Hyppää sisältöön

Linna Golf ainoana Suomesta Manner-Euroopan sadan parhaan kentän listalla – Pärnu Bay lähestyy kärkeä

Linna Golf on manner-Euroopan 76:nneksi paras golfkenttä.

Golf World on jälleen laittanut Manner-Euroopan kentät järjestykseen ja julkaissut listan sadasta parhaasta. Suomesta ja Virosta mukaan on päässyt yksi kenttä molemmista. Lassi Pekka Tilanderin suunnittelemia kenttiä listalta löytyy peräti kolme.

Suomen ykköskenttä Golf Worldin listauksessa on Linna Golf, joka löytyy listalta sijalta 76. Parannusta edelliseen listaukseen on peräti 20 sijaa, mikä on toimitusjohtaja Esa Honkalehdon mieleen.

”Kuuluminen European Tour Destinations -ketjuun vaatii meiltä jatkuvaa laadun ylläpitoa ja kehittämistä jokaisella osa-alueella kentänhoidosta asiakaskokemukseen. Nyt saavutettu huikea sijoituksen parantuminen kertoo pitkäjänteisen työmme tuloksista, jota olemme saaneet toimintaamme kuulumisella kansainväliseen yhteistyöhön. Lisäksi viime vuosien aikana menestyksekkäästi järjestämämme kansainväliset kilpailut ovat tuoneet meille hyvää näkyvyyttä maailmalla”, Honkalehto sanoo.

Honkalehto jakaa suurta kiitosta onnistumisesta henkilökunnalle. Golf Worldin listamenestymisen lisäksi Linna Golf sijoittui kärkeen Golfliiton ylläpitämässä Pelaaja ensin -kyselyssä.

”Sekä Golf Worldin Top 100 -listauksen sijoituksen parantuminen että Pelaaja ensin -kyselyn kärkeen sijoittuminen kertovat kuinka motivoituneesti ja ammattitaitoisesti koko henkilökuntamme suhtautuu työhönsä. Lisäksi kenttämestari Markku Leskinen joukkoineen hoitaa kentän vuosi toisensa jälkeen uskomattoman moitteettomaan kuntoon, Suomen vaihtelevista talvista huolimatta. Koko henkilökuntamme on kaikki kiitoksensa ansainnut”, Honkalehto kiittelee.

Lassi Pekka Tilanderilla saattaa olla lisätöitä tiedossa Pärnussa.

Lassi Pekka Tilanderilla saattaa olla lisätöitä tiedossa Pärnussa.

Joosep Martinson

Linna Golfin lisäksi sinivalkoisia värejä listaukseen tuo Lassi Pekka Tilander, joka on suunnitellut peräti kolme listalle noussutta kenttää. Ne ovat Virossa sijaitseva Pärnu Bay, georgialainen Tbilisi Hills ja Puolassa sijaitseva Sand Valley.

Pärnu Bay on korkeatasoinen links-kenttä.

Pärnu Bay on korkeatasoinen links-kenttä.

Lassi Pekka Tilander

Sekä Pärnu Bay että Tbilisi Hills mahtuivat listalla 40 parhaan joukkoon. Tbilisi Hills on uusi tulokas listalla ja Pärnu Bay loikkasi ylöspäin viisitoista sijaa. Kolmas Tilanderin kenttä listalla on Sand Valley, jonka sijoitus on 78:s.

Pärnu Baytä käsitellään lehdessä peräti yhden aukeaman verran. Siinä kentän viheriöitä kuvaillaan ”funkahtaviksi”, mutta jotka luovat mielenkiintoisen kontrastin kentän muuten minimalistiseen luonteeseen.

Uusista tulokkaista Tbilisi Hills on toiseksi korkeimmalla listalla. Sen edelle ylsi ainoastaan moskovalainen Raevo Country Club.

Tbilisi Hills on maailmanluokan golfkenttä.

Tbilisi Hills on maailmanluokan golfkenttä.

Steve Carr

Listaykkönen on ranskalaiskenttä Morfontaine, -kakkonen Hollannissa sijaitseva Utrecht de Pan ja -kolmonen Valderrama, joka sijatsee Espanjassa.

Linna Golf ja Pärnu Bay Golf Links ovat GoGolfin yhteistyökenttiä. Löydät kentille edulliset diilit verkkokaupastamme.

Etsi luettavaa