Lydia Ko rikkoi ennätyksiä Saudi-Arabiassa – Tiia Koivisto 58.

Lydia Ko on ansainnut kahdesta viimeisestä kisastaan ja voitostaan ennätyssumman, 2,750 miljoonaa dollaria. Kuva: Getty Images

Maailmanlistan ykkönen Lydia Ko (-21) nousi kahdella viimeisellä väylällä LET:n suurimman normikilpailun ykköseksi Jeddahissa. Ainoana suomalaisena kaikki neljä kierrosta pelannut Tiia Koivisto (71-72-73-74,+2) jäi kärkikymmenikön viimeisille pelaajille kierrosta kohden neljä lyöntiä.

Aramco Saudi Ladies Internationalin loppuratkaisusta tuli varsin jännittävä kilpailun neljäntenä päivänä. Johtopaikkaa 54 reiän jälkeen pitänyt USA:n Lilian Vu oli kanssaan pelanneen Lydia Kon kanssa tasoissa kaksi reikää ennen kisan päättymistä.

Toiseksi viimeisellä Ko työntyi birdiellä johtoon.

Viimeisellä ensimmäistä pääkiertueiden voittoa urallaan hakeva Vu sortui bogiin, Lydia Ko (-21) teki parin. Intian Aditi Ashok (-20) sijoittui toiseksi.

Ko on melkoisessa menestysputkessa, sillä neljästä viimeisestä kisastaan hän on voittanut kolme ja ansainnut pelkästään kahdesta viimeisestä ennätyssumman, 2,750 miljoonaa dollaria. Tämä on suurella todennäköisyydellä uusi naisgolfin ennätys.

Kauden 2022 päättäneen Tour Championshipin ykköstila tuotti 2 miljoonaa dollaria, Saudi-Arabiassa ansiot olivat 750 000 taalaa.

Vu jäi tasaisessa loppukiihdytyksessä jakamaan kolmatta sijaa, heikon avauskierroksen jälkeen (72,par) kisan kovinta tuloskuntoa esittäneen Lexi Thompsonin ja parhaan eurooppalaisen, Manon De Roeyn kanssa.

Thompson jäi avauskierroksella Lydia Kolle kahdeksan lyöntiä, mutta napsi niistä kolmella viimeisellä kuusi kiiinni. Lauantaina Thomspon teki kenttäennätyksen 63,-9.

Ko voitti kisan myös edellisellä osallistumiskerralaan loppuvuodesta 2021.

Kenttä erotteli jyvät akanoista

Royal Greens Golf & Country Clubin kentällä kärjen tulostaso oli erinomainen. Neljän kierroksen aikana ero keskiryhmään muodostui melko suureksi. Tuloslistan toisen puoliskon parhaat (32.) hävisivät voittajalle 14 lyöntiä, sijalle 50:s päätynyt pelaaja peräti 19 lyöntiä.

Tiia Koivisto alitti ensimmäisenä päivänä parin (71,-1) tämän jälkeen lyöntejä kertyi jokaisella kierroksella yksi lisää.

Kärki karkasi Koivistolta jo kahden kierroksen jälkeen. Neljällä kierroksella sijalukua yhdeksäs jakaneet pelaajat voittivat Koivistoa keskimäärin neljä lyöntiä.

Sijoitukseksi tuli jaettu 58:s, Koiviston taakse jäi neljä pelaajaa, ansioita kertyi 12 555 €.

Matilda Castren ja Ursula Wikström karsiutuivat.

Castren pelaa alkavalla viikolla LPGA:n kisan Thaimaassa, LET:n seuraava kisa käynnistyy 1,5 viikon kuluttua Etelä-Afrikan Johannesburgissa, jossa osallistujalistalla on Tiia Koiviston ja Ursula Wikströmin lisäksi Noora Komulainen.