Hyppää sisältöön

Paranna tulosta paremmalla lähipelillä: Yhden käden harjoite, joka kehittää chippiä

Käsien ja vartalon yhteistoiminta on avainasemassa kaikissa golflyönneissä, myös chipatessa. Huippuvalmentaja Timo Karvinen neuvoo harjoitteen, jotka auttavat sinua parantamaan tärkeää lähipelilyöntiä.

Ylävartalo eli hartiat ja rintakehä ovat suuressa roolissa liikkeen hallinnassa. Hyvillä lähipelaajilla näkee usein alkuasennossa käsivarret koukistuneena. Tämä lisää käsivarsien pehmeyttä ja mahdollistaa kyynärpäiden pysymisen lähellä kehoa. Jalat myötäilee mailan, käsivarsien ja rintakehän liikettä rytmittäen kokonaisuutta.

Kun teet seuraavia harjoituksia, älä keskity mekaniikkaan vaan rytmikkäisiin suorituksiin, jotka mahdollistavat puhtaan osuman. Pidä harjoittelu yksinkertaisena, mutta laadukkaana.

Aloita oikealla kädellä

Jos olet oikeakätinen pelaaja, aloita harjoittelu aina oikealla kädellä. Oikea käsi mahdollistaa laajan liikkeen, jossa osuman energia välittyy eteenpäin.

1. Svingaile maahan painettua tiitä

  • Tunne loiva osumakulma palloon
  • Osuma tiihin svingin kaaren pohjassa
  • Hae tasavauhtista liikettä, maila kiihtyy oman painonsa avulla

2. Chippaa tiin päältä

Säilytä liike yhtä pehmeänä kuin edellisessä harjoitteessa

3. Chippaa maasta

Maahan jää vain nurmen kohouma, ei lyöntijälkeä

Jatka vasemmalla kädellä

Vasemman käden koordinaatio on useilla varsin holtiton. Siihen auttaa hyvä yhteys vartalon liikkeeseen. Vasen käsi on chipatessa vahvasti vetävässä roolissa, joka voi johtaa liiankin teräviin osumiin.

4. Vasemman käden svingailu

  • Oikea kämmen vasemmassa kainalossa, tunne tasainen paine oikeassa kädessä
  • Kyynärpää pysyy kyljen lähellä lyönnin loppuun asti, käsivarsi taittuu rennosti
  • Vasen olkapää kiertyy ylös loiventaen osumakulmaa

5. Chippaa tiin päältä

Toteuta edellinen pallon kanssa

Timo Karvinen on GoGolfin päävalmentaja. Osoitteessa golfvalmennus.fi lisätietoa Timon ja muiden GoGolf-valmentajien opetustarjonnasta. Kuvauspaikka Dubai Creek Golf & Yacht Club.

Etsi luettavaa