Hyppää sisältöön

Lumi satoi maahan, vieläkö pelataan?

Lumi ei ole kentälle pahaksi - jää on

Tarkoittaako lumen saapuminen maahan myös kauden päättymistä? Miten lumi vaikuttaa golfkenttään?

Pääkaupunkiseudulla jouduttiin hieraisemaan silmiä kun lumi peitti maan viikon alkajaisiksi. Golfin pelaaminen ei varmasti ole monella ensimmäisenä mielessä, mutta kentillä suhtautuminen asiaan on positiivinen. Vuosaari Golfissa ei olla laitettu kenttää talviteloille paitsi yksittäisten päivien osalta. 

Lumi ei ole vaarallista, mutta pakkanen laittaa aikanaan kentän lopullisesti kiinni. Kuten monilla kentillä on nyt ollut käytäntönä, pelaajat päästetään kentälle vasta kun ruoho ei ole enää jäässä. 

”Sunnuntaina pidettiin taukoa, eikä tänäänkään pelata kun lumi on maassa. Ei tässä kuitenkaan ole mitään vaaraa, ettei kausi jatkuisi. Tiistaista eteenpäin on luvattu lämmintä keliä ja varauskalenteri on auki”, Harri Mankki kertoo Vuosaaresta. 

Vuosaari on yksi kentistä, joille kevät- ja syyspelaaminen on tärkeitä kausia greenfee -tulojen kannalta. Mankki myöntääkin vieraspelaamisen kasvaneen prosentuaalisesti viimeisten viikkojen aikana. 

”Kyllä sen näkee selkeästi kun moni kenttä laittaa kiinni. Meillä se näkyy suoraan kasvavana vieraspelaamisena luonnollisesti”, Mankki jatkaa. 

Vuosaaressa green fee -hinta ei vario kovin suurella kädellä kesän aikana. Myös syksyllä hinta pidetään kohtalaisen maltillisena. 

”Meillä on arkisin 39 euroa ja viikonloppuisin 45 euroa. Voi olla, että pelaajat olisivat valmiita maksamaan enemmänkin, mutta tämä on koettu aika hyväksi hinnaksi syyspelaamiselle”, Harri pohtii. 

Myös legendaariset kinkkuscramblet ovat suosittuja syystalven peleissä. Vuosaaressa pelataan scramblea jälleen lauantaina. 

”Kaksi viikkoa sitten oli ensimmäinen kinkkuscramble. Lauantaina on Audin sponsoroima scramble-kilpailu jälleen”, Mankki kertoo. 

Peuramaalle Vuosaaresta siirtynyt Juha Ruponen myötäilee Harrin sanomaa. Peuramaalla ollaan parhaillaan lähdössä lumitöihin. 

”Ei mitään voi varmaksi sanoa, mutta eiköhän tässä pelit jatku vielä kun sääennustetta tarkastellaan. Me tuskin laitamme enää kisoja päälle, mutta pelaajia on riittänyt muutenkin ihan kivasti”, Juha kertoo. 

 

 

Etsi luettavaa