Hyppää sisältöön

Lydia Ko metsästää jättipottia Saudi-Arabiassa – Tiia Koivisto 58:s ennen finaalikierrosta

25-vuotias Lydia Ko on ollut naisgolfin kuumimpia nimiä jo toistakymmentä vuotta. Kuva: Getty Images

Maailmanlistan ykkönen ja Aramco Saudi Ladies Internationalin kauden 2021 voittaja Lydia Ko (-17) saa Jeddahissa kirittäjikseen LIlia Vun (-18) ja Emily Kristene Pedersenin (-16).

Taistelu LET:n kauden rahakkaimman tavallisen kisan ykköstilasta on sunnuntaina suurella todennäköisyydellä edellä listatun kolmikon, sekä Intian Aditi Ashokin (-16) välinen.

Lydia Ko on nelikosta saavutuksiltaan täysin omassa luokassaan. Vaaássa painaa myös viiden lyönnin marginaalilla syksyllä 2021 nappaamansa voitto samassa tapahtumassa.

Ko elää hyvää mainiota jaksoa. Hän voitti kauden 2022 lopulla kolmesta viimeisestä kisastaan kaksi, siirtyi maailmanlistan ykköseksi ja avioitui korealaisen puolisonsa kanssa Tiger Woodsin syntymäpäivänä 30. joulukuuta.

Lauantaina Ko teki kuusi birdietä, selvisi ilman bogeja kirjauttaen tuloksekseen 66,-6.

Ensimmäinen birdeistä tuli vasta viidennellä, joka oli jo turhauttaa hyvistä paikoista birdieputteja missanneen Uuden-Seelannin tähden.

”Kun sain yhden putin sisään, mieli vapautui. Sisääntulossa en enää lyönyt yhtä hyvin kuin alussa, mutta kykenin selvittämään pareja hankalimmistakin paikoista”, Ko kertoi päivästään.

Lilia Vu ja Emiliy Kristene Pedersen ovat meriiteiltään huomattavasti vaatimattomampia vastustajia. Kon suosikkiasema on vankka.

Kolme kertaa Epson Tourilla voittanut Vu nousi Kon ohi viiimeisen viheriön ”norsuputillaan.”

25-vuotias kalifornialainen pelasi loppuvuodesta 2022 upeasti, nousi maailmanlistalla 40:n joukkkoon, ja on hyvän päivän sattuessa valmis pitämään lyönnin johtonsa, vaikka vastassa onkin maailman ykkönen.

Emily Kristen Pedersenilla puolestaan on nykyiseltä kisakentältä kaksi henkilökohtaisen kisaa ykköstilaa perättäisiltä viikoilta marraskuulta 2020.

Lydia Kon, Lilia Vun, sekä maailman parhaimpiin naisputtaajiin lukeutuvan Aditi Ashokin kukistaminen sunnuntaina tuottaisi tanskalaiselle 750 000 dollaria, sekä hurjan nousun maailmanlistalla, sekä Solheim Cupin Euroopan listan karsinnassa.

Tiia Koiviston tuloskunto kateissa

Tiia Koivisto (71-72-73,-par) selvisi kolmesta suomalaisesta ainoana jatkoon. Maailmanlistalla parhaat kaksi, Matilda Castren (+3) ja Ursula Wikström (+8) karsiutuivat.

Tiia Koivisto on toukokuisen voittonsa jälkeen pelannut alle odotusten.
KUVA: LET

Lauantain jälkeisellä sijaluvullaan 58:s Koivisto kuittaisi varsin mukavan summan, 14 000 dollaria.

Koivisto voitti edellisvuoden toukokuussa ensimmäistä kertaa LET:lla, kaikkien aikojen neljäntenä kotimaisena pelaajana Riikka Hakkaraisen, Minea Blomqvist-Kakon ja Matilda Castrein jälkeen.

Tuon tapahtuman jälkeen odotukset nousivat korkealle, mutta tuloskunto on pudonnut melkoisesti siitä hyvästä noususta, jota hän teki 2021, sekä alkuvuodesta 2022.

Koiviston seuraavat 18 kisaa ovat tuottaneet parhaina kaksi kertaa sijaluvun 11:s, jotka ovat myös ainoat 25:n ensimmäisen joukkoon. Karsiutumisia on kertynyt peräti kahdeksan.

Sunnuntain kierros antaa Koivistolle mahdollisuuden neljänteen perättäiseen tasonmittaukseen tähtien keskuudessa

Tiia Koivisto lähtee kierrokselleen kello 5.20 Suomen aikaa.

Kärkikolmikko Lilia Vu, Lydia Ko ja Emily Kristene Pedersen starttaa klo 8.45.

Maksullinen Ruutu+ näyttää neljännen päivän suorana.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa