Hyppää sisältöön

Lumiukko jäädytti Dustin Johnsonin menoa U.S. Openissa: ”Draivaaminen ratkaisee, pallo on pidettävä väylällä”

Avaus bunkkeriin, sieltä karheikkoon ja kolmas luontoalueelle, josta ei ilman droppia päässyt pois. Toinen reikä tuli kalliiksi Dustin Johnsonille. Kuva: GETTY IMAGES

Vuoden 2016 voittajalle Dustin Johnsonille meneillään oleva U.S. Openin on jo uran 16. Toiselle kierrokselle hän lähti kolmannelta sijalta tuloksella 64,-6. Toisella väylällä Johnson sai valtavan määrän lunta tupaan tehtyään par-nelosella ”lumiukon”, kahdeksan lyöntiä par-nelosella.

Siirryttyään PGA Tourilta LIV Golfin pelaajaksi Dustin Johnson on pudonnut maailmanlistan kolmannelta tilalta sijalle 91. Viisari on osoittanut alas sen johdosta, että vuoden 2022-2023 majoreissa paras sijoitus oli kuudes The Openissa, eikä muihin pääkiertueen kisoihin ole kutsuja tullut.

Taidot eivät ole mihinkään hävinneet. Johnson oli LIV Golfin ylivoimaisesti paras pelaaja kaudella 2022. Hän voitti yhden henkilökohtaisista kisoista, oli useassa muussakin kärkitaistossa, ja johdatti oman joukkueensa peräti neljään perättäiseen ykköstilaan.

”Pelini on kuluvallakin kaudella sujunut hyvin. Voitin muutama viikko sitten Tulsassa pidetyn kisan. Lyöminen on mennyt viime aikoina oikeaan suuntaan”, Johnson kertoi U.S.Openin loistavan avauskierroksen jälkeen.

Muistaa sopii sekin, että Johnsonin tulos (64,-) oli 65 lyöntiä ja paremmin sarjassa majoreissa hänelle kymmenes. Hän nousi kaikkien aikojen listalla Tiger Woodsin (10) rinnalle, Jack Nicklaus (9) on kolmantena, ja Rory McIlroy (8) neljäs.

”Draivasin palloa erinomaisesti. Pituuskontrolli raudoilla oli myös hallussa. Paljon hyviä lyöntejä, lisäksi pidän tästä kentästä. Sen lay-outista, siitä millaiseksi se on kisaviikolle asetettu sekä kunnosta, joka on perfect”, Johnson kiteytti.

U.S. Openin kärkipäässä oleminen ei pitkäaikaista maailmanlistan ykköstä huimaa. Voiton lisäksi hänellä on viisi muuta sijoitusta kahdeksan joukkoon.

”Näin toki, että Schauffele ja Fowler pelasivat tuloksen -8. Se ei vaikuttanut mitenkään pelisuunnitelmaani. Aamupäivällä olosuhteet olivat odotetusti erinomaiset”, iltapäivällä oman huipputuloksensa tehnyt Johnson muistutti.

Heikko avaus johti katastrofiin

Kolmelle viimeiselle kierrokselle hänellä oli itselleen pelikirja valmiina.

”Draivaaminen on täällä tärkeintä, kun se on kunnossa ja avaukset pysyvät väylillä, voi seuraavilla lyönneillä rakentaa itselleen mahdolliisuuksia menestyä”, Johnson muistutti itseään.

Torstain jälkeen Johnson oli tuloslistalla kolmas (-6), avauksissa Strokes Gained -tilastossa neljäs (+2.1 lyöntiä)

Peli ei lähtenyt kuitenkaan toivotulla tavalla liikkeelle perjantaina. Ensimmäisellä väylällä (par-5) avaus meni oikealle karheikkoon, josta ei ollut asiaa viheriölle. Korttiin merkattiin ihannetulos, viisi. Kaikki hyvin tässä vaiheessa.

Lumiukko pudotti hetkessä kärkikymmeniköstä

Kakkosen avauksessa Johnson missasi toistamiseen. Nyt vasemmalle bunkkeriin. Par-nelosella hän ei päässyt edes yrittämään toista viheriölle. Nosto väylälle epäonnistui suunnan osalta. Matkaa kolmanteen jäi vain 90 metriä, mutta pallo oli karheikossa.

Kolmas lyönti putosi 35 metrin päähän viheriön edessä olevalle ”luonnonalueelle.” Sieltä ei palloa päässyt lyömään. Johnson otti dropin taaksepäin lipun suunnasta ja teki lopulta kahdeksan lyöntiä.

Hän putosi hetkessä neljänneltä tilalta kymmenen sijaa alaspäin. Tyrmäys oli kova, mutta se ei vielä vienyt mahdollisuuksia uran kolmannelta major-voitolta.

Elisa Viihde Viaplay näyttää kisan suorana. Perjantaina lähetysaika on 22.00-07.00

Tulospalvelu

Etsi luettavaa