Hyppää sisältöön

Louis Oosthuizen johtaa Torrey Pinesissa US Openia: ”Sunnuntaina tällä kentällä voi tapahtua mitä tahansa”

Louis Oosthuizen on The Openia (2010) lukuunottamatta leimautunnut pienten kisojen voittajaksi

Etelä-Afrikkalaisen lisäksi voittotaistoon nousivat suosikeiksi Rory McIlroy sekä Bryson DeChambeau.

38-vuotias Louis Oosthuizen nousi kuin tuhkasta San Diegossa pelattavan US Openin jaetulle kärkipaikalle lauantain kolmella viimeisellä reiällä. 
Lyönnin päässä perjantain jälkeen kärkiparista Russell Henley ja Richard Bland ollut Oosthuizen jäi pelillisesti lähtötelineihin kolmantena päivänä ollen 15:n reiän jälkeen kaksi yli parin, ja neljä lyöntiä Henleya jäljesssä.

Sitten alkoi tapahtua. 16:lla Oosthuizen upotti 9 metrisen birdieputin, viimeisellä luikerteli koloon 15 metrin päästä eagle-putti. 

Oosthuizen (67-71-70,-5) jakaa kärkipaikkaa sunnuntain pelikaverinsa Russell Henleyn (-5) , sekä Mackenzie Hughesin (-5) kanssa.

“Torrey Pines on kenttä, jolla saattaa tapahtua mität tahansa. Se on vaikeaa, lay-outiltaan klassinen kenttä, joka US Open virityksillä  koettelee pelaajaa raaálla tavalla. Merkittävä kysymys onkin, kuinka pystyt käsitteleemään paineita”, Oosthuizen määritteli.

Kanadan Hughes saa kirittäjäkseen lauantain parhaan tuloksen 67, -4 tehneen Rory McIlroyn (-3). Kolmanneksi viimeisessä parissa ratkaisevalle kierrokselle lähtevät ainona bogittoman kierroksen launtaina rakentanut Bryson DeChambeau (-3) sekä ensimmäistä voittoaan PGA Tourilla tavoitteleva Scottie Schffler (-2).

Kisan ylivoimainen ennakkosuosikki, koronatartunnan johdosta reilun viikon karanteenissa ollut Jon Rahm (-2) on hänkin hyvin kuvioissa mukana, vaikka lauantaina loppukirin aloittaminen jäi vielä piippuun.

Onko vihdoin Oosthuizenin aika voittaa USA:ssa?

Louis Oosthuizeniilla on sunnuntaina (taas) parikin apinaa, jotka hän haluaa pudottaa selästään painolastina. 

Aloitetaan majoreista.
Hänen uransa suurissa kisoissa alkoi todella luokattomasti jo 2000-luvun toisella puoliskolla.
Kahdeksan ensimmäisen kerran aikana hän oli parhaimmillaan 73:s. Seitsemän kertaa tuloksena oli karsiutuminen.
Yllätys oli melkoinen kun yhdeksännessä majorissa St.Andrewsissa heinäkuussa 2010 Oosthuizen karkasi The Openissa muilta voittaen seitsemällä lyönnillä.

Tämän jälkeen hänen nimeensä on liitetty majorien ikuisen kakkosen leima. Niitä on kertynyt viisi, viimeisin PGA Championshpissa toukokuussa. 
Saavutuksen tekee uskomattomaksi sekin, että The Openin voiton jälkeen sijoituksia kymmenen joukkoon on ”vain” kahdeksan. Viiden kakkostilan lisäksi hän on ollut kerran kolmas, seistsemäs ja yhdeksäs.

Louis Oosthuizen on saavuttanut kahta lukuunottamata ET:n Tourin voittonsa (9) kotimaassaan Etelä-Afrikassa, Australiassa sekä Aasiassa.
Kaikki muut ovat The Openia lukuunottamatta tulleet painoarvoltaan pienissä tapahtumissa.
2010 majorinsa lisäksi Euroopan maaperältä on vain yksi ykköstila Espanjasta.

Kaikkein kummallisin summaus saadaan PGA Tourin kisoista, joihin myös The Open lasketaan.
Meneillään oleva kisa on Oosthuizenille uran 200:s maailman ykköskiertueella. Kakkostiloja on kymmenen (viisi majoreissa), ansioita 25 miljoonaa taalaa, mutta ei vielä yhtään voittoa USA:ssa.

Sunnuntaina Louis Oosthuizenilla on jälleen kerran näytön paikka. USA on ollut voiton osalta hänelle tekemätön paikka. Joko sunnuntaina osuisi?
Etelä-Afrikkalaisista US Openin ovat voittaneet Gary Player (1965), Ernie Els (1994,1997) sekä Retief Goosen (2001,2004)

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport Golf näyttävät US Openin suomeksi selostettuna klo 19.00-04.30
Ruutu-palvelun lähetyksessä on englanninkielinen selostus ja samat lähetysajat

Tulospalvelu

Etsi luettavaa