Hyppää sisältöön

Lindell lähti lentoon takaysillä – kärkkyy kolmen kärkeä Ranskassa

Oliver Lindell pelaa jännittävää karsintafinaalia.

Oliver Lindell pelaa huomenna uransa parhaasta Challenge Tour -sijoituksesta. Nuorella porvoolaisella on hyvä mahdollisuus nousta top 3:een, sillä toiseen sijaan on vain lyönti matkaa.

Ranskassa tällä viikolla pelattavan kentän takaysi tuotti Oliver Lindellille vaikeuksia kahtena ensimmäisenä kisapäivänä. Kolmantena kisapäivänä Lindell otti sen haltuun, sillä tänään hän onnistui pelaamaan viimeiset yhdeksän reikää peräti viisi alle parin.

Lindell sai takaysille lentävän lähdön, sillä hän teki eaglen sekä kympille että yhdelletoista. Kymmenes reikä on ainoastaan 258 metriä pitkä par 4, yhdestoista on 478 metriä pitkä par 5.

Eagle-veroa Lindell joutui maksamaan 12. reiällä tehtyään sille bogin. Siihen nuoren porvoolaisen takaiskut jäivätkin. Kun birdieitä tuli vielä kaksi, rei’ille 15 ja 16, Lindell nousi yhteistulokseen -10 (67-68-65). Etuysin Lindell oli pelannut pariin yhdellä birdiellä ja bogilla.

Lindellillä oli mahdollisuus pelata takaysi jopa 29 lyönnillä, mikäli hän olisi onnistunut tekemään päätösreiälle birdien. Toisaalta par varmasti maistuu hyvälle Lindellin suussa, sillä kahdella ensimmäisellä kierroksella hän teki 18. reiälle bogin.

Ranskan kenttä ei ole pituudella pelattu, sillä takaa se on vain 5 871 metriä pitkä. Kentän par-luku onkin 70.

Yllättävän hyvin se on kuitenkin pitänyt pintansa kilpailun kärkimies Birgir Hafthorssonia lukuunottamatta. Islantilainen puskee menemään yhteistuloksessa -18 ja on seitsemän lyönnin karkumatkalla ennen päätöskierrosta.

Lindellillä on tässä vaiheessa toiseen sijaan matkaa vain lyönti. Sitä pitävät hallussaan Italian Andrea Pavan ja Englannin Matt Ford.

Ennen tämänviikkoista Lindellin paras sijoitus Challenge Tourilla on jaettu seitsemäs sija, johon hän on yltänyt kaksi kertaa.

Sijoittuminen kolmen joukkoon nostaisi Lindellin osakkeita kiertueen rahalistalla huimasti, sillä se tarkoittaisi viisinumeroista shekkiä. Lindell on Road to Oman -rankingissa 52:ntena, kun 45 parasta saa vahvan kortin haastajakiertueelle kaudeksi 2018.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa