Hyppää sisältöön

Ludvig Åbergilla ote hallussaan Wentworthissa – Sami Välimäelle ja Kalle Samoojalle jäi kirittävää BMW PGA Championshipissa

Sami Välimäen mahdollisuus tuloslistalla nousuun tyrehtyi jo kierroksen ensimmäisellä puoliskolla. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki teki päivän ensimmäisen birdiensä BMW PGA Championshipissa vasta 14:lla reiällään. Kalle Samooja teki hyvän määrän birdejä, yhden eaglenkin, mutta bogeysuma pudotti turkulaisen Välimäen tavoin 16 lyönnin päähän kisaa johtavasta Ludvig Åbergista.

Wentworthin kentällä Lontoon kupeessa pelattiin kolmatta päivää ihanteellisissa olosuhteissa. Tulostaso oli sen mukainen.

Ruotsin Ludvig Åberg (-16) karkasi ennen sunnuntain kierrosta tuloksin 68-66-66 kahden lyönnin marginaalilla johtoon.
Neljännen reiän eagle antoi alkuvauhdit, birdejä kertyi viisi, lisäksi yksi bogey 13:lla, jossa dropin jälkeen tarjolla olisi ollut tupla, jopa tripla.

Åberg on loistanut lähestymisissä, joissa sijaluku on neljäs (+2.45 lyöntiä kierrosta kohden). Putissa ja viheriön ympäristössä hän on 15:n ensimmäisen joukossa, draiveissa yllättäen niukasti miinuksella.

Ruotsalaissensaatiolla on mahdollisuus napata toinen perättäinen voitto kolmannessa Euroopan kilpailussa syksyn aikana.

Hän voitti Sveitsissä Omega European Mastersin ja oli tätä ennen neljäs Prahassa järjestetyssä Czech Openissa.

Åberg saa seurakseen huonoksi voittajaksi leimautuneen Tommy Fleetwoodin (-14), sekä viimeisten viikkojen aikana kovia näyttöjä antaneen Skotlannin Connor Symen (-14).

Voitontavoittelijoiksi voidaan luokitella kaikki 15 haastajaa, jotka ovat 2-6 lyönnin päässä Åbergista.

Näistä nimekkäimmät ovat kahteen bogiin sisääntulossa sortunut Jon Rahm (-12), Tyrrell Hatton (-11) sekä Viktor Hovland (-10).

Bogeysuma pudotti suomalaiset

Sami Välimäki ei saanut koneitaan käyntiin kierroksellaan, joka aikataulujen venymisen johdosta käynnistyi hänen osaltaan lauantaina kentän yhdeksänneltä reiältä.

Välimäki teki heti kärkeen bogeyn, toisen kentän ykkösellä, joka oli hänelle 11:s.

Ensimmäinen birdie tuli kentän helpoimmalla par-viitosella (4:s), tämän jälkeen onnistuminen myös 15:lla (kentän viides). Orastanut kiri kuivui lopullisesti päivän kolmanteen ja neljänteen bogiin kahdella seuraavalla

Tuloksin 70-72-74,par Välimäen nimi löytyy tuloslistan sijalta 66:s, Samoojan (73-70-73) tavoin

Kalle Samoojan kortti oli värikkäämpi. Neljä birdieä ja eagle olisivat ehjällä kortilla luoneet mahdollisuuden hyvällekin nousulle, mutta viisi bogia ja tupla nostivat tuloksen yli parin.

”Haasteita oli tänään pitkin taivalta. Löin itseni liian monta kertaa paikkaan, josta ei päässyt edes paria yrittämään. Tarkempia avauksia ja rautoja tarvitsisi”, Samooja harmitteli tiedotteessaan.

– Huomenna on luvattu jonkin verran sadetta, joten nousulle on vielä hyvät saumat, 

Sateinen keli antaa mahdollisuuden nousuun”

Sunnuntain kierrokselle Välimäki (11.30) ja Samooja (11.40) lähtevät perättäisissä kolmikoissa sijalta 66:s.

”Viimeiselle kierrokselle on luvattu jonkin verran sadetta, joten nousulle on vielä hyvät saumat”, Samooja valoi uskoa sunnuntaille. 

Etenkin Välimäelle putoaminen tuloslistalla on palkinto- ja pistepotiltaan suuressa kisassa myrkkyä. Sunnuntaina on vielä mahdollisuuksia hyvällä kierroksella jarruttaa pudotusta pistelistalla, jonka kautta Välimäki havittelee nousua PGA Tourille vuodeksi 2024.

Kilpailun neljännen kierroksen alkua on aikaistettu.

Kärkikolmikko Ludvig Åberg-Tommy Fleetwood-Connor Syme starttaa matkaan jo klo 12.30 Suomen aikaa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa