Hyppää sisältöön

Lisämetrejä kuntosalilta: Kolme liikettä liikkuvuuden lisäämiseksi

Skorpioni-liike on varma tapa saada selkä auki ennen golfia

Liikkuvuus on useimmilla harrastajilla kaukana optimaalisesta tasosta. Liikkuvuutta voi optimoida ennen kierrosta hyvällä lämmittelyllä, mutta varsinaisen kehityksen saavuttamiseksi sitä tulisi harjoitella mielellään muutamia kertoja viikossa.

Suuri osa golfareista haluaisi lyödä golfpalloa pidemmälle. Liian usein mennään sieltä mistä aita on matalin, eli välinekaupoille ostamaan draiveri, jolla luvataan lisämetrejä. Seuraava askel on usein pron tunnille meneminen tai YouTube -opiskelu. 

Usein se perimmäinen syy jää kuitenkin unholaan: fyysisten ominaisuuksien kehittäminen. Fibacolla paljon golfareiden kanssa työskentelevä Mikko Karhu uskoo, että jo pienet panostukset voivat tehdä lajista huomattavasti mielyttävempää. 

”Liikkeen kehittäminen on usein pelaajille täysin mahdotonta, sillä fyysiset ominaisuudet eivät anna myöden. On aika vaikeaa yrittää imitoida tai oppia asioita jos fyysiset rajat eivät anna myöden”, Karhu pohtii. 

Voima ja nopeus yhdistettynä loistavaan tekniikkaan tuovat yhtälönä pisimmät kaaret. Näiden asioiden mahdollistamiseksi on kuitenkin aloitettava jostain muualta. 

”Lihaksia on nähdäkseni aika turha kasvattaa tai kehittää jos niillä ei ole tilaa toimia. Jumisilla lihaksilla ei saa aikaan kuin loukkaantumisia ja lyhyitä backswingejä. Tämän takia liikkuvuusharjoitteet ovat golfareille todella merkittävässä osassa. Jo parin kerran jälkeen kroppa tuntuu terveemmältä ja svingi voi tuntua täysin erilaiselta”, Mikko kertoo. 

Ongelmat ovat selvimmin nähtävissä toki toimistotyötä tekevissä harrastajissa, mutta samoja perusmantroja ja liikkeitä käytetään ammattilaisia myöden. 

”Näillä kolmella liikkeellä pääsee hyvin alkuun. Ne toimivat kohtalaisen hyvin niin alkulämmittelyyn, jälkihoitoon ja treenaamiseen. Parin minuutin sarjoissa, minuutti puolelle niin kyllä se sieltä alkaa aukeamaan ja lyönnit pitenemään nopeasti”, Karhu lupaa. 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Tämän viikon teemana on liikkuvuus ja erityisesti panostetamme golfarin liikkuvuuteen!⛳️ Sinun on mahdollista: 1. Saada lisää liikelaajuutta lyöntiisti 2. Tavoittaa ehjempi swingi 3. Parantaa voimantuottoasi 4. Pienentää loukkaantumisriskiäsi Pistetään siis liikkuvuusviikko käyntiin ja tässä ensimmäinen liike: Skorpioni ? – Tämä on erinomainen lannerangan ja lantion liikkuvuusharjoite – Erityisen hyvä liike, jos sinulla on alaselän ongelmaa, sillä se parantaa selän kiertoa ja siitä hyötyvät käytännössä kaikki pelaajat – Liike helpottaa kiertoa molempiin suuntiin ja huomaat vaikutukset ja tulokset hyvinkin nopeasti Skorpioni on loistava liike myös alkulämmittelyyn ja sen pystyy tekemään lähes tulkoon missä vaan ☺️ . . #treeni #liikunta #fibaco #fibacogroup #golffi #golf #golfswing #golfer #urheilu #sport

Henkilön Fibaco ⛳️??????‍♀️??⚽️⛷ (@fibacogroup) jakama julkaisu Loka 21, 2019 kello 9.30 PDT

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Liikkuvuusviikon liike nro.2? Rintarangan avaus -Tämä liike avaa hartiakiertoa ja yläselkää (rintarankaa) – Liike myös parantaa kiertoa. Kierron rajallinen laajuus on suurimmalle osalle golfareista suuri ongelma, sillä jos kierto ei ole riittävän laaja, sitä joudutaan kompensoimaan muualta. Liike on loistava mm. tekniikkajaksolle, sillä sen avulla saat uutta ulottuvuutta tekniikkaharjoituksiin. Liikkeen myötä löydät uusia ulottuvuuksia ja keinoja svingiin?️‍♂️ . . #golf #golffi #golfswing #treeni #urheilu #liikunta #sport #fibaco #fibacogroup

Henkilön Fibaco ⛳️??????‍♀️??⚽️⛷ (@fibacogroup) jakama julkaisu Loka 22, 2019 kello 11.35 PDT

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Golf liikkuvuusviikon kolmas ja samalla viimeinen liike: CatCow!?? – Tämä liike avaa ja aktivoi selkää – Liike vahvistaa kehon hallintaa – Liikkeen avulla voi kohdistaa ajatuksen selkärankaan ja korjata rangan vääriä asentoja -Liikkeen jälkeen sinun on helpompi asettaa keho luonnolliseen golfin alkuasentoon Liike toimii myös lämmittelyliikkeenä ✨ . . #liikkuvuus #treeni #golf #urheilu #liikunta #sport #golffi #kehonhuolto

Henkilön Fibaco ⛳️??????‍♀️??⚽️⛷ (@fibacogroup) jakama julkaisu Loka 23, 2019 kello 8.38 PDT

Etsi luettavaa