Hyppää sisältöön

Linda Osala hyökkäysasemissa German Mastersissa – Riihijärvi ja Castren karsiutuivat Minnesotassa

Linda Osalalla on meneillään uransa paras vaihe LET:lla. Kahdeksassa viimeisessä kilpailussa hän on ollut neljästi sijoilla 8-19. Kuva: GoGolf

Linda Osala ( 71-72,-1) lähtee LET:n Saksan osakilpailussa kolmannelle kierrokselle neljän lyönnin etäisyydeltä yhdeksännestä sijasta. Kiira Riihijärven jatkopaikka jäi lyönnin päähän LPGA:n kilpailussa.

Jo edelliskaudella loistavasti läpi kauden pelannut Ruotsin Johanna Gustavsson (-11) johtaa Berliinissä, Golf & Country Club Seddiner Seen kentällä pelattavaa German Mastersia.

Gustavsson pelasi edelliskaudella uransa toistaiseksi parasta golfia. Hän ylsi peräti seitsemän kertaa kymmenen joukkoon, mutta voitto ei osunut kohdalle. Pistelistalla hän varmisti ruotsalaisille kolmoisvoiton, jääden pienelle huomiolle Linn Grantin ja Maja Starkin pokattuua ykköstiloja vuorovedolla.

Kauden päätöskisassa oli Caroline Hedwallin vuoro kasvattaa ruotsalaisten voittosaldoa.

Voittotili on jäänyt tälläkin kaudella avaamatta yhteensä 119 kisaa LET:lla pelanneelta Gustavssonilta.

Berliinin talousalueella pelattavassa kisassa Gustavssson (66-67,-11) on lyönnin edellä yllättäjä Kristyna Napoleovaa (-10).
Suuremman haasteen ruotsalainen saattaa kohdata Solheim Cupissa varapelaajana toimineen Alice Hewsonin (-8) ja vasta 17-vuotiaan Chiara Nojan (-6) taholta.

”Uusi putterini toimi mainiosti. Kierros oli hyvin samanoloinen kuin torstaina pelaamaani”, Gustavsson nosti esiin vahvimman mailansa.

Linda Osala (-1) on pelannut tuloksellisesti tasaiset kierrokset. LET:lla kautensa vasta toukokuussa käynnistänyt Osala on sijalla 24.

Mahdollisuudet nousta toisen kerran urallaan kymmenen joukkoon pääkiertueella ovat varsin hyvät. Ahvenanmaalla edelliskaudella pelatussa kisassa hän oli kahdeksas.

Gustavsson ja hänen lähimmät uhkaajansa ovat luultavasti jo liian kaukana, mutta yhdeksättä sijaa jakaviin osallistujiin on eroa vain neljä lyöntiä.

Kilpailun muut suomalaiset Noora Komulainen (+5), Sanna Nuutinen (+7) ja Elina Nummenpää (+8) karsiutuivat.

Kiira Riihijärvi katsomoon lyönnin marginaalilla

Kiira Riihijärvi osui kahden kierroksen aikana mainiosti viheriöihin (14+14), mutta ei vielä saavuttanut uransa ensimmäistä paikkaa viikonlopun peleihin LPGA:lla. KUVA: GETTY IMAGES

Minnesotassa pelattavaa LPGA:n kisaa johtaa sen puolivälissä Japanin Ayaka Furye (-11). Kymmenen lähintä haastajaa ovat 1-2 lyönnin päässä, joten monia käänteitä tapahtuu kahden viimeisen päivän aikana.

Kiira Riihijärvi (72-71) pelasi kauden parhaan LPGA:n kisansa. Hän pelasi ulosmenon parissa, ja nousi upeasti cut-rajan oikealle puolelle sisääntulossa tekemillään kolmella birdiellä.

Pelipaikka viikonlopun kierroksille karkasi kuitenkin kolmella viimeisellä, väylille 16-17 hän teki bogeyt ja karsiutui lyönnillä.

Matilda Castrenilla (73-75,+4) oli kuusi lyöntiä liikaa.

Hänen viides perättäinen kilpailunsa, Women´s LPGA Championship käynnistyy torstaina.

Tulospalvelu, German Masters

Tulospalvelu, LPGA

Etsi luettavaa