Lindell häikäisevästi 30 joukkoon

Oliver Lindellin debyytti Tanskassa sujui yli odotusten.

Oliver Lindell pelasi sunnuntain nappikierroksen ja nousi Tanskan Euroopan Tourin kisassa 30 parhaan joukkoon.

Tulihan se sieltä, kuutosella alkava kierrostulos uran ensimmäisessä Euroopan Tourin kisassa Oliver Lindellille. Huippukierros nosti 17-vuotiaan porvoolaisen 30 parhaan joukkoon Made in Denmark -kisassa Himerlandin kentällä.

Päätöskierros sujui katkonaisesti, sillä peli pysäytettiin pitkäksi aikaa ukkosen uhan takia. Huonon sään vuoksi kilpailu pelattiin tänään kahdelta tiiltä. Lindell pelasi ensin takaysin yksi alle parin ja sitten etuysin kolme alle. Yhteensä hän teki kierroksellaan kuusi birdietä ja kaksi bogia. Lopuilla väylillä tuli par. Näin Lindellin kierrostulos oli tänään 67 lyöntiä ja neljän kierroksen yhteistulos neljä alle parin.

”Aivan mahtava fiilis. Lähestymiset osuivat ja putit menivät hienosti kuppiin. Viimeinen birdie tuli päätösväylälle, josta jäi todella makea maku”, Lindell sanoi tiedotteessa.

Lindell sai kierroksellaan monta päänahkaa, sillä taakse jäi monta kivikovaa peluria. Tienestimielessäkään Lindellin päivä ei sujunut pöllömmin, sillä palkintorahaa hän ansaitsi noin 16 000 euroa.

Aiemmin tällä kaudella Lindell on pelannut kahdessa Challenge Tourin kisassa, joista molemmissa tuloksensa oli putoamien cutista. Myös Tanskassa se oli lähellä, mutta perjantai-iltapäivällä navakaksi noussut tuuli pudotti monen kilpakumppanin tulosta ja sijoituista niin  paljon, että Lindell pääsi kuin pääsikin mukaan viikonlopun kierroksille. Eilen Lindell onnistui alittamaan parin pelattua 70 (-1) ja tänään napsahti sitten huipputulos.

Kilpailun voitti Belgian Thomas Pieters, jonka tulos oli 18 alle parin. Toiseksi sijoittui Walesin Bradley Dregde lyönnin voittajalle jääneenä.