Hyppää sisältöön

Lexi vastaan miehet – LPGA-tähti sai kutsun PGA Tourille

Lexi Thompson pelaa tällä viikolla LPGA-kiertueen kilpailun, mutta ensi viikolla hän on viivalla PGA Tourilla. KUVA: GETTY IMAGES

Lexi Thompsonista tulee seitsemäs nainen, joka pääsee pelaamaan PGA Tourilla miehiä vastaan.

LPGA-kiertueen tähtipelaaja Lexi Thompson, 28, osallistuu reilun viikon kuluttua käynnistyvään Shriners Children’s Openiin. Se, mikä tästä tekee uutisen on se, että kyseessä PGA Tourin kilpailu eli vastassa hänellä on miespelaajia.

Thompson sai Las Vegasissa pelattavaan turnaukseen kutsun kilpailun järjestäjiltä

”Toivon, että mahdollisuuteni pelata miesten kanssa ensi viikolla Shriners Children’s Openissa on hieno viesti nuorille naisille siitä, että voit tavoitella unelmaasi riippumatta siitä, kuinka vaikeaa se on”, Thompson sanoi kilpailun tiedotteessa.

Thompsonista tulee kutsun myötä kaikkien aikojen seitsemäs nainen, joka pelaa maailman kovimmalla ammattilaiskiertueella. Häntä ennen asialla ovat olleet: Brittany Lincicome, Michell Wie West, Suzy Whaley, Annika Sörenstam, Shirley Spork ja Babe Didrikson Zaharias.

”Olemme innoissamme saadessamme toivottaa Lexin tervetulleeksi vuoden 2023 turnaukseen. Odotamme innolla, että Lexi pääsee kentälle ja jatkaa esteiden rikkomista”, sanoi Patrick Lindsey, joka vastaa kilpailun järjestelyistä.

Rajojen rikkomisella Lindsey viittasi siihen, että hän pääsi vuonna 2007 kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana mukaan US Women’s Openiin. Hän oli tuolloin 12-vuotias. Vuonna 2011 hän voitti kaikkien aikojen nuorimpana koskaan LPGA-kiertueen turnauksen. Hän oli tuolloin 16-vuotias.

Tänä vuonna Thompson ei ole pelannut kummoisesti LPGA Tourilla. Hän on kiertueen rankingissa vasta sijalla 115. Naisten maailmanlistalla hän on sijalla 25.

Etsi luettavaa