Hyppää sisältöön

Linda Henrikssonin sydän sykkii golfille: ”Tavoitteeni on pelata LPGA Tourilla”

Esikoisensa huhtikuussa synnyttävä Henriksson uskoo palaavansa kisakentille jo kesällä ja olevansa täydessä tikissä kaudella 2022.

Linda Henriksson vastaa puhelimeen Espanjan Aurinkorannikolta, jossa hän on aiempinakin talvina  valmistautunut golfkauteen.

Tällä kerralla harjoittelu kohdistuu lähipeliin, lähinnä puttaamiseen, jonka kehittämisen Linda näkee oleellisimmaksi kehityskohteekseen.

”On sen verran jo tuota pyöreyttä vyötäröllä, että svingaaminen ei tunnu luontevalta. Olen minä mailoja ulkoiluttanut ja pelannut kenttää lyhyiltä matkoilta.”

Tammikuun 29. päivänä hän kiersi lyhyiltä matkoilta kenttää päättäen urakkansa hienoon onnistumiseen.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön LINDA HENRIKSSON ⛳ (@lin89da) jakama julkaisu

Henriksson ja avomiehensä, jääkiekkoilijana tunnettu Oskar Osala saavat perheenlisäystä huhtikuun puolivälin jälkeen.

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön LINDA HENRIKSSON ⛳ (@lin89da) jakama julkaisu

”Golf on ollut hyvin pitkään ykkösprioriteettini. Se tietysti tulee muuttumaan, mikä ei välttämättä ole huono juttu. Olemme uskomattoman kiitollisia ja innoissamme tulokkaasta.” 

”Pääsen kasvattamaan lastamme  ja huolehtimaan hänestä puolisoni, parhaan ystäväni kanssa. On myös kiehtovaa seurata, millaisia ominaisuuksia esikoisemmme verenperimänä saa ja kasvatuksen kautta omaksuu.”

Pariskunta palaa Suomeen helmikuun alkupuolella.

Raskausaika ei ole Linda Henrikssonille ollut pelkkäää ruusuilla tanssimista.

”Olin jatkuvasti huonovointinen ensimmäisten kuukausien aikana. Harjoitteleminen jäi, kilpailemista ei voinut ajatellakaan.”

Olotilan parannuttua hän on pitänyt itsensä liikkeessä harjoitellen kevyesti lajia ja fysiikkaa. Kaudella 2020 Henriksson pelasi vain kotimaassa.

”Suunnitelmissa oli lähteä loppukesästä pelaamaan Let Access Seriesin kisoja. Tultuani raskaaksi päätös kisoista luopumisesta oli korona-ajan rajoitusten vuoksi varsin selkeä ratkaisu.”

Henriksson voitti Tammer Golfissa pelatun reikäpelimestaruuden, kukistaen perättäisillä kierroksilla maan parhaat amatöörit, Krista Junkkarin, Emilia Tukiaisen, Anna Backmanin sekä finaalissa Kiira Riihijärven.

Viimeiseksi viralliseksi kilpailuksi jäivät Ruuhikoskella pidetyt lyöntipelin SM-kisat. Henriksson pelasi myös Vierumäki Invitationalin ja Hill Sidessa shoot outin. 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön LINDA HENRIKSSON ⛳ (@lin89da) jakama julkaisu

Elokuussa hän osallistui Isosaaren kentän avauskilpailuun, päästen erittäin hyvän esityksen tuloksena ainoana naisena neljän hengen finaaliin.

Reikäpelimestari ottaa oma-aloitteisesti puheeksi golfuransa jatkosuunnitelmat. Motivaatio ei ole hiipunut.

”Lapsen synnyttäminen ja hänestä huolehtiminen menevät tietysti kaiken muun edelle. Mutta kyllä minulla mielessä ja vähän tavoitteenakin on päästä jo heinäkuussa puolustamaan tuota reikäpelimestaruutta.”

”Ruissalossa järjestettävä LET:n kisa ennen juhannusta kutkuttaa myös. Jos vauva vaikka päättäisi tulla hieman laskettua aiemmin tähän maailmaan, osallistumiseni voisi olla mahdollista. Mutta sitä mietitään synnytyksen jälkeen”, Henriksson pohtii.

