Hyppää sisältöön

Linda Osalalla vauhti päällä Espanjassa – Maja Stark ajaa takaa Carlota Cigandaa

Linda Henrikssonin ammattilaisuran kovin saavutus on voitto LETAS-kiertueelta vuonna 2017. KUVA: Tristan Jones, LET.

Epson Tourilla ja LET:lla aikansa jakava Linda Osala (69-71,-4) tavoittelee Kataloniassa pelattavassa kilpailussa uransa ensimmäistä sijoitusta kymmenen joukkoon pääkiertueella.

Club de Golf Terramarissa käytävässä LET:n kisassa johtopaikan napannut Espanjan Carlota Ciganda (65-67,-12) on viiden lyönnin karkumatkalla ennen Ruotsin Maja Starkia (-7), Skotlannin Michele Thompsonia sekä Argentiinan Magdalena Simmermacheria.

Viidesti Euroopan Solheim Cup -joukkueessa pelannut Ciganda oli perjantain jälkeen yhtä hymyä.

”Ilman bogeja sujunut päivä on aina hyvä. Upotin hyviä putteja, tein viisi birdietä. Parempaankin olisi ollut mahdollisuuksia. Olen varsin iloinen”, Starkin ja Thompsonin pelikaverikseen lauantaina saava Ciganda myhäili.

Kilpailun voittoa puolustava Stark ja Ciganda pelasivat myös kaksi ensimmäistä päivää yhdessä. Ciganda puolestaan voitti meneillään oleva Estrella Damm Ladies Openin edellisellä kerralla kun se järjestettiin.

Neljästä suomalaispelaajasta on pirteimmin aloittanut yhdeksättä sijaa jakava Linda Osala (69-71,-4). Kahdelle viimeiselle kierrokselle selvisivät myös Noora Komulainen (par), sekä edellisvuonna samassa kisassa kolmanneksi kivunnut Krista Bakker (+1).

Elina Nummenpää (+3) karsiutui lyönnillä.

Linda Osala pelasi alkukaudesta vain kaksi LET:lla. Saavutettuaan Saudi-Arabiassa tähtiä vilisseessä kisassa uransa parhaimman sijoituksen (27.) hän ilmoitti panostavansa LPGA:n haastajakiertueen, Epson Tourin kisoihin.

Alkukesästä avioitunut Osala (ex-Henriksson) on pelannut toistaiseksi kaksi kisaa USA:ssa, joissa molemmissa karsiutui.

90-vuotta sitten perustetulla Club de Golf Terramarilla Osalalla on viikonloppuna mainio mahdollisuus saavuttaa uransa paras sijoitus. Toiseen sijaan on vain kolme lyöntiä.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa