Hyppää sisältöön

Lumi yllätti golfaajat Oulussa: ”Sitä on nyt lattialla yllättävän paljon”

Oulun Golfkerhon Sankivaaran kentän valtasi tänään lumi. Samaan aikaan Virpiniemen kenttä oli auki

Oulu Golfkerhon Sankivaaran golfkentän peitti tänään lumikerros. Samaan aikaan kaupungin toisella kentällä Virpiniemessä nurmi vihersi normaalisti.

”Kentät ja harjoitusalueet on suljettu tältä päivältä maahan sataneen lumipeitteen takia.”

Näin tiedotti Oulun Golfkerho tänään kotisivuillaan.

Golfkentän headpro Harri ”Henkka” Thil puolestaan laittoi Facebook-seinälleen päivityksen, jossa hän kertoi tänään olevan hiljaisempi päivä töissä.

Kuvaa katsoessa sen saattoi uskoa, sillä vihreän nurmen sijaan kentän päällä oli oikein kunnon valkoinen lumipeite. Lunta on kentällä kymmenestä viiteentoista senttiä, Thil arvioi GoGolfille.

”Olen touhunnut Oulu-Kajaani-akselilla 25 vuotta, enkä muista, että olisi näin paljon tullut lunta tähän aikaan vuodesta. Se kyllä vähän yllätti. Eli tänään ei ole hommia ollut hirveästi”, Thil naureskeli.

Harri Thil

Harri Thil

Thilin mukaan lumi tuli täysin yllättäen, sillä sääennusteissa oli luvattu tällä päivälle vesisadetta. Aamulla hän päätti lähteä huolimatta töihin, sillä kaupungissa vesi tuli alas taivaalta räntänä.

”Ajattelin, että ei se kauan kestä”, Thil totesi.

Mutta kuinka väärässä hän olikaan. Töihin ajaessa räntäsade muuttui lumisateeksi, ja lunta tulikin sitten oikein kunnolla.

”Sitä on nyt lattialla yllättävän paljon.”

Thil joutui perumaan täksi päiväksi varatut golftunnit, joita ei onneksi ollut ennustetun vesisateen vuoksi kuin muutama. Golfin opettamisen sijaan Thil tekikin tänään toimistopäivän.

Virpiniemessä vihersi

Vaikka merenrannalla sijaitsevassa Oulun keskustassa lumi on jo aika lailla jo sulanut, sisempänä Sankivaarassa sitä vielä riittää, eikä kenttää todennäköisesti saada auki vielä huomenna aamulla.

”Yöksi on luvattu Sankivaaraan paria astetta. Jos vettä ei sada, lumi ei yön aikana ehdi sulaa”, hän veikkasi.

Samaan aikaan Oulun toisella kentällä Virpiniemessä viheriöt olivat auki pelaajille. Kauniista rantaväylistään tunnetulla kentällä vesi satoi nestemäisessä muodossa, kuten meteorologit ennustivat. Pelaajat päättivät silti pitää tänään rokulipäivän golfista.

”Pelaajia ei ole, kun keli on niin märkä”, Virpiniemen toimitusjohtaja Pasi Voutilainen viestitti.

Hän laittoi kaksi kuvaa, jotka kuvaavat hyvin sitä, kuinka paikallinen lumisade Oulussa oli. Ensimmäinen kuva on otettu lumiselta kotipihalta ja toinen Virpiniemen golfkentältä.

”Linnuntietä matkaa on kuudesta seitsemään kilometriä”, Voutilainen arvioi.

Meren äärellä sijaitsevassa Virpiniemessä nurmi vihersi. Samaan aikaan toimitusjohtaja Pasi Voutilaisen kotipiha peittyi lumeen.

Meren äärellä sijaitsevassa Virpiniemessä nurmi vihersi. Samaan aikaan toimitusjohtaja Pasi Voutilaisen kotipiha peittyi lumeen.

Pasi Voutilainen

Vesi tuli lumisena alas myös hieman pohjoisempana Torniossa.

”On tämä poikkeuksellisen aikainen ajankohta. Joskus muistan syyskuussa sataneen ekat lumet, mutta siitä on aikaa ehkä 20–25 vuotta. Nyt lumisade on tauonnut, ja vettä tulee taivaan täydeltä. Huomena avataan kenttä, jos griinit ehtivät kuivahtaa”, viestitti Tornio Golfin toimitusjohtaja Jukka Ryhänen.

Suomen pohjoisimmalla kentällä Levi Golfissa lumesta ei ollut tietoakaan.

”Sateinen ja viileä ja hiljainen päivä: 67pelaajaa. Huomisesta taas palataan normiin eli 167 varausta”, toiminnanjohtaja Tomi Tolsa viestitti ja iloitti myös siitä, että tänäkin vuonna Levillä tehdään uusi kierrosennätys.

”Menee rikki huomenna!”

Ellei sitten lumisade yllätä…

Etsi luettavaa