Hyppää sisältöön

Lukiotyttö teki rankasti lyhennetyllä kentällä haamutuloksen – 57, 14 alle parin

Macy Pate on Pohjois-Carolinan osavaltiossa rankingin ykkönen omassa ikäluokassaan

16-vuotias Macy Pate johdatti opinahjonsa Reagan High Schoolin ylivoimaiseen voittoon joukkuekisassa Bermuda Run West at Bermuda Run Country Clubilla Pohjois-Carolinassa. Paten henkilökohtainen tulos 57 (-14) paransi osavaltion lukiolaistyttöjen ennätystä neljällä lyönnillä.

Macy Pate nousi tiistain kierrostuloksellaan golfmaailman tietoisuuteen ainakin lyhyeksi aikaa. Ensimmäisenä tyttönä USA:n lukiolaisten kisoissa hän pelasi koulujen välisissä kisoissa kierrostuloksen joka alitti 60 lyöntiä.
Pate oli jo ennen  Central Piedmont 4-A Conference championshipsin käynnistymistä Pohjois-Carolinan lukioiden parhaaksi rankattu pelaaja.

Bermuda Run West at Bermuda Run Country Clubilla Pate ei tyytynyt pelkästään 60 lyönnin alitukseen, vaan hän teki sen kolmella lyönnillä. Ennen kolmea viimeistä tulos oli 11 alle. Väylällä joka oli Patelle 16:s hän teki birdien, ja sen jälkeen vielä birdiet kahdella viimeisellä.

“Upotettuani  12:n birdieputin rentouduin. Viimeiset kaksi pudottivat tuloksen lukuun 57, joka luonnollisesti tuntui varsin jännittävältä”, Pate kertoi kotikaupunkinsa Winston- Salem Journalille.
Birdejä kertyi siis 14, pareja neljä.

Suorituksen arvoa nostaa se, että kisan kakkonen hävisi tuloksellaan 64 (-7) Patelle seitsemän lyöntiä, kolmas pelaaja sai tuloksekseen 69 (-2). Koko kolmikko edusti Reagan High Schoolia joka oli omassa luokassaan joukkuekisassa.

Miksi kenttä oli lyhennetty lähes 1, 2 kilometrillä?

Varsin mielenkiintoiseksi tiistaina pelatun kierroksen tekee se, että Bermuda Run Country Clubin West Course pelattiin vain 4800 jaardin, eli 4 372 metrin mittaisena.

Kun Macy Pate osallistui 11 kuukautta sitten samalla kentällä ikäistensä kilpailuun, hänen tuloksensa oli 20 lyöntiä heikompi (77,+6.)
Kenttä oli tuolloin 1187 metriä pidempi, eli 5 556 metrinen vastaten niitä mittoja, joille lukiolaisten kisat normina pelataan.

Edellisen vuoden aikana Macy Pate oli pelannut 24 tilastoihin vietyä lukioikäisten kierrosta 11:ssa kilpailussa ja hänen keskiarvonsa oli 74,11

Tiistain kierros pelattiin siis etäisyyksiltä, jotka olivat edellisvuodesta reikää kohden 66 metriä lyhyempiä. Yhteismitaltaan kenttä oli siis keskimäärin 500-700 metriä lyhyempi kuin Suomessa värikoodiltaan punaiset tiiauspaikat, joita aiemmin naisten tiiauspaikoiksi kutsuttiin.

Patelle on syytä nostaa hattua ennätystuloksesta ja ylivoimaisesta voitosta. Tätä tulosta on kuitenkin täysin aiheetonta verrata tuloksiin, joita ammattilaiskisoissa naiset pelaavat. Nimi ja tulos menivät kuitenkin kerralla historian lehdille.
Lisänäyttöjä Patelta odotetaan muutaman vuoden sisään. Sekin on hyvä muistaa, että naisten huippugolfissa on kymmenittäin huippulahjakkaita junioreita, joiden uran suurimmat saavutukset ajoittuvat aikaan ennen aikuiseksi varttumista.

Monille pidempään golfia seuranneelle sukunimi Pate kilisyttelee kelloja. Jerry Pate voitti US Openin kaudella 1976, yltäen yhteensä kahdeksaan PGA Tourin ykköstilaan. 
Steve Pate voitti PGA Tourilla kuudesti. Hän sijoittui kolmanneksi sekä US Mastersissa sekä US Openissa ja taisteli vakavasti voitosta Open Championshipissa Nick Faldon rinnalla 1992 , mutta jäi lopulta neljänneksi.

Kumpikaan ei ole toimituksen tietojen mukaan Macy Patelle sukua.
 

  

Etsi luettavaa