Hyppää sisältöön

Linda Henriksson yhdeksäs LET:n esikarsinnassa – kuusi suomalaista finaaliin

Linda Henriksson pelasi varsin lupaavan neljän kierroksen jakson ennen varsinaista karsintafinaalia

Ruotsin Lisa Pettersson (-9) oli 150:n esikarsijan kisassa paras La Manga Resortissa, jossa Tourille kaudeksi 2022 pääsevät pelaajat ratkotaan torstaina käynnistyvässä viiden kierroksen finaalissa.

LET:n neljän kierroksen esikarsinta antoi tasan 50 prosentille osallistujista paikan karsintafinaaliin, joka käydään niinikään La Mangan North-ja South Coursella.
Kisan voittajan Lisa Petterssonin (-9) ja viimeisten finaalien päässeiden välistä eroa oli 21 lyöntiä, joka neljän kierroksen kisaan on melko paljon.

Ruotsalaisykkönen ei saa saavuksestaan kunniaa ja itseluottamusta enempää korvausta. 90 reiän finaali käynnistyy nollilta torstaina ja kestää maanantaihin

Suomalaisista ammattilaiskentillä rutinoiduimmat löytyvä tulostalistalla korkeimmalta.
Linda Henriksson (73-72-70-72,-1) nousi kolmantena päivänä kärkikymmenikköön ja päätyi yhdeksänneksi.  Henrikssonilla on pitkäaikaista kokemusta LET:lla ja Let Access Seriesilla pelaamisesta, hän vietti yhden jakson USA:ssa kiertäen Symetra Touria sekä minikiertueita.

Emily Penttilä on pelannut viiden vuoden ammattilaisurallaan kisoja aiemmin vain USA:ssa.  LET:n esikarsinnat hän selvitti lupaavan esityksen tuloksena.

Emily Penttilä on pelannut viiden vuoden ammattilaisurallaan kisoja aiemmin vain USA:ssa. LET:n esikarsinnat hän selvitti lupaavan esityksen tuloksena.

Symetra Tour

Emily Penttilä siirtyi ammattilaiseksi 2016, viimeisten viiden kauden ajan hän on pelannut Symetra Touria. Penttilä (+3) nousi kahdella viimeisellä kierroksella esikarsinnassa sijalle 17:s.

”Kisa meni lyömisen ja pelaamisen osalta varsin hyvin. Tavoitteeni on pelata kaudella 2022 LET:lla, vaihtoehtoisesti Let Access Seriesilla. Minulla oli vaikea vuosi Symetra Tourilla karsiuduin useasti lyönnillä tai kahdella”, Penttilä kertoi esikarsinnan jälkeen.

Ilman ongelmia finaaliin tiensä selvittivät myös Tia Teiniketo (+6), Niina Liias (+7) sekä vasta päätöskierroksella pelistä kiinni saanut Karina Kukkonen (+7), jonka tulos 70 nosti hänet läheltä putoamisrajaa sijalle 45.

Kerttu Hiltunen ylitti rajan rimaa hipoen viimeisellä tuloksella, +12.

Ellinoora Moisio (+24) jäi suomalaisosallistujista ainoana finaalista ulos, lyöntejä oli 12 liikaa.

Karsintafinaalissa suomalaisten määrän nostaa seitsemään Elina Nummenpää, jonka sijoitus LET:n pistelistalla (93.) antaa vain rajoitetun osallistumisohjelman kauden 2022 kiertueelle, jollei kategoria finaalissa parane.

Sanna Nuutisen ja Matilda Castrénin pelatessa pääsääntöisesti LPGA:lla, suomalaisista LET:n kisoja ahkerasti kiertävät ainakin:

Ursula Wikström, Tia Koivisto, Krista Bakker, Noora Komulainen ja Emilia Tukiainen.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa