Hyppää sisältöön

Loistava harjoite, joka tappaa slaissin nopeasti ja helposti

Monen golfarin virhe on slaissi. Siihen pika-avun tarjoaa tämä GoGolf-valmentaja Marko Kummin harjoite.

GoGolf-valmentaja Marko Kumm näyttää tämän jutun pääkuvan paikalta löytyvältä videolta harjoitteen, jonka avulla moni golfari on päässyt nopeasti eroon slaissista.

Harjoite, jonka teho perustuu liioitteluun, tepsii nopeasti. Sen voi tarvittaessa toistaa, mikäli epätoivottu kierre uusiutuu.

Tarvitset harjoitteen tekemiseksi kaksi suuntatikkua, jotka voi korvata esimerkiksi mailoilla.

Aseta toinen tikku osoittamaan lyöntilinjaa kohti ja toinen – toisen tikun taakse – osoittamaan oikeakätisillä pelaajilla noin 45 asetta kohdelinjasta oikealle. Katso kuvasta mallia.

Asetu normaaliin alkuasentoon. Siirrä paino oikealle jalalle ja hartiat sekä maila osoittamaan taaemman suuntaustikun mukaisesti oikealle kohteesta.

Marko Kumm neuvoo harjoitteen, jonka avulla slaissista pääsee eroon. KUVA: JUSSI MIETTINEN

Tämän jälkeen svingaa mailaa suuntaustikun mukaisesti pitäen samalla lantiota paikallaan ja painoa oikealla jalalla. Tällöin mailan saatto edellyttää lavan vapauttamista.

Kun hartiat osoittavat kohteesta oikealle, mailan liike suuntautuu enemmän sisältä ulos, mikä on edellytys draw-kierteen syntymiselle. Slaissihan syntyy silloin, kun maila tilaa ulkoa sisään pallolle eli leikaten.

Kun mailaa on heiluteltu kymmenisen kertaa tällä tavoin, siirry pallolle, jossa svingataan palloa hartiat hieman suljettuna. Tässä auttaa, kun siirtää alkuasennossa lavan jonkin verran pallon taakse, jolloin hartiat sulkeutuvat automaattisesti.

Tämän jälkeen lyödään palloa ja voidaan huomata, että slaissin sijaan pallo kääntyykin draw’n tai jopa pienen hukin puolelle.

Helppoa, eikä totta!

PGA professional Marko Kumm on kokenut golfopettaja, joka kuuluu GoGolfin ammattitaitoiseen golfvalmennustiimiin. Talvisin Marko opettaa GoGolf Loungessa ja kesäisin GoGolfin eri kentillä ja rangeilla.

Kuvauspaikka: Vuosaari Links, Helsinki

Etsi luettavaa