Hyppää sisältöön

Linna Golf avautuu äitienpäivän jälkeisenä keskiviikkona – Alex Hietala edustaa jatkossa Suomen ykköskenttää

Linna Golfin kausi käynnistyy kymmenen päivää myöhemmin kuin edelliskaudella. Kuva: Linna Golf

Linna Golfissa kenttää säästellään vielä tulevan viikonlopun yli. Kauden päätapahtuma, European Young Masters tuo Hämeenlinnaan Euroopan parhaat 16-vuotiaat tulevaisuuden tähdet.

Linna Golfissa kauden avaamista ei kiirehditä hankalan talven jäljiltä.

”Pelit käynnistyvät kesäviheriöille tulevan viikon keskiviikkona. Talvi oli hankala, mutta kenttämestari Markku Leskisen tiimi on jälleen kerran tehnyt ansiokasta työtä. Avautuessaan kenttä on hyvin vihreä ja asiallisessa kunnossa”. iloitsee toimitusjohtaja Esa Honkalehto.

Linna Golfissa jatketaan aiempina vuosina toimivaksi osoittautunutta dynaamista hinnoittelua vieraspelaamisen osalta.

Suomessa kalliimpien joukkoon lukeutuvalla kentällä avautumisen jälkeiset viikot mennään keväthinnoin.

Ensimmäisellä viikolla arkipäivinä kierroksen hinta on aamupäivästä 59 euroa, iltapäivän tunteina se laskee kympillä.

Viikonloppuna hinta on aamupäivällä 75 euroa, iltapäivällä se joustaa alaspäin arkipäivien malliin.

”Odotamme koronakausien tapaan vilkasta kautta. Omia pelioikeuksia on myyty erinomaisesti. Kotimaan matkailu vetää edelleen, Linna Golfissa vierailevat palaavat hyvällä prosentilla takaisin.”

”Maassamme on valtavasti myös niitä, joita Linna Golfin pelaaminen kiinnostaa, mutta ensimmäinen vierailu on vielä tekemättä”, Honkalehto tietää.

”Linna Golfissa tunnen itseni aina tervetulleeksi”

Linna Golfilla golfyhtiönä ja Wanajanlinna Golf & Country Clubilla on ollut ennen alkavaa kautta kaksi muualta tullutta tähtipelaajaa.

Alex Hietalalla on käynnistyneellä kaudella etsikkoaikansa. Kilpailuohjelma koostuu kovista Challenge Tourin ja PGT:n kisoista. Kuva: LINNA GOLF

Mikko Ilonen aloitti pitkäaikaisen, jo päättyneen yhteistyön 2000-luvun puolivälissä.

Matilda Castren tuli talliin pian ammattilaiseksi siirryttään 2017. Castrenilla ja Linna Golfilla on edelleen sopimus. LPGA:n tähtipelaaja harjoittelee Suomessa ollessaan tilaisuuden niin sallliessa Linna Golfissa. Lisäksi hänen asusteissaan on golfresortin tunnuksia

Alex Hietalasta tulee tähän listaan kolmas pelaaja. Nevaksen ja Kulloon kautta Hämeenlinnaan siirtynyt vasuri voitti miesten lyöntipelin mestaruuden Aura Golfissa vuonna 2018.

Käynnistyneellä kaudella hänellä on kiireinen ohjelma sovitellessaan yhteen PGT:n (Saksan kiertue) ja Challenge Tourin kisoja.

”Näistä muodostuu positiivinen haaste. Saksan kiertueena tunnetulle PGT:lle minulla on vahva pelioikeus. Challenge Tourille saan varmuudella kahdeksan villiä korttia, toivottavasti myös oman menestyksen kautta muita kisamahdollisuuksia.”

Linna Golf on huippuluokan resort kansainvälisessakin vertailussa. Oleellisinta minulle on se, kuinka hyvin minua aina Linna Golfissa on kohdeltu, ja miten tervetulleeksi olen itseni kokenut”, Hietala kiteyttää syitä, joiden perusteella hän löysi hyvän henkisen yhteyden kumppaninsa kanssa.

”Yhteinen tavoitteemme on, että teen lähivuosien aikana läpmurron pääkiertueille, menestyn siellä Mikon ja Madden tavoin.”

Kevään ensimmäiset Challenge Tourin kilpailunsa hän pelaa toukokuun lopulla.

Euroopan parhaat 16-vuotiaat kokoontuvat Linna Golfiin

Elokuun 1. päivänä 2005 avatulla Linnna Golfin kentällä on pelattu kunnoitetttava määrä amatöörien ja ammattilaisten arvoturnauksia.

Heinäkuuun toisella puoliskolla (21.– 23.7.) Linna Golf isännöi European Young Mastersia. Kisassa on 16-vuotiaille sarjat erikseen pojille, tytöille ja molempien tulokset yhdistäen joukkueille.

Suomalaisista henkilökohtaisest sarjat ovat voittaneet Albert ”Hippu” Eckhardt (2010) sekä Elina Saksa (2016.

Joukkuekisan Suomi voitti 2010, jolloin Eckhardtin rinnalla voittoa juhlivat Juhana Kukkonen, Matilda Castren ja Anne Hakula.

Henkilökohtaisen sarjan kuuluisimpia ykkösiä ovat olleet Sergio Garcia, Matteo Manassero ja tytöistä Carlota Ciganda.

Linna Golf

Etsi luettavaa