Hyppää sisältöön

Lexi Thompsonin edellisestä voitosta on kolme vuotta: ”Keskityn niihin asioihin, joihin pystyn vaikuttamaan”

Lexi Thompson on LPGA:n ainoa pelaaja, jonka etunimestä on muodostunut brändi jo hänen juniorivuosiensa aikana. KUVA: GETTY IMAGES

USA:n seuratuimman naistähden merkittävimmät saavutukset osuivat 2010-luvun alkupuoliskolle. 27-vuotias Lexi Thompson pääsee sunnuntaina kärkiryhmään tavoittelemaan