Hyppää sisältöön

Lyöntipelin SM-mitaleista mitellään tällä viikolla Pickala Golfissa

Viime vuoden voittaja Henni Mustonen lähtee Pickalaan puolustamaan voittoa. KUVA: JUHA PITKÄNEN

Lyöntipelin Suomen mestaruuskilpailut, yhdet kotimaisen golfkauden tärkeimmistä kilpailuista järjestetään tänä vuonna Pickala Golfissa Park-kentällä. Suomen mestaruuksista kilpaillaan miesten, naisten ja toimintarajoitteisten sarjoissa.

Viime vuonna lyöntipelin SM-mitaleista pelattiin Master Golfissa. Silloin naisten SM-kultaa vei Henni Mustonen. EM-joukkuekilpailuiden jälkeen Mustosen pelituntuma on korkealla ja mieli hyvä.

”Vaikka EM-kilpailut eivät sujuneet joukkueena niin hyvin kuin olisin toivonut, sain kahden viimeisen päivän aikana hyvän varmuuden omaan peliini”, Mustonen kertoo.

Mustonen ei ota mestaruuden puolustamisesta lisäpaineita. Valmistautumisjakso rankan EM-rupeaman jälkeen on ollut lepopainotteinen.

”Ihan nollasta tähänkin kisaan lähdetään, kuten muihinkin kisoihin. Onhan minulla ehkä pieni henkinen etulyöntiasema, kun tiedän, että olen sen voittanut. Kuka vaan sen voi toki voittaa, mutta kyllä minä sinne voittamaan lähden”, Mustonen sanoo itsevarmana.

Pickala Golf on asettanut tavoitteekseen järjestää kaikkien aikojen SM-kilpailut. He ovat nostaneet esille kuusi eri teemaa, joiden varaan kilpailut rakennetaan: näkyvyys, ammattimaisuus, ekologisuus, yhteisöllisyys, pelaajat ja vapaaehtoiset.

Pickalassa on vuosien saatossa pelattu monia kilpailuja, joten kenttä on pelaajille entuudestaan tuttu. KUVA: LASSI-PEKKA TILANDER

Kilpailujen suolijana toimii entinen NHL-ammattilainen Teemu Selänne.

Ensimmäiset pelaajat lähtevät kentälle keskiviikkoaamuna kello 8.00. Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan huippugolfia paikan päälle.

Tapahtuman sivuille

Etsi luettavaa