Hyppää sisältöön

Lindellin musta päivä viemässä European Tour -haavetta

Oliver Lindell taistelee työpaikastaan seuraavan kahden tunnin ajan kynsin ja hampain

Oliver Lindellin päivän tuloskortista löytyi kolme mustaa numeroa. Mustalla numerolla tarkoitetaan tässä yhteydessä tuplabogia tai suurempaa. Raaka karsinta jatkuu neljännen kierroksen jälkeen vain suuren onnistumisen myötä.

Oliver Lindellin kausi 2018 on ollut synkkä. Suurimpana toivona Challenge Tour -kauteen lähtenyt Lindell on läpi kauden taistellut epätasaisuuden kanssa. European Tourin karsintafinaalissa kaksi ensimmäistä päivää olivat kohtalaisen lupaavia. 

Kolmannella kierroksella mopo lähti kuitenkin lapasesta. Lindell sai katastrofaalisen alun kierrokselleen tehden peräkkäisillä väylillä tuplan ja triplan. Viisi yli parin kierrostaan ollut Lindell ei saanut birdien birdietä korttiin koko päivän aikana. 

Ainoa valonpilkahdus nähtiin kierroksen 11:nnellä väylällä. Lindell teki par-vitoselle kisan toisen eaglensa palaten kierrostaan +3 tulokseen. Väylä 12 on yhdellä päälle lyötävissä oleva par-nelonen, jossa hyökkäys on ilmeisesti ollut edelleen päällä. 

Eagle kuittaantui nopeasti tuplabogilla ja päivän loput tulokset olivat vain pareja. Tulos 77 (+5) Hills -kentällä oli kova takaisku haaveista European Tourille. 

Kolmen kierroksen jälkeen Lindellin yhteistulos on par. Kun neljän kierroksen jälkeen vain 70 parasta jatkavat kahdelle viimeiselle kierrokselle, pitäisi tiistaina löytää jostain 53 sijan nousu. Tällä hetkellä sijoitus on 123. 

Cut-raja on kolmen kierroksen jälkeen tuloksessa -5. Voi hyvin olla, että samainen tulos pysyy 70 parhaan joukossa myös tiistain jälkeen, sillä kolmen kierroksen jälkeen tuloksella jakaa sijan 60. Tämä tarkoittaisi, että Lindellin tulee pelata vähintään tulos 66 (-5) tai jopa tulos 65 (-6) päästäkseen mukaan keskiviikon ja torstain kahdelle viimeiselle kierrokselle. 

Kaikki mikä voi mennä vihkoon meni vihkoon

Oliver Lindell ei ollut luonnollisestikaan kovin hyvällä tuulella surkean kierroksen jälkeen. Tarinat surkeuksiin menneistä lyönneistä ovat tuttuja golfklubien terasseilla ja Lindell kertoi omin sanoin miten golf voi välillä olla julma peli. 

”Kolmosella missasin greenin etuvasemmalle, vähän paksu chippi valui takaisin omiin jalkoihin ja lopulta bogi metristä ohi. Heti perään nelosella avaus lähti hihaan ja päätyi puskaan. Pelaamaton paikka lipunlinjassa, 185 metriä ja lähti flyeri oikealle puskaan greenin viereen. Sieltä taas paksu puskan juuresta toiseen puskaan, uusi pelaamaton paikka. Lopulta viiteen metriin, josta säkitin triplan sisään”, Lindell kertoo katastrofaalista alkuaan. 

Kierros piti sisällään myös paljon hyviä lyöntejä, mutta Titleist ei suostunut sukeltamaan reikään. Ei sitten mistään. 

”Siinä oli paljon paikkoja ja löin tosi hyvin välillä. Pallo ei vain uponnut yhtään mistään, vaikka paikkoja oli.”

Lopulta palkinto tuli kun Lindell löi puu kolmosella väylän 11 toisen lyönnin viheriölle. Kymmenen metrin eagle oli kuitenkin vain lyhytaikainen lohtu. 

”Heti seuraavalla löin vielä draivin greenibunkkeriin ja oli birdie mielessä. Heikko bunkkerilyönti kymmeneen metriin, ensimmäinen kaksi pitkäksi, siitä metrin pitkäksi ja sekin ohi”, Lindell kertoo päivän toista tuplabogia. 

Lopussa oli paikkoja, mutta pallo ei uponnut. Muun muassa toiseksi viimeisellä hän löi draivin aivan lipun linjassa lyhyellä par-nelosella. 

”Se löytyi sitten uponneena etubunkkerin lipasta. Oli siellä paljon huonoa tuuriakin, mutta nämä ovat kai näitä päiviä mitä jokainen golfari joskus kokee. Mikään ei onnistu.”

Huomenna viha on käännettävä birdieiksi. Kenttä vaihtuu takaisin Lakes Courselle, jossa tuloksen pitää olla luokkaa 5-7 lyöntiä alle parin, jotta pelit jatkuvat myös kahdella viimeisellä kierroksella. 

Etsi luettavaa