Hyppää sisältöön

Liian pitkä taaksevienti herätti vaimon huolen – puolustava Masters-voittaja vaihtoi Leadbetterin siipien alle

Patrick Reed ja David Leadbetter alkavat tehdä töitä yhdessä.

Patrick Reed ei ole onnistunut voittamaan yhtään kilpailua sitten viime vuoden Masters Tournamentin. Nyt hän yrittää muuttaa svingiään David Leadbetterin opein.

Golftähti Patrick Reed, 28, ja tähtivalmentaja David Leadbetter, 66, ovat aloittaneet virallisesti yhteistyön. Leadbetter kertoi asiasta maanantaina radiohaastattelussa, raportoi Golf.com-sivusto.

Reed puolustaa ensi kuussa Augustassa Masters Tournamentin voittoa, mutta odotukset eivät ole korkealla. Hänellä on tältä kaudelta ainoastaan yksi top 10 -sijoitus, ja PGA Tourin FedEx Cupissa ”Kapteeni Amerikka” ei mahdu 60 parhaan joukkoon.

Sen jälkeen kun Reed puki Masters-voittajan vihreän takin ylleen, hän ei ole pystynyt voittamaan yhtään turnausta.

Yhteistyön alkamisen vahvisti myös Reedin vaimo Justine Reed, joka lähetti tekstiviestin asiasta Golf Channelin Tim Rosafortelle. Justine rakentaa vahvasti miehensä uraa. Hän toimi aikoinaan tämän caddiena, kunnes luovutti Patrickin bägin veljensä kannettavaksi.

Reed ja Leadbetter tunnustelivat yhteistyötä viime perjantaina. Reed oli edellisenä päivänä pelannut tuloksen 77 Valspar Championship -kisassa ja vietti sen jälkeen puolitoista tuntia Leadbetterin kanssa rangella.

Toinen kierros sujui tulokseen 75. Reed putosi cutista, mutta palasi lauantaina Leadbetterin kanssa rangelle. Tähtivalmentaja kertoi sen jälkeen, että Reed vaikutti tyytyväisiltä tuloksiin.

Leadbetter kertoi, että hän kiinnitti huomiota ensimmäisen yhteisen session aikana Reedin pitkään svingiin, mikä oli ollut hänen mukaansa myös Justine-vaimon huolena.

”En sanoisi, että se on bubbamainen, mutta se on erittäin pitkä”, Leadbetter luonnehti.

Valmentaja kertoi Golf Channelille, että Reedilla on kuitenkin hyvä svingi, eikä se kaipaa suuria muutoksia. Miehillä on nyt muutama viikko aikaa säätää lennosta Reedin svingi kuntoon ennen Mastersia. Sitä ennen Reed osallistuu huomenna starttavaan WGC-reikäpelikisaan.

66-vuotias Leadbetter on yksi maailman tunnetuimmista golfvalmentajista, joka nousi suuren yleisön tietoisuuteen nostaessaan Nick Faldon kuuteen major-voittoon ja maailmanlistan kärkeen. Leadbetter on toiminut myös muun muassa Ernie Elsin ja Michelle Wien valmentajana.

Etsi luettavaa