Hyppää sisältöön

Lindell lopetti kovaa karsinnoissa: ”Ehkä sellainen seiska olisi arvosana päivästä”

Oliver Lindellin kolme birdietä viimeiseen viiteen reikään nostivat miehen keskikastiin

Oliver Lindell pyrkii olemaan kuudes suomalainen pelaaja European Tourilla kaudella 2019. Karsintafinaalin avauspäivä oli kaksijakoinen.

Sää helli Luminessa pelaajia kun European Tourin karsintafinaali pyörähti käyntiin. Tyynessä kelissä ja pehmeillä kentillä käyty avauskierros oli melkoista birdie-juhlaa. Siihen juhlaan osallistuivat myös Oliver Lindellin pelikaverit. 

Lindell aloitti pelinsä Lakes Coursen etuysiltä kirjaimmellisesti duffaillen. Avausväylälle tuli bogi korttiin keskeltä väylää. 

”Keskeltä väylää duffasin lähestymisen ja otin kolmella putilla bogin. Duffeja tuli myös seuraavalla reiällä kaksi kappaletta. Hyvin sain kuitenkin sinniteltyä etuysin parissa heikosta alusta huolimatta”, Lindell kertoi puhelimitse. 

Kun kierrosta oli jäljellä enää viisi väylää oli Lindellin tulos +1. Lähes kaikki pelaajat tekivät birdieitä kilpaa, Lindell ei saanut mistään sisään. 

”Siellä oli monta kierähdystä ja ajoittain aika syvältä. Lopussa aloin kääntää rautoja drawn puolelle ja se toi tulosta. Kova loppu oli tosi tärkeä”, Lindell kertoo. 

 

Viiden viimeisen reiän aikana korttiin ilmestyi kolme birdietä. Päivän saldoksi jäi neljä birdietä ja kaksi bogia. Tulos 69 (-2) ei ollut sitä mitä tilattiin, mutta heikon alun jälkeen kohtalainen suoritus. Sijoitus avauskierroksen jälkeen on 71. Suomennettuna keskikastissa 156 pelaajan joukossa. 

”Ehkä sellainen seiska olisi päivän arvosana. Tiedän kuitenkin, että pystyn tosi paljon parempaan, joten suunta on vain ylöspäin”, Lindell pohti. 

Karsintafinaalissa bägiä kantaa Lindellin fysiikkavalmentaja Topi Lösönen. Topi pitää huolen, että kroppa pysyy kunnossa kaikki kuusi kierrosta. 

”Tänään ohjelmassa on vähän salia ja pienet padel-tennikset. Topi on hävinnyt kaikki matsit ihan pystyyn, mutta ihan hauskan näköistä se on kun kaveri yrittää heilua mailan kanssa”, Lindell kertoo padel-tenniksestä. 

Toiseen päivään Lindell pääsee Luminen Hills -kentälle ensimmäisestä lähdöstä kello 9.00 paikallista aikaa. 

”Hills on aika kevyt kenttä jos pääsee tyynessä vetämään. Huomiseksi ei ole luvattu yhtään tuulta, joten birdieitä voi laittaa korttiin ihan huolella”, Oliver kertoo täynnä itseluottamusta. 

Samassa ryhmässä pelanneet Kristoffer Reitan (-8) ja espanjalainen lupaus Ivan Cantero Gutierrez (-6) jatkavat kirittäjinä myös sunnuntain toisella kierroksella. 

Kisan kärjessä on Saksan Max Schmitt tuloksessa -9. Neljän kierroksen jälkeen 70 parasta jatkavat kahdelle viimeiselle kierrokselle. Kuuden kierroksen jälkeen 25 parasta saavat täyden pelioikeuden European Tourille. 

Etsi luettavaa