Linda Henriksson tavoittelee uransa parasta sijoitusta LET:lla: ”Olisi ihanaa lopettaa kisan parhaaseen kierrokseen”

Linda Henrikssonin ammattilaisuran kovin saavutus on voitto LETAS-kiertueelta vuonna 2017. KUVA: Tristan Jones, LET.

Linda Henriksson (+3) on Aramco Saudi Ladies Internationalissa sijalla 20. Georgia Hall (-10) saa kirittäjäkseen sunnuntaina Anna Nordqvistin (-5)

Suomalaisten toiveet kärkisijoista Royal Greens Golf & Country Clubilla kärsivät kolauksen perjantaina loistaneen Sanna Nuutisen (79-66-76,+5) pudottua seitsemän lyönnin päähän yhdeksännestä sijasta.

Linda Henriksson (74-71-74,+3) nousi kaksi sijaa ja on parhaana kotimaisena pelaajana 20.

Eroa kisaa johtavaan Halliin on 13 lyöntiä, yhdeksänteen sijaan viisi.

”Päivän tulos (74,+2) jäi harmittamaan. Kahdesti oli pallo kiinni bunkkerin lipassa. Lyömimenkään ei ollut aivan perjantain tasolla. Olisi ihana lopettaa kilpailu omaan parhaaseen tulokseen”, kauden avauskisaansa pelaava Henriksson heitti ilmoille tavoitteensa.

Meneillään oleva LET:n kisa on Henrikssonille uran 29. Ensimmäiset neljä hän pelasi amatöörinä Talin Finnair Mastersissa.

Paras sijoitus LET:lla on 28:s, joten sunnuntaina oman ennätyksen parantamiseen on hyvin realistinen mahdollisuus.

Sanna Nuutisen (+5) ja Noora Komulaisen (+5) sijoitus on 35.

Parhaan suomalaistuloksen (72,par) lauantaina tehnyt Emily Penttilä (+7) on 42:s, Ursula Wikstöm (+9) 55.

Saako Georgia Hall revanssin Anna Nordqvistista?

Torstaista asti kisaa johtanut Englannin Georgia Hall (-10) on viiden lyönnin karkumatkalla Anna Nordqvistiin (-5).

Kärkikolmikon kolmas jäsen Johanna Gustafsson (-4), kuten muut kärkikymmenikön pelaajat ovat lähtökohtaisesti statisteja kahden major-voittajan taistoksi ennakoidulla finaalikieroksella.

Nordqvist voitti Women´s Openin edelliskaudella Hallin jäätyä lyönnin päähän kakkoseksi. Hall oli toinen myös ensimmäisessä, kaudella 2020 pelatussa Aramco Saudi Ladies Internationalissa

Hänen ansiolistallaan on aivan omassa luokassaan Women´s Openissa kaudella 2018.

Voittaja kuittaa noin 130 000 euroa, ja tulee ottamaan myös maailmanlistalla ison loikan.