Ruotsin kautta Euroopan kentille

Linda Henriksson saavutti uransa ensimmäisen aikuisten sarjan SM-kultamitalinsa kesällä 2020.,

Torniosta kotoisin oleva Henriksson oli juniorina superlupaus, joka voitti kahdeksan SM-kultaa eri ikäluokissa. Edellisestä kultamitalista juniorisarjoissa oli kulunut toistakymmentä vuotta. 

Henriksson suhtautui lajiin ja tavoitteisiinsa vakavasti jo teini-ikäisenä muuttamalla Kuortaneelle suorittamaan lukion, päästen hyödyntämään urheiluopiston harjoitusolosuhteita sekä valmennuksellista osaamista.

Matka jatkui Kuortaneelta Kokkolaan ja sieltä Ouluun Tommi Linnan vastatessa Henrikssonin valmennuksesta.

Linda Henriksson, instagram

Päästäkseen harjoittelemaan ja pelaamaan Pohjoismaiden parhaissa olosuhteissa Henriksson suuntasi opiskelemaan ja kehittämään golfiaan Halmstadiin,  josta on pulpahtanut kansainväliseen menestykseen tavanomaista enemmän nuoria pelaajia.

Halmstadissa pelattiin myös yksi Solheim Cupin ikimuistoisimmista ottelusarjoista syksyllä 2007. 

Euroopan joukkueessa pelasi viimeistä kertaa Annika Sörenstam kolmen muun ruotsalaisen, sekä Norjan Suzann Pettersenin ja Tanskan Iben Tinningin kanssa.

Kapteenina oli emäntämaan tulisieluinen taistelija Helen Alfredsson, kentän alue oli ääriään myöten täynnä USA:n voittaessa 16-12.

Henriksson pelasi ammattilaiseksi ryhdyttyään sekä Let Access Seriesia, kuin myös LET:n kisoja.

Uran toistaiseksi merkittävin saavutus on toukokuussa 2017 ykköstila Let Access Seriesin kisassa. Haastajakiertueelta on myös neljä muuta top 5-sijoitusta.

Maailman parhaita haastamaan USA:han

Kauden 2018 loppuvaiheilla Henriksson pelasi mainiosti haastajakiertueella, mutta ei saanut paikkaa LET:lle.

”Katsoin siinä vaiheessa, että on parempi hakea vauhtia USA:sta minikiertueilta sekä Symetra Tourilta.”

”Tavoitteeni ovat olleet jo juniorista asti varsin korkealla. Maailmanlistalla 50-100 joukkoon kipuaminen on edelleen se taso, jonka saavuttamiseksi teen kovasti töitä”, Linda Henriksson kertoo.

Kaudella 2019 hän pelasi minitourien lisäksi yhdeksän kertaa Symetra Tourilla päästen kolmasti jatkoon kisoissa, joihin osallistuivat Matilda Castren ja Emily Penttilä.

”Symetra Tourilta nousevat kykenevät usein haastamaan LPGA Tourin pelaajat, joten se on hyvä polku. Kehityin tuon lyhyenkin jakson aikana.”

Vuonna 2022 Henrikssonin suunnitelmissa on pelata Symetra Touria.

”Viheriöiden pinnat ovat USA:ssa keskimäärin huomattavasti kovempia ja nopeampia kuin Euroopassa. Niillä kentillä, joilla minä Espanjassa harjoittelen, ei vastaavia olosuhteita ole.”

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

Henkilön LINDA HENRIKSSON ⛳ (@lin89da) jakama julkaisu

Henriksson tiedostaa sen, että pienen lapsen kanssa arjen, harjoittelun ja kilpailemisen organisointi USA:ssa on varmasti vaativaa.

”Mikäli yhtälö osoittautuu liian haastavaksi, on vaihtoehtona luonnollisesti  pelaaminen Euroopassa. Uskon mahdollisuuksiini ja LPGA Tourille pääsemiseen. Puttipelin parantaminen on oleellinen tavoite”, 2019 karsinnoissa toiseen vaiheeseen kolmesta itsensä pelannut Henriksson määrittää.

