Hyppää sisältöön

Lilia Vulle uran ensimmäinen LPGA-voitto – Matilda Castren jatkoi putoamistaan tulosluettelossa

Matilda Castren aloitti Thaimaassa erinomaisesti, mutta ruokamyrkytyksen vuoksi kilpailusta tuli lopulta vaikea. KUVA: GETTY IMAGES

Matilda Castren aloiti Thaimaassa erinomaisesti, mutta avauskierroksen jälkeinen ruokamyrkytys imi suomalaisen mehut.

Matilda Castren on sijoittunut jaetulle 64. sijalle Thaimaassa pelatussa Honda LPGA Thailand -kisassa. Suomalaisen yhteistulos oli -1 (68-70-76-73). Kilpailussa oli mukana 72 pelaajaa, eikä kahden kierroksen jälkeistä cutia ollut lainkaan.

Avauskierroksen jälkeen loistavissa asemissa ollut Castren sai yöllä ruokamyrkytyksen, joka vei voimat. Siitä huolimatta hän onnistui taistelemaan toisen päivän vielä alle parin tulokseen. Tuloksellisesti vaikeinta Castrenilla oli kolmannella kierroksella, jonka hän pelasi neljä yli parin.

Päätöskierroksen kymppireiältä startannut suomalainen päätti kisan harmittavasti tuplabogiin, minkä vuoksi hän menetti muutaman sijan. Ensimmäiset yhdeksän reikää hän selvitti 34 lyönnillä eli kaksi alle parin, joten sunnuntaina hänellä oli aineksia parempaan.

Kisan voitti Yhdysvaltain Lilia Vu, jolle voitto LPGA-kiertueella oli uran ensimmäinen. Hän päätyi yhteistulokseen -22. Vu vastasi Korean Jin Young Kon kanssa päätöspäivän parhaasta tuloksesta: 64. Ko sijoittui kisassa jaetulle kuudennelle sijalle.

Emäntämaan Natthakritta Vongtaveelap oli toinen vain lyönnin Vusta jääneenä. Hänen maannaisensa Atthaya Thitikul sijoittui kolmanneksi. Paras pohjoismaalainen oli jaetulle neljännelle sijalle tullut Maja Stark Ruotsista.

20-vuotias Vongtaveelap oli todellinen yllättäjä, sillä hän pääsi kisaan mukaan kutsulla.

LPGA-kiertue siirtyy ensi viikoksi Singaporeen, jossa Matilda Castren on mukana. Myös tässä kisassa on mukana 72 pelaajaa.

TULOSPALVELUT

DP WORLD TOUR

Ranskan avoimet
Tapio Pulkkanen

Challenge Tour

Swiss Challenge
Roope Kakko, Oliver Lindell ja Lauri Ruuska

Solheim CUp

Eurooppa vs. USA

DP World TOUR

Ensimmäinen karsintavaihe (Bogogno)
Eemil Alajärvi, Joachim Altonen, Otto Vanhatalo ja Linus Väisänen

Nordic League

Great Northern Challenge
Antti Ahokas, Matias Honkala, Roope Juslin, Juuso Kahlos, Rasmus Karlsson, Kim Koivu, Juho Kurikka, Ilari Saulo ja Saku Tuusa

PGA TOUR CHAMPIONS

Pure Insurance Champioship

ASIAN TOUR

Yengder TPC

JUNIORIEN SOLHEIM CUP

Eurooppa vs. USA


Suomen golfseniorit

Tourien finaalit
Etsi luettavaa