Hyppää sisältöön

Liity live-seurantaan: Huikeasti aloittanut Sami Välimäki johtaa Thaimaassa

Sami Välimäki on aloittanut loistavasti Thailand Classic -kisan. KUVA: GETTY IMAGES

Sami Välimäki on aloittanut erinomaisesti Thailand Classic -kilpailun. Hän on yhdentoista reiän jälkeen tuloksessa kuusi alle parin.

DP World Tourin ranking-viitonen ja viime viikolla pelatun Singapore Classic -kilpailun kakkonen Sami Välimäki häikäisee peliesityksillään jälkeen.

24-vuotias nimittäin jatkaa siitä, mihin sunnuntaina jäi ja on avauskierrostaan Thailand Classic -kisassa peräti viisi alle parin kahdeksan reiän jälkeen. Välimäki aloitti kilpailun kolmella perättäisellä birdiellä ja teki neljännen seitsemännelle reiälle ja viidennen heti perään kahdeksannelle nousten tulokseen viisi alle parin.

Kahdeksannen reiän birdie tuli 155-metriselle par 3 -reiälle, jossa hän upotti noin neljän metrin putin vastustamattomasti. Tänään Välimäki on putannut loisteliaasti, mikä mahdollistaa todella kovan tulostason.

Muista suomalaisista Kalle Samooja aloitti myös hienosti. Hän pelasi avauskierroksen tulokseen 69 (-3). Tapio Pulkkasen tulos oli 73 (+1). Mikko Korhonen pelasi lyönnin heikommin: 74 (+2). Seuraamme Välimäen kierroksen loppuun live-seurantana alla.

Kilpailun näyttää suorana Viaplay.

Live-seuranta

18. reikä, 436 m (par 4)

Samin päivän viimeinen avaus on mieto draw, joka päätyy jälleen hienosti keskelle väylää. Kyseessä on yksi kentän vaikeimmista rei’istä, jolla on tehty tänään vain kuusi birdieä.

Lähestyminen ei osu viheriölle noin 160 metristä, vaan päätyy lyhyeksi ja vasemmalle. Paikka tarjoaa kuitenkin mahdollisuuden helppoon up & downiin.

Välimäki kuitenkin päättää putata viheriön ulkopuolelta. Se kannattaa, sillä pallo menee aivan reiän viereen. Hän tekee parin ja päätyy tulokseen 64 (-8).

Se riittää tässä vaiheessa johtopaikkaan yksin. Live-seuranta päättyy tähän.

Mainos

Hyvä Suomi – hopeahumussa huippualennus GoGolf Play -pelioikeuksiin

Alennuskoodilla HIIHTONIILO saat 50 € alennuksen kaikista GoGolf Play -pelioikeuksista. Tarjous ei koske Golf kuuluu kaikille -pelioikeutta. Tarjous on voimassa 6.3. saakka.

17. reikä, 145 m (par 3)

Pelottava saariviheriö, jonne kuljetaan veneellä. Välimäki avaa varman päälle keskelle viheriötä, josta on takavasemmalle sijaitsevalle lipulle 15 metrin matka.

Upea yritys. Pallo lipuu aivan reiän vierestä hieman pitkäksi. Par-putin upottaminen ei tuottane ongelmia noin lyhyeltä matkalta.

Par-putti uppoaa ja Välimäki jatkaa kärjessä tuloksellaan -8. Nyt kolmatta sijaa jakaa kolmikko Yannik Paul, Fabrizio Zanotti ja Alexander Knappe, jotka ovat lyönnin Välimäkeä perässä.

16. reikä, 437 m (par 4)

Välimäki avaa keskellä väylää ja lyö lähestymisen noin kuuteen metriin.

Putti ei tällä kertaa uppoa, joten Välimäki tekee parin.

Jäljellä on vielä kaksi reikää, joista ensimmäinen on saariviheriölle lyötävä par 3.

Välimäki (-8) johtaa kilpailua lyönnillä ennen Yannik Paulia, Martin Simonsenia ja Alexander Knappea. Kolmikko on Välimäen tapaan edelleen kentällä.

15. reikä, 534 m (par 5)

Yksi kentän helpoimmista rei’istä, joten kilpailua johtavalla Välimäellä (-7) olisi taas birdieä tarjolla. Edellä pelaava Yannik Paul teki tälle reiälle parin, joten Samilla on mahdollisuus siirtyä yksin johtoon.

Avaus draiverilla päätyy semiraffiin juuri ennen bunkkeria. Tuosta paikasta voisi periaatteessa olla mahdollisuus yrittää väyläpuulla viheriölle.

Välimäki ei kuitenkaan tartu väyläpuuhun – vaan draiveriin. Lyö kelpo lyönnin lähes lipun mittaan, mutta noin 30 metriä lipusta oikealle juuri karheikon puolelle. Birdieen tarvitaan nyt pehmeitä käsiä.

