Hyppää sisältöön

Lucas Herbert Irish Openin sankari: ”Mainiot putit pitivät pääni pinnalla”

Lucas Herrbertilla oli elämänsä suurimman voiton jälkeen aihetta riemuun

25-vuotias aussi saavutti jo toisen merkittävän ET:n kisan voiton, samalla myös paikan The Openiin. Ricard Karlberg oli Mount Juliet Estatella kakkonen

Irish Open pelattiin Mount Julietin hienolla puistokentällä, jossa aiemmin ovat juhlineet legendat Sam Torrance, Tiger Woods ja Ernie Els.
Lucas Herbertilla on meriittinsä, joista uran toinen ET-kisan ykköstila Dubai Desert Classicin (2020) jatkoksi kertoo kyvystä pärjätä maailmantähtien joukossa.

Herbert aloiti hurjalla tuloksella 64,-8, jonka jälkeen hän piti saavuttmansa johdon läpi kisan.

”Ratkaiseva vaihe tuli  etuysin viimeisillä, jossa avaukset tuottivat tuskaa. Onnnistuin kuitenkin upottamaan kaksi isoa puttia, jotka pitivät pääni pinnalla”,  Herbert ynnäili.

Voittotulokseksi tuli -19, eroa kakkoseen kertyi kolme lyöntiä.

Kärkipaikan pitoa helpotti  ehkä osittain sekin, että suuret tähdet Rory McIlroy, Tommy Fleetwood ja Shane Lowry jäivät kauast taakse jo kahtena ensimmäisenä päivänä, eivätkä tuoneet painetta viikonlopun kierroksilla.
Herbertin parina sunnuntaina oli vielä tällä tasolla lähes noviisi Johannes Veerman joka taipui sunnuntaina kolmanneksi kokeneen ruotsalaisen Ricard Karlbergin tieltä.

Kärkikolmikko sai paikat The Openiin, sekä varsin suuret shekit. Herbert kuittasi 484 000 euroa, maailmanlistalla hän nousi jo lähelle 50:n ensimmäisen ryhmää.

Hyvin harvassa ovat ET:lla ne pelaajat, jotka Herbertin tavoin ovat saavutaneet kaksi ensimmäistä ykköstilaansa niin arvostetuissa kisoissa kuin Irish Open ja Dubai Desert Classic ovat.
Ihan puskista neljättä kauttaan ET:lla pelaava Herbert ei ole voittajien joukkoon noussut. Amatöörien MM-kisoissa 2014 hän oli henkilökohtaisesssa sarjasa toinen Jon Rahmin jälkeen.

Supertähdistä  Tommy Fleetwood (-10) oli 17:s jääden voittajalle kahdeksan lyöntiä, Lowry 23:s (-9) ja McIlroy 59:s  (-2).
Suomalaisnelikko Kalle Samooja, Mikko Korhonen, Tapio Pulkkanen ja Sami Välimäki karsiutui.

Torstaina käynnistyvässä Scottish Openissa on myös jaossa paitsi hurja määrä euroja (6,4 milj.) myös kolme paikkaa The Openiin. 
Kalle Samooja on ollut  samalla kentällä (The Reneissance) kahdella edelliskerralla 20:s ja yhdeksäs.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa