Linn Grant paras Johannesburgissa – Noora Komulainen 11.

Linn Grantilla on ikäisekseen valtava määrä rutiinia ja menestystä kansainvälisistä kisoista. KUVA: LET

Ruotsin 22-vuotias superlupaus Linn Grant voitti kuluvalla kaudella jo kolmannen kerran Etelä-Afrikassa. Noora Komulainen jäi Grantille 11 lyöntiä ja kilpailun kakkoselle kuusi lyöntiä.

Noora Komulainen järjesti suomalaisille ilonaiheita LET:n Jobu Openissa etenkin ensimmäisenä ja toisena päivänä.

Noora Komulaisella oli Johannesburgissa mahdollisuuksia parempaankin, kuin mikä sijaluvuksi tuli. Kahden ensimmäisen kisan näytöt antavat itseluottamusta ja odotuksia pitkän kauden varalle.KUVA:LET

Torstain kierroksella Komulainen pelasi ensimmäiset kymmenen reikää neljä alle. Toisena päivänä hän sujautti sukkana sisään lähestymisensä 120 metrin matkalta, ja oli kisan johdossa sen puolivälissä tuloksella -5.

Toinen puolisko oli vaikeampaa, eikä lauantaina enää löytynyt kirivaihdetta.

Tuloksin 72-73-74,par Komulainen jakoi sijalukua 11:s ja ansaitsi 4 895 euroa.

Kausi on pyörähtänyt äitiyslomalta palanneelta tuusulalaiselta käyntiin erinomaisesti. Kovatasoisessa Saudi-Arabian kisassa hän oli 38.

”Tosi paljon oli hyvää, mutta myös virheitä. En päässyt tällä nurmella käsiksi lähipeliin. Viikoksi kotiin, sitten taas kaksi kisaa Thaimaassa”, Komulainen analysoi ja kertoi tulevasta.

Suomalaisista pääsi jatkoon myös Tiia Koivisto (+9), jonka sijaluvuksi tuli 59.

Linn Grantille Etelä-Afrikan tripla

Linn Grant kuuluu Ruotsin 1990-luvun loppupuolella syntyneiden menestyksekkäiden pelaajattarien ryhmään.

Yhdistävä tekijä ryhmällä, johon kuuluvat Grantin lisäksi muun muassa Maja Stark sekä Frida Kinhult, on kolme perättäistä joukkueiden EM-kultaa, lukuisia kansainvälisiä voittoja amatöörinä, menestys yliopistosarjoissa, sekä sujuva siirtyminen ammattilaiskehiin.

Grant oli amatöörien maailmanlistan nelonen ammattilaiseksi siirtyessään.

Plakkarissa oli jo ennen Jobu Openin voittoa yksi ykkköstila Letas-kiertueelta, kaksi Afrikan Sunshine Tourilta, sekä kaksi kakkostilaa LET:lta.

Johannesburgissa Grant karkasi kolmantena päivä selvään viiden lyönnin voittoon tuloksin 72-69-67,-11.

Huomionarvoista on sekin, että neljä voittoa ovat tulleet keskimäärin 4,5 lyönnin marginaalilla kisan kakkoseen.

Palkintorahaa hän kuittasi 37 500 euroa. Helsingborgista kotoisin olevalla lupauksella on LET:n lisäksi myös pelioikeus LPGA:lle, joten nimi kannattaa pistää mieleen.