syyskuun 20. päivään mennessä yhteensä 10 082 752 pelattua golfkierrosta. 

Määrä ylittää edellisvuoden luvun lähes 2,9 miljoonalla,  ja on luonnollisesti kaikkien aikojen korkein noteeraus golfin mallimaaksi Europassa jo vuosikymmeniä kutsutulla Ruotsilla.

Historiaa ruotsalaisessa tehdään yhdellä merkittävällä mittarilla näinä päivinä, ellei ole jo tehtykin. Maassa arvoidaan olevan 10, 343 miljoonaa asukasta. Golfkierrosten määrä ylittää asukkaiden määrän, jota ei ole Ruotsissa aiemmin tapahtunut. 

Kalenterivuotta on vielä lähes kolme kuukautta jäljellä, eikä talventulosta ole etenkään maan etelä-osissa mitään varmuutta. Helppo ennuste on, että päivien lyhentymisestä ja ainakin kenttien osittaisesta sulkeutumisesta huolimatta Ruotsissa ylitetään vielä reippaasti ainakin 11 miljooan pelatun kierroksen raja ennen vuoden vaihtumista.

Ruotsalaisten golfseurojen henkilöjäsenten määrä oli kesäkuun alussa  435 724, eli pelaajia on Suomen lukuihin verrattuna lähes kolminkertainen määrä.

Etsi luettavaa