Hyppää sisältöön

Loviisan Sanomat: Sea Golf Rönnäsissä ”vallankaappaus”

Sea Golf Rönnäsissä vaihtui koko hallitus. (Kuvituskuva)

Sea Golf Rönnäsissä vaihtui kerralla koko hallitus. Loviisan Sanomissa eräs osakas puhui ”vallankaappauksesta”.

Sea Golf Rönnäsissa vaihtui viikko sitten yhtiökokouksessa koko kenttäyhtiön hallitus, kirjoittaa Loviisan Sanomat. Lehden mukaan syynä tähän olivat näkemyserot siitä, kuinka kentän taloutta laitetaan tasapainoon.

Rönnäsissä edellinen hallitus ajoi mallia, jossa pakollinen vastike olisi ollut pieni ja pelimaksu suuri, mutta yhtiökokouksessa mallia vastustettiin ja päädyttiin pitämään vastike- ja pelimaksu yhtä suurina.

Vanha hallitus esitti 200 euron vastiketta ja 475 euron pelimaksua, mutta lopulta päädyttiin maksuun, jossa molemmat maksavat osakkaille 325 euroa eli normaalisti pelaavan osakkaan vuosikustannus on 650 euroa.

Entinen hallituksen jäsen Jouko Purontakanen sanoo, että uudistuksella pyrittiin varautumaan aikaan, kun osakkaat vanhenevat, eivätkä enää pysty pelaamaan. 

”Aikoinaan golfosakkeita ostaneet ovat nyt vanhentuneet, eivätkä he välttämättä enää pelaa lainkaan. Silti he ovat joutuneet maksamaan koko hoitovastikkeen. Ei ole oikein, että paljon pelaavat maksavat saman summan kuin ne, jotka eivät pelaa lainkaan”, Purontakanen sanoi Loviisan Sanomissa.

Yhtiökokouksessa eräs osakas halusi vaihtaa hallituksen puheenjohtajana toimineen Jarmo Turtiaisen. Osakas oli haalinut valtakirjoja, joiden turvin hän pystyi tämän myös toteuttamaan.

Kun puheenjohtajanvaihdos meni läpi, kaikki vanhan hallituksen jäsenet ilmoittivat, että he eivät ole käytettävissä tehtävään. Näin samalla koko hallitus meni vaihtoon. Lehden mukaan eräs yhtiökokoukseen osallistunut osakas oli käyttänyt kokouksesta termiä vallankaappaus.

Purontakanen kertoo lehdessä, että yhtiökokouksessa kiista kärjistyi lopulta kiistelyksi ja syyttelyksi. Sea Golf Rönnäsin taloudellinen tilanne on muuten vakaa. Purontakasen mukaan kenttä on velaton ja sijaitsee omalla maallaan.

Uudeksi puheenjohtajaksi yhtiökokous valitsi Bror-Erik Mattssonin.

Lue Loviisan Sanomien juttu aiheesta

Etsi luettavaa