Hyppää sisältöön

Lindell tähtää kymmenen sakkiin – nähdäänkö huomenna Challenge Tourin ennätys?

Oliver Lindell pelaa hyvää kilpailua.

Oliver Lindell jakaa kolmen kierroksen jälkeen 19 sijaa, vaikka on pelannut kolme ensimmäistä kierrosta peräti 13 alle parin. Challenge Tourin ennätystulos on huomenna vaarassa.

Kun on kolmen kierroksen jälkeen tuloksessa -13 voisi kuvitella, että olisi golfkilpailussa vähintään kymmenen parhaan joukossa.

Tällä viikolla Challenge Tourilla pelataan kuitenkin sellaisella ”Mikki Hiiri -kentällä”, että Suomen Oliver Lindell on tuolla tuloksella vasta jaetulla 19. sijalla.

Nuori porvoolainen pelasi tänään 68 lyönnin kierroksen ja pysyi samalla sijalla kuin kierrokselle lähtiessään.

Mistä kova tulostaso sitten johtuu? Lyhyestä kentästä, virheettömistä viheriöstä ja helposta kelistä kuuluu vastaus.

”Kenttä on todella lyhyt. Täällä ei ole kuin neljä vähän pidempää par 4:sta, joilla saattaa joutua lyömään wedgeä pidemmällä mailalla sisään”, Lindell tuumasi kentästä, jonka pituus on vain 6 136 metriä ja par 72.

Oliver pelasi tänään parempaa peliä etuysillä, joka sujui lupaavasti neljä alle parin. Takaysillä hän oli pienissä ongelmissa draivien kanssa, eikä osunut enää väylään yhtä hyvin. Se sujui par-tulokseen.

”Tuli paljon missattuja väyliä, enkä oikein päässyt paikoille”, Lindell kuvaili sisääntuloa.

Lindellillä ei ole enää huomenna mahdollisuuksia nousta voittoon, sillä kärkimies Adrian Meronk on tuloksessa -21 eli peräti kahdeksan lyöntiä Lindelliä edellä. Lisäksi tuloksessa -19 tai parempi on yhteensä neljä pelaajaa.

Kymmenenteen sijaan Oliverilla on kuitenkin vain kolme lyöntiä, joten paikka top tenissä olisi otettavissa, mutta se vaatisi todennäköisesti 65 lyönnin alitusta, mikä keli ei vaikeudu merkittävästi kolmesta ensimmäistä päivästä. Toisaalta Lindell pystyy pelaamaan todella matalia kierrostuloksia, mistä esimerkkinä viime vuonna Vierumäen CT-kisan pro am -kisassa pelattu 59 lyönnin kierros.

”Liiton villillä kortilla pääsen ensi viikolla mukaan seuraavaan kisaan, mutta totta kai top 10 olisi tärkeä”, sanoi Lindell, joka on ainoa suomalainen, joka läpäisi kisassa cutin.

Huomenna kärkinelikolla on mahdollisuus rikkoa Challenge Tourin ennätys voittotuloksessa suhteessa pariin, mutta se edellyttäisi Meronkilta, Mark Flindt Haastrupilta (-20) sekä Ben Stow’lta ja Matthew Jordanilta (-19) huippukierrosta.

Ennätystulosta jakavat Ivo Giner ja Thomas Detry tuloksella 259 eli 29 alle parin, sillä tulos syntyi molemmilla par 72 -kentällä. Giner pelasi ennätystuloksensa vuonna 2003 Padovassa käydyssä kisassa. Tuolloin kisassa nähtiin myös suomalaisväriä kärjessä, sillä Pasi Purhonen sijoittui kilpailussa kolmanneksi tuloksella -23.

Meronkille ”riittäisi” huomenna tulos 64 (-8) ennätystuloksen jakamiseen. Se on tehtävissä, sillä toisella kierroksella hän pelasi kaksi lyöntiä paremmin. Kisan parhaan tuloksen on toistaiseksi merkkauttanut Haastrup, joka kiersi kentän perjantaina 61 lyönnillä (-11). 

Tulospalvelu

Etsi luettavaa