Hyppää sisältöön

Maaginen puttihirmu Kevin Kisner johtaa The Openia – Ruotsin supertähdet hyvissä kyttäysasemissa

Kevin Kisner johtaa The Open Championshipiä avauskierroksen jälkeen.

Avauspäivän jälkeen kaikki on vielä auki The Open Championshipissä, sillä 49 pelaajaa on viiden lyönnin sisällä toisistaan.

KEVIN KISNER johtaa joukkoja Carnoustiessa pelattavassa The Open Championshipissä. 34-vuotias jenkki otti tänään hyvä loppukirin ja pelasi kierroksen tulokseen 66 (-5). Hänellä on lyönnin puskuri toista sijaa jakaviin Erik van Rooyeniin, Zander Lombardiin ja Tony Finauhun.

Kun kolmatta sijaa jakavat Brandon Stone, Ryan Moore ja Brendan Steele, on kuusi ensimmäistä sijaa kolmen amerikkalaisen ja kolmen eteläafrikkalaisen pelaajan hallussa.

Kaksinkertainen PGA Tour -voittaja Kisner on aiemmin sijoittunut parhaimmillaan major-turnauksessa seitsemänneksi. Kyseessä oli viime vuoden viimeinen major eli PGA Championship.

 

KISNERIN PELIN salaisuus oli tänään taianomainen puttipeli, sillä hän löi putterillaan ainoastaan 22 kertaa.

Jos puttaan 22 kertaa myös kolmena seuraavana päivänä, olen varma, että minulla hyvä mahdollisuus voittaa”, Kisner sanoi kierroksensa jälkeen.

Carnoustien kenttä on kuivuuden jäljiltä keltainen, kova ja tarjoaa todella pitkiä rulleja. Moni pelaaja onkin säästellyt draiveriaan, sillä lyhyemmälläkin mailoilla pääsee riittävän lähelle viheriötä lähestymistä ajatellen.

”Luulen, että löin ainostaan neljä kertaa draiverilla tänään, korkeintaan visi. Tärkeintä on saada pallo väylälle, sillä kenttä ei ole ylipitkä”, Kisner sanoi.

Lähestymissä hän joutui lyömään pisimmillään rautaviitosella 12. reikää lukuunottamatta, joka on par 3. Sen hän avasi hybridillä.

Perjantaiksi on luvattu sadetta, mutta se tuskin vaikuttaa pelaajien taktiikoihin, sillä kenttä on rutikuiva, mikä näkyi myös televisiokuvissa.

Kisner pelasi aamupäivällä, jolloin keli oli tyyni ja täydellinen tuloksentekoon. Iltapäivällä tuuli yltyi hieman, joten loppupään lähtijät kärsivät muuttuneista olosuhteista.

 

HUIPUT OLI plaseerattu juurikin iltapäiväksi, joten siksi kärkipelaajien nimilista on yllätyksellinen. Maailmanlistan kymmenen kärjestä Jon Rahm, Justin Thomas ja Rory McIlroy jakavat kahdeksatta sijaa tuloksella kaksi alle parin. 

Ruotsin ykkösnimet Henrik Stenson ja Alex Norén ovat puolestaan jaetulla 18. sijalla neljä lyöntiä kärkimies Kisneriä perässä.

”Väylät ovat uskomattoman liukkaita. Se on hankalaa ja pallo pomppii. Olen erittäin tyytyväinen, että pelasin alle parin”, Norén sanoi Svenskgolf.se-sivulla.

Stenson puolestaan kertoi, että pelaaminen lievästi loukkaantuneen kyynärpään kanssa sujui ihan hyvin.

”Alun pelasin tasaisesti ja osuin suurimpaan osaan väylistä ja viheriöistä. Mutta lähelle lippua oli vaikea päästä”, Stenson harmitteli Viasatille.

Tiger Woods teki kierroksen lopussa tuttavuutta Carnoustien poterobunkkerien kanssa.

Tiger Woods teki kierroksen lopussa tuttavuutta Carnoustien poterobunkkerien kanssa.

Getty Images

 

YKSI MIELENKIINTOISIMMISTA nimistä tänään oli Tiger Woods, joka teki kolmen vuoden tauon jälkeen paluun The Openiin.

Woods aloitti kisan hyvin ja pelasi etusyin kaksi alle parin. Takaysin hän joutui tyytymään kaksi yli parin tulokseen. Näin 14-kertainen major-voittaja päätyi tulokseen par, millä hän jakaa avauspäivän jälkeen 32. sijaa.

Päivän epäonnistuja oli Dustin Johnson. Maailmanlistan ykkönen pelasi itsensä ulos kisasta tuloksella 76 (+5). Carnoustien kentän vaikeat kolme viimeistä reikää ottivat tänään niskalenkin amerikkalaisesta, joka teki bogeyn 16. reiälle ja tuplan päätösreiälle.

Myös kilpailun puolustava mestari oli helisemässä kierroksen viimeisillä rei’illä. Hän pelasi neljä viimeistä reikää +4 ja hyvä alkui valui hiekkaan. Spieth on kuitenkin vielä kisassa mukana, sillä hän päätyi tulokseen 72 (+1).

Tulospalvelu

Kilpailun näyttää suorana ja suomenkielisellä selostuksella Viasat ja Viaplay.

 

 

Etsi luettavaa