Sosiaalisessa mediassa näkyy rakkaus kuvaamiseen

Linda Henriksson on kotimaisista aktiivipelaajista ylivoimaisesti seuratuin sosiaalisessa mediassa, miehet mukaanlukien Instragramissa hänellä on yli 14 000 seuraajaa.

”Rakastan kuvien ottamista. Olen hyvin tarkka postausten laadusta. Teen niitä myös säännöllisesti. Suuri osa seuraajistani hakee golfiin, kesään ja liikuntaan liittyviä hyviä fiiliksiä sivujeni kautta. Parhaita paloja eletyistä hetkistä on mukava jakaa eteenpäin.”

”Suosioon ja seuraajien määrään vaikuttaa varmasti se, että instagramissa ryhdyin aktiiviseksi varsin pian palvelun tultua markkinoille. Merkitystä on silläkin, kun suositut golftilit jakavat kuviani ja videoita omille seuraajilleen.”

Linda Henriksson on yritysten taholta haluttu kumppani somessa.

Linda Henriksson, instagram

”Erittäin paljon tulee kyselyjä, yhteistyötarjouksia, joista seulon tarkkaan ne, jotka koen arvojeni ja imagon kannalta sopiviksi.”

Pitkäaikaisia kumppaneita jo amatööriajoilta on edelleen mukana. 

”Myönnän, että minua jännitti kovasti, kun mietin sitä, kuinka yhteistyökumppani reagoivat ilmoitukseen, että olen raskaana.”

”Pelkoni olivat turhia. Olin aivan häkeltynyt siitä, kuinka vahva tuo myötäelämisen ja toisen onnesta nauttiminen heidän taholtaan on ollut.”

Matilda Castén ja Sanna Nuutinen ovat nostaneet viimeisten kahden vuoden aikana golfinsa aivan uudelle tasolle.

”Heidän ja muiden menestyvien naisten sekä tytttöjen esimerkki antaa valtavasti uskoa suomalaispelaajile, junioreille, sekä aktivoi golfia pelaamattomien lasten vanhempiakin tutustuttamaan golfiin”, Linda Henriksson muistuttaa.

Kovan työn kautta avautunut upea elämänkaari

Henriksson on kulkenut pitkän matkan Torniosta ympäri Suomea, Ruotsia, Eurooppaa ja USA:ta tavoitellen omaa optimaalista tasoaan golfissa.

Hän on pistänyt itseään vahvasti peliin.

”Olen itsenäinen sekä rohkea tekemään sitä mitä olen halunnut ja aina pärjännyt jotenkin. Väliin on tullut henkisesti ja taloudellisesti erittäin vaikeitakin vuosia. Ratkaisut ongelmiin ja haasteisiin ovat lopulta löytyneet. Kotona on eletty hyvin vaatimattomasti, jotta rahat ovat riittäneet kisareissuihin, jotka ovat edelleenkin parasta mitä tiedän.”

”Kaiken pohjalla on kuitenkin se, että olen myös tehnyt hurjasti töitä unelmieni saavutttamiseksi ja päässyt golfin kautta nauttimaan eksklusiivisestakin elämästä.”

Maailmanlistalla Henriksson on ollut parhaimmillaan 551:s voitettuaan Let Access Seriesin kisan. Nyt hän on samoilla sijoilla 1 100+, joilta Matilda Castrén ponnahti vuodessa hurjaan menestykseen LPGA Tourlilla.

”Kyllä minä uskon pystyväni läpimurron tekemään. Äitiyden myötä sen tavoitteluun saa varmasti uusia, perspektiiviä antavia tulokulmia”, Linda Henriksson määrittää lopuksi.

Linda Henriksson unelmoi jopa osallistumisesta Ruissalossa kesäkuun toisella puoliskolla pelattavaan LET:n killpailuun

Linda Henriksson unelmoi jopa osallistumisesta Ruissalossa kesäkuun toisella puoliskolla pelattavaan LET:n killpailuun

Linda Henriksson, Instagram

Linda Henriksson

Syntynyt 15.9.1989 Torniossa

Kotiseura: Pickala Golf

Valmentajat: Pasi Purhonen, Matti Santtila, Anna-Lena Vilo

Pääyhteistyökumppanit: Pickala, Wilson Staff, Röhnisch, VitaminWell 

   

Etsi luettavaa