Hyppää sisältöön

LPGA:n karsintafinaalin loppusuosuora aukeaa – joko on Sanna Nuutisen aika toteuttaa unelmansa?

Neljän seuraavan päivän tulokset ratkaisevat sen

Sanna Nuutinen on jäänyt vielä ilman odotettua voittoa pääkiertueella. LPGA:n karsintafinaalissa Nuutiselle sijoittuminen 45:n joukkoon kivikovassa seurassa olisi unelmien täyttymys.

LPGA:n karsintafinaalin toiselle neljän kierroksen puoliskolle lähdetään suomalaisittain hekumallisisista asetelmista. 110:sta pelaajasta 74 parasta jatkavat neljän kierroksen tuloksista, jotka he tekivät Magnolia Grove -golfkeskuksessa Alabamassa edellisviikolla.

Ratkaisevat neljä viimeistä kierrosta pelataan  samassa osavaltiossa Dothanissa Highland Oaksin kentillä (Highland & Marshwood)

45 ensimmäistä ja saman tuloksen omaavat saavat kohtuullisen vahvan kortin pääkiertueelle. Viikonloppuna tulessa olevista nekin, jotka eivät tuohon ryhmään yllä, saavat kortin Symetra Tourille.

Kiira Riihijärvi (-5) on tuloslistalla 29:s, Sanna Nuutinen (-3) 39:s. 

Kahdeksan kierroksen finaalia voidaan pituudensa vuoksi pitää erittäin oikeudenmukaisena ratkaisuna ratkaista työpaikkojen kohtalo. 

Jo neljän kierroksen jälkeen jyviä on 74:n pelaajan keskuudessa eroteltu akanoista. 

Elokuussa ammattilaiseksi siirtynyt, USA:sa opiskellut Ranskan Pauline Roussin-Bouchard (-19). 21-vuotias entinen amatööritähti  on jättänyt sijaluvun 11:n jakavia pelaajia kymmenen lyöntiä. Viimeisinä jatkoon päässeet 13 pelaajaa (sijaluku 62.) ovat tasan 20 lyöntiä kärkeä jäljessä. 
 

Riihijärvi ja Nuutinen kuuluvat keskiryhmään, josta pelaajia siirtyy loppuviikon aikana tuloslistan molempiin suuntiin.

Sanna Nuutinen keskittyy oleelliseen omassa kuplassaan

Kiira Riihijärvelle pääsy neljälle viimeiselle kierrokselle antoi varmuudella jo aiempaa vahvemman kortin Symetra Tourille. Paluu Eurooppaan ei ole hänelle kaudella 2022 vaihtoehto.
USA:n koti Floridan Tampassa pysyy tukikohtana myös jatkossa, kävipä loppuviikon kierroksilla sitten miten tahansa.

”Kiira ei ole karsinnoissa vielä hyvästä sijoituksesta huolimatta esittänyt parastaan. Uskon, että toinen viikko on häneltä ensimmäistä vahvempi. Kiiran rima omalle onnistumiselle on korkealla”, kertoi suojattinsa kanssa viestitellyt valmentaja Tommi Linna.

Sanna Nuutinen ei anna medialle karsintaviikon aikana kommentteja.

”Kaikki on hyvin täällä. Tämä ei oo ihan normi kisa, vaan marathon jossa koetan pitää fokuksen olennaisessa”, Nuutinen viestitti ennen kahdeksan kisan urakan käynnistymistä.

30-vuotiaana Sanna Nuutinen lukeutuu finalistien joukossa myöhemmin urallaan kehittyneiden joukkoon. Kaksi viimeistä kautta ovat olleet menestyksen osalta isoja harppauksia eteenpäin.
Aiemmilla kausilla kolme kertaa Let Access Seriesin voiton itselleen pelannut Nuutinen ei lukuisista hyvistä yrityksistä huolimatta ole vielä kyennyt nappaamaan voittoa LET:lla.

Sijoituksia kymmenen joukkoon on pelkästään vuodelta 2021 yhdeksän, koko uralta 62:ssa kilpailussa 15. Voittotaistoissa tarvittavaa terävyyttä ei ole vielä löytynyt, viimeisenä päivänä Nuutinen on ollut kilpakumppaneihinsa nähden harmittavan usein alisuorittaja
Parhaaksi saavutuksekseen Nuutinen on syystäkin kuitenkin nostanut Women´s Openin, jossa hän oli ennen viimeistä kierrosta jaetulla neljännellä sijalla vain kaksi lyöntiä johdossa olleesta pelaajasta. 
Sunnuntain ote ei pitänyt, lopulliseksi sijoitukseksi tuli 26:s.
”Jouduin edellisen kisan epäonnistumisen jälkeen tekemään Women´s Openin melkoisia säätöjä lyömiseen. Viimeisellä ei sitten enää paukkuja vaan riittänyt”, Nuutinen on kertonut elämänsä toistaiseksi parhaasta majorista.

Neljä viimeistä kierrosta LPGA:n karsintafinaalissa ovat Nuutiselle todella merkittävä vedenjakaja ja kypsyyskoe. 
LPGA Tourille nouseminen on pitkäaikainen tavoite joka on nyt käden ulottuvilla. On vaikea uskoa, että Nuutinen jäisi valtameren taakse pelaamaan Symetra Touria mikäli työpaikkaa ei aukene.

LET on tähtiluokkaan maailmassa nousseille pelaajille ollut lyhyt välietappi.
Sellaiseksi se tulee jäämään suurella todennäköisyydellä  Pauline Roussin-Bouchardille, LET:n pistelistan kuningattarelle, vasta 18-vuotiaalle Atthaya Thitikulille (-13) sekä Nuutisen neljänneksi listalla pudottaneelle Stephanie Kyriacoulle (-13).

Suomalaisten lähtöajat torstaina:

15.30 Sanna Nuutinen-Lauren Kim-Linn Grant
15.52 Kiira Riihijärvi-Yu-Chiang Hou-Nicole Broch Estrup

Tulospalvelu

Etsi luettavaa