Hyppää sisältöön

Lindellillä vahvin suomalaisaloitus ET-karsintojen toisessa vaiheessa

Oliver Lindell aloitti mainiosti European Tourin karsinnat. KUVA: GETTY IMAGES

European Tourin karsintojen toinen vaihe pyörähti käyntiin tänään.

European Tourin karsinnat käynnistyivät torstaina neljällä eri paikkakunnalla Espanjassa. Parisenkymmentä pelaajaa jokaisesta toisen vaiheen kilpailusta etenee viikon kuluttua pelattavaan kuuden päivän karsintafinaaliin.

Suomesta karsinnoissa on mukana viisi miestä. Heistä Oliver Lindell aloitti urakan vahvimmin. Hän pelasi Isla Canela Links -kentän tulokseen neljä alle parin, mikä riittää jaettuun 21. kisaan. Samalla kentällä pelaava Joachim Altonen onnistui myös kohtuullisesti. Hän pelasi kaksi alle ja on 38:ntenä.

Lindell ja Altonen olivat ainoat suomalaispelaajat, jotka onnistui alittamaan tänään parin.

Las Colinasissa pelaavat Roope Kakko ja Rasmus Karlsson kiersivät kentän yhden yli, jolla he jakavat sijaa 48. Kaksikko Kakko-Karlsson ei ole menettänyt mahdollisuuksiaan edetä karsintafinaaliin, sillä eroa 16. sijaan on kohtuulliset kolme lyöntiä eroa.

Pahasti epäonnistui Matias Honkala, jonka tulos painui peräti kahdeksan lyöntiä yli parin. Honkala on Embordassa pelaavista toiseksi viimeisenä ja peräti yhdeksän lyönnin päässä jaetussa 19. sijasta.

Toisen vaiheen kussakin kilpailussa on mukana noin 70 eli kaikkiaan 284 pelaajaa. Yhteensä karsintafinaaliin mahtuu mukaan 156 pelaajaa, joista toisen vaiheen karsinnoista mukaan otetaan noin 80. Loput finalistit tulevat DP World Tourin ja Challenge Tourin rankingin perusteella.

European Tourin karsinnoista 25 parasta saa paikan DP World Tourilla. Lisäksi paikkoja on jaossa Challenge Tourille.

Edellisen kerran karsinnat pelattiin vuonna 2019. Koronapandemian vuoksi karsintoja ei ole pelattu vuosina 2020 ja 2021.

TULOSPALVELUT

DP WORLD TOUR

Ranskan avoimet
Tapio Pulkkanen

Challenge Tour

Swiss Challenge
Roope Kakko, Oliver Lindell ja Lauri Ruuska

Solheim CUp

Eurooppa vs. USA

DP World TOUR

Ensimmäinen karsintavaihe (Bogogno)
Eemil Alajärvi, Joachim Altonen, Otto Vanhatalo ja Linus Väisänen

Nordic League

Great Northern Challenge
Antti Ahokas, Matias Honkala, Roope Juslin, Juuso Kahlos, Rasmus Karlsson, Kim Koivu, Juho Kurikka, Ilari Saulo ja Saku Tuusa

PGA TOUR CHAMPIONS

Pure Insurance Champioship

ASIAN TOUR

Yengder TPC

JUNIORIEN SOLHEIM CUP

Eurooppa vs. USA


Suomen golfseniorit

Tourien finaalit
Etsi luettavaa