Ja pehmeät ovat Välimäen kädet. Hän lähes säkittää pallon. Pari kierrosta enemmän ja korttiin olisi merkitty eagle. Birdie kuitenkin, joka vie suomalaisen yksin johtoon.

Välimäki siirtyy tulokseen -8. Paul on tuloksessa -7 samoin kuin toinen saksalainen Alexander Knappe.

14. reikä, 454 m (par 4)

Sami Välimäki on nyt vaikeuksissa. Avaus menee pitkällä par 4 -reiällä väyläbunkkeriin, eikä suomalainen ole lainkaan tyytyväinen.

Bunkkerista bunkkeriin. Välimäen jatkolyönti päätyy viheriön oikealla puolella olevaan hiekkaesteeseen noin 25 metrin päähän reiästä. Välimäellä on nyt täysi tekeminen pitää kortti puhtaan bogeista ja pitää jaettu johtoasemansa Yannik Paulin kanssa.

Erittäin hyvä hiekkalyönti Välimäeltä. Se päätyy pariin metriin ja antaa hyvän mahdollisuuden pariin.

Putti uppoaa ja Välimäki jatkaa kärjessä. Hyvä Sami!

13. reikä, 179 m (par 3)

Välimäen ykköslyönti päätyy varmasti keskelle viheriötä. Lippu on kuitenkin etureunassa, joten birdieen ja matkaa seitsemän kahdeksan metriä.

Ensimmäinen putti päätyy reiän viereen ja tuloksena on par. Kun samaan aikaan Yannik Paul tekee bogin 14. reiälle, siirtyy Välimäki kärkeen yhdessä saksalaisen kanssa.

Sami Välimäki siis johtaa Thailand Classicia!

12. reikä, 349 m (par 4)

Sami tarttuu tiillä draiveriin ja täräyttää avauksen hienosti keskelle väylää lievällä draw’lla.

Huh, mikä lähestyminen. Wedge lentää matalana ja pysähtyy yhteen pomppuun noin pari metriä aivan viheriön takaosassa sijaitsevasta reiästä vasemmalle. Erinomainen mahdollisuus tehdä jo päivän seitsemäs birdie ja toinen putkeen.

Putti uppoaa reiän oikealta reiältä ja siirtyy jo tulokseen -7. Eroa Yannik Pauliin enää lyönti.

11. reikä, 495 m (par 5)

Välimäki avaa keskelle väylää ja pääsee lyömään jatkolyönnin raudalla päälle.

Kakkoslyönti suunta on erinomainen, mutta pallo lentää lipun yli ilmassa ja vierii viheriöltä hieman pitkäksi karheikkoon. Lyheyhkö chippi kuitenkin enää jäljellä ja erinomainen birdie-mahdollisuus.

Paitsi että Välimäki ei chippaa vaan tarttuu putteriin. Tätä ihmetellään selostuskopissa, mutta turhaan. Sami tietää mitä tekee ja puttaa karheikon puolelta pitkän putin melkein reikään. Helppo birdie ja Välimäki siirtyy toiseksi.

Yannik Paul tekee parin 12. reiälle. Kärkimies jatkaa tuloksessa -8. Hänellä on kahden lyönnin kaula Välimäkeen ja Robin Sciot-Siegristiin.

10. reikä, 355 m (par 4)

Sami avaa lyhyehkön par 4 -reiän hienosti keskelle väylää puukolmosella.

Lähestyminen noin 120 metristä päätyy viheriölle, mutta lyhyeksi. Edessä on noin seitsemän metrin birdie-putti.

Putti menee vajaan metrin pitkäksi ja oikealta ohi. Pariin pitää vielä keskittyä huolella.

Putti uppoaa reikään ja Välimäki jatkaa tuloksessa -5 ja jaetulla kolmannella sijalla

Kärkimies Yannik Paul on siirtynyt jo tulokseen -8. Hän on pelannut 11 reikää.

9. reikä, 425 m (par 4)

Sami lyö avauksen draiverilla väyläbunkkeriin, joka sijaitsee väylän oikealla puolella.

Jatkolyönti bunkkerista jää lyhyeksi nostetulta viheriöltä. Matkaa chippiin jää noin 20 metriä.

Chippi onnistuu – pallo vierii aivan reiän viereen ja par näyttäisi olevan selviö.

Putti uppoaa, joten Välimäen korttiin merkitään par.

Välimäki on yhdeksän reiän jälkeen tuloksessa viisi alle parin ja tällä hetkellä kolmantena.

Kisaa johtaa Yannik Paul, joka on aloittanut Välimäkeä paremmin. Hän on kymmenen reiän jälkeen tuloksessa -7.

Etsi luettavaa