Hyppää sisältöön

Lilia Vulle uran ensimmäinen LPGA-voitto – Matilda Castren jatkoi putoamistaan tulosluettelossa

Matilda Castren aloitti Thaimaassa erinomaisesti, mutta ruokamyrkytyksen vuoksi kilpailusta tuli lopulta vaikea. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren aloiti Thaimaassa erinomaisesti, mutta avauskierroksen jälkeinen ruokamyrkytys imi suomalaisen mehut.

Matilda Castren on sijoittunut jaetulle 64. sijalle Thaimaassa pelatussa Honda LPGA Thailand -kisassa. Suomalaisen yhteistulos oli -1 (68-70-76-73). Kilpailussa oli mukana 72 pelaajaa, eikä kahden kierroksen jälkeistä cutia ollut lainkaan.

Avauskierroksen jälkeen loistavissa asemissa ollut Castren sai yöllä ruokamyrkytyksen, joka vei voimat. Siitä huolimatta hän onnistui taistelemaan toisen päivän vielä alle parin tulokseen. Tuloksellisesti vaikeinta Castrenilla oli kolmannella kierroksella, jonka hän pelasi neljä yli parin.

Päätöskierroksen kymppireiältä startannut suomalainen päätti kisan harmittavasti tuplabogiin, minkä vuoksi hän menetti muutaman sijan. Ensimmäiset yhdeksän reikää hän selvitti 34 lyönnillä eli kaksi alle parin, joten sunnuntaina hänellä oli aineksia parempaan.

Kisan voitti Yhdysvaltain Lilia Vu, jolle voitto LPGA-kiertueella oli uran ensimmäinen. Hän päätyi yhteistulokseen -22. Vu vastasi Korean Jin Young Kon kanssa päätöspäivän parhaasta tuloksesta: 64. Ko sijoittui kisassa jaetulle kuudennelle sijalle.

Emäntämaan Natthakritta Vongtaveelap oli toinen vain lyönnin Vusta jääneenä. Hänen maannaisensa Atthaya Thitikul sijoittui kolmanneksi. Paras pohjoismaalainen oli jaetulle neljännelle sijalle tullut Maja Stark Ruotsista.

20-vuotias Vongtaveelap oli todellinen yllättäjä, sillä hän pääsi kisaan mukaan kutsulla.

LPGA-kiertue siirtyy ensi viikoksi Singaporeen, jossa Matilda Castren on mukana. Myös tässä kisassa on mukana 72 pelaajaa.

TULOSPALVELUT
TARJOAA

DP WORLD TOUR

Jonsson Workwear Open
Mikko Korhonen, Kalle Samooja, Tapio Pulkkanen, Sami Välimäki

NEXT GOLF TOUR

Next Golf Tourin finaali
Nikke Tyry, Casper Simberg

Challenge Tour

Duncan Taylor Black Bull Challenge
Oliver Lindell

LPGA TOur

LPGA Drive On Championship
Matilda Castren, Kiira Riihijärvi

PGA Tour Champions

The Galleri Classic

PGA TOUR LATINoAMERICA

Roberto de Vicenzo Memorial 100 years
Toni Hakula

KORN FERRY TOUR

Club Car Champioship

Etsi luettavaa