Hyppää sisältöön

LPGA-pelaaja vaihtoi ruokavaliotaan, laihtui lähes 10 kiloa ja huomasi merkittävän muutoksen voinnissaan

Beatriz Recari kertoi Golf.comille uudesta ruokavaliostaan.

Beatriz Recari muutti ruokavaliotaan ja treeniohjelmaansa. Vointi on nyt parempi, mutta hyvät tulokset kilpailuissa antavat vielä odottaa itseään.

Beatriz Recari hakee uutta nousua uralleen muuttamalla ruokavaliotaan. Ravitsemusterapeutin ohjeita pitkään noudattanut espanjalainen ei tuntenut pitkään aikaan oloaan hyväksi. Matkustaminen ja kilpaileminen olivat vaatineet veronsa.

Recari, 33, kertoi Golf.comin haastattelussa, että pahimmillaan hän koki itsensä niin väsyneeksi, että joutui vetäytymään pro am -kisasta ja maksamaan siitä hyvästä sakot, että olisi jaksanut lähteä pelaamaan kilpailua torstaina. Tyypillisesti hän myös alkoi sairastella huhti-toukokuun kisaputkien aikana.

”Vaikka näytin siltä, että olin hyvässä kunnossa, en ollut sitä millään muotoa”, hän kertoi Golf.comille.

2010-luvun alussa LPGA-kiertueella menestystä niittäneen espanjalaisen ura lähti alamäkeen vuosikymmenen puolivälissä. Kolminkertainen LPGA-voittaja jäi viime vuonna kiertueen rankingissa ensimmäistä kertaa sadan parhaan heikommalle puolelle vetäydyttyään kesken kauden pois kiertuelta loukkaantumisen vuoksi.

Vuosi sitten kesäkuussa hän otti ohjat omiin käsiinsä ja ryhtyi etsimään internetistä itselleen sopivaa ruokavaliota. Hän jätti lautaseltaan pois maitotuoteet, höttöhillarit, kuten riisin, leivän ja vehnä, minkä seurauksena hän huomasi nopeasti muutoksen voinnissaan.

Nykyään hän syö hiilihydraatteja ainoastaan aamupalalla. Tyypillinen aamiainen sisältää tuorepuuroa kaurasta, johon hän sekoittaa chian ja pellavan siemeniä. Pääaterioillaan hän nauttii erilaisia proteiinin lähteitä ja kasviksia. Välipaloiksi hän popsii pähkinöitä ja manteleita.

”En tuntenut itseni urheilijaksi, koska tunsin oloni raskaaksi ja hitaaksi. En välitä siitä, miltä näytän, koska sisälläni en tuntenut itseäni urheilijaksi. Sen sijaan halusin tehdä asioita, joiden ansiosta tunsin oloni ´kevyeksi´, urheilullisemmaksi, reagoivammaksi ja reaktiivisemmaksi”, hän totesi Golf.comille.

Samaan aikaan hän muutti myös tapaansa harjoitella fysiikkaa. Hän lisäsi sykettä nostavien treenien määrää. Uuden dietin ja harjoittelumenetelmien myötä jo entuudestaan hoikka pelaaja laihtui parissa kuukaudessa lähes yhdeksän kiloa, vaikka tavoitteena ei ollut pudottaa painoa.

”En usko siihen, että ensin harjoitellaan ja sitten voi syödä roskaa. Koska kun syöt roskaa, olosi on heikko”, hän sanoi.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

It can’t destroy me

Henkilön Bᴇᴀᴛʀɪᴢ Rᴇᴄᴀʀɪ (@beatrizrecari) jakama julkaisu Elo 9, 2020 kello 3.44 PDT

Recarin mukaan uusi ruokavalio auttoi häntä myös treenamaan enemmän ja paremmin.

Vaikka Recari on pudottanut painoaan, hän sanoo pystyvänsä treenaamaan aiempaa suuremmilla painoilla. Mutta ennen kaikkea hän on kokenut olonsa pirteämmäksi ja vahvemmaksi kuin viime vuonna kilpailuissa.

Toistaiseksi hyvät tulokset kilpailuissa antavat kuitenkin vielä odottaa itseään. LPGA-urallaan kolme miljoonaa dollaria tienannut Recarin palkintorahasaldo tällä kaudella on vain hieman yli 2 000 dollaria.

Etsi luettavaa