Hyppää sisältöön

Linus Väisänen voittotaistelussa mukana – aloitti kierroksen eaglella par 4 -reiällä

Linus Väisänen oli tänään vahvassa vedossa.

Linus Väisänen pelaa hienoa kisaa Luminen kentillä Costa Dauradalla. Ottaako Väisänen huomenna uransa ensimmäisen voiton tällä tasolla?

Linus Väisänen on vahvasti mukana voittotaistelussa Luminen Lakes- ja Hills-kentillä pelattavassa Nordic Leaguen kisassa. Väisänen paransi eilisestä kolmella lyönnillä, ja tulos kahdeksan alle parin riittää kahden kierroksen jälkeen kolmanteen sijaan.

Väisänen veti vahvasti Lakes-kentän etuysin, jonka hän pelasi viisi alle parin. Kierros ei olisi voinut paremmin alkaa, sillä hän teki eaglen tuloskortin mukaan 375 metriä pitkällä par 4:llä.

”Ensimmäisen reiän eagle syntyi 108 metristä. 52-asteinen wedge oli mailana, ja backspinnillä pallo meni nätisti sisään”, Väisänen kuvaili huippusuoritustaan.

Takaysin alussa Vuosaari Golfia edustava Väisänen teki bogit rei’ille 10 ja 13, mutta birdie-birdie-lopetuksen ansiosta hänen lopputuloksensa oli tänään 66 lyöntiä (-5).

Kärkeen Väisäsellä on eroa vain kaksi lyöntiä, joten huomenna pelattavalla päätöskierroksella kaikki on mahdollista. Hän starttaa kärkiryhmässä, johon kuuluvat myös Ruotsin Jacob Glennemo (-9) ja Espanjan Emilio Cuartero (-10).

”Samalla fiiliksellä mennään huomenna kuin muinakin päivänä. Green Dayn Holiday tulee soimaan alkulämmittelyssä kuten aina. Siitä sitten kentälle nauttimaan”, Väisänen kertoi.

Väisäsellä on aiemmilta vuosilta kaksi kakkossijaa Nordic Leaguesta, joten huomenna hänellä on mahdollisuus ottaa uransa ensimmäinen kansainvälinen voitto ammattilaisena.

Kisassa toiseksi parhaana suomalaisena ovat Tuomas Salminen ja Lauri Ruuska, jotka ovat tuloksessa -3 ja jaetulla kymmenennellä sijalla. Salminen nousi tänään yhdeksän pykälää kierrettyään Lakes-kentän tulokseen -2. Ruuska lähti toiseen päivään tuloksesta kolme alle parin. Hän putosi viisi sijaa tuloksissa pelattuaan Hillsin tuloksen 72 (par).

Avauskierroksen jälkeen voittotaistelussa Ruuskan ja Väisäsen kanssa ollut Oliver Lindell epäonnistui. Hän putosi yhteistulokseen +1 (68-75) pelattuaan tänään tuloksen +4. Eilen kuusi birdieä tehnyt Lindell onnistui tänään tekemään vain yhden birkun, ja sekin tuli päätösreiälle.

Tulos +1 oli myös kisan cut-raja, joten birdie tuli Lindellille tärkeään paikkaan. Lindellin kanssa 40. sijan jakavat myös Aleksi Myllymäki, Juhana Kukkonen ja Niklas Hellberg.

Kilpailun palkintoarvo on 50 000 euroa, josta voittajan osuus on 8 000–9 000 euroa.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa