Hyppää sisältöön

Linn Grantin someseuranta räjähti pilviin – Krista Bakker on LET:n joukkuekisojen eurokuningatar

Kauden neljä voitto kiikarisssa? Linn Grantiin kohdistuu valtavia odotuksia Lontoon kilpailussa.KUVA: GETTY IMAGES

DP World Tourin kisan sankari triplasi muutamassa päivässä instagramissa seuraajiensa määrän. Krista Bakker on tehnyt Saudi-Arabian rahoittaman Aramco Seriesin joukkuekisoissa suurimmat tienestit. Torstaina käynnistyvässä kisassa hän tavoitelee jo kolmatta voittoaan.

Linn Grantin ylivoimainen voitto Halmstadin yhteiskisassa viikonloppuna herätti huomiota ja innostusta medioiden lisäksi somessa.

”Ennen torstaina käynnistynyttä kisaa minulla oli instagramissa vajaa 8 000 seuraajaa. Nyt tuo määrä on jo yli 24 000. Tämä on ihan mieletöntä”, Grant päivitteli tapahtumien kulkua keskiviikkona Centurion Golf Clubilla Lontoossa.

Tästä Instagramiin: Linn Grant instagram

Samassa paikassa päättyi lauantaina LIV Golfin ensimmäinen kisa, jossa rahaa jaettiin 25 miljoonaa dollaria.

Saudi-Arabia on LET:n tärkein taloudellinen tukija

Kilpailun nimisponsori Aramco on maailman suurin öljy- ja energia-alan yhtiö. Se tekee yhteistyötä LET:n kanssa jo kolmatta kautta.

Kuluvalla kaudella yhden henkilökohtaisen kisan (1,5 milj. dollaria) lisäksi pelataan viisi yhdistettyä joukkue- ja henkilökohtaista kisaa, joissa kussakin jaetaan miljoona taalaa.

Lontoon tapahtuma on näistä toinen.

Joukkuekisaa käydään kahden ensimmäisen päivän ajan. Henkilökohtaiseen kisaan lisätään kolmannen päivän tulokset.

Grant on Saudi-Arabian valtaa pitävien sponsoimassa tapahtumassa mukana ensimmäistä kertaa.

”Haastattelupyyntöjä ja yhteydenottoja on tullut valtavasti. Päästyäni kodin kautta uudelle matkalla tänne Lontooseen on ollut rauhallista sosiaalista mediaa lukuunottamatta.”

”Olen kuullut, että näissä kisoissa on hyvä meno ja henki, joten odotan hauskoja kisapäiviä”, poikaystävän sijaan veljensä caddieksi saanut Grant kertoi tunnelmistaan.

Merkillistä on se, että Grant (nyt 116.) nousi maailmanlistalla ”vain” 40 sijaa, vaikka ansaitsi 319 000 716 euroa, joka on lähes yhdeksänkertainen esimerkiksi syyskuussa pelattavaan Åland 100 Ladies Openin vastaavaan.

Kolmesta LET:n voitostaan huolimatta Grantilla ei myöskään ole sisäänpääsya viikon päästä käynnistyvään kauden kolmanteen majoriin, PGA Championshipiin.

”Tavoitteeni on tehdä mahdollisimman hyvä tulos torstaina käynnistyvässä kisassa.”

”Maanantaina on syntymäpäiväni (23-v), josta käynnistyy lomaviikkoni sekä juhannuksenvietto”, Linn Grant kertoi mediatilaisuudessa suunnitelmistaan.

Heinäkuun lopulla ( Evian Championship) ja elokuun alussa (AIG Women´s Open) hän pääsee mukaan, ja on supertähtien joukossakin potentiaalinen menestyjä.

Krista Bakker on joukkuepelaaja ja eurokuningatar

Krista Bakker otti kauden toisen yhdeksännen sijansa ja pelioikeuden kaudelle 2019
Krista Bakker on ainoa LET:n pelaaja, joka on ollut kahdesti voiton saavuttaneessa joukkueessa. KUVA: LET

Suomalaisista mukana ovat joukkueidensa kapteeneina Ursula Wikström ja Noora Komulainen, sekä Krista Bakker, Emilia Tukiainen ja Emily Penttilä.

Tiia Koivisto joutui jäämään pois kuumeen takia.

Krista Bakker pelaa edellisen Thaimaan joukkuekisan tavoin Australian Whitney Hillierin joukkueessa.
”Krista on erinomainen hengenluoja, joukkuepelaaja. Siksi valitsin hänet”, Hillier perusteli päätöstään.

Bakker nousi Thaimaan kisan voitollaan joukkkuekisojen julkaisemattomalla rahalistalla LET:n pelaajista eniten ansainneeksi.

Euroja hän on kuitannut viidestä pelaamastaan joukkukisasta häkellyttävästi 90 750. Näitä saavutuksia ja euroja ei lasketa LET:n viralliselle pistelistalle.

Kapteenit valitsevat arvotussa järjestyksessä yhden jäsenen joukkueeseensa. Kolmas pelaaja arvotaan jäljelle jääneistä.

Kilpailun erikoisuus on se, että tasoituksellaan pelaava ryhmän neljäs amatöörijäsen on täysivaltaisesti mukana.

Kultakin reiältä otetaan mukaan kaksi parasta nettotulosta.

Joukkuekisa pelataan siis 36-reikäisenä, sen päätyttyä lauantaina on henkilökohtaisen kisan kolmas ja ratkaiseva kierros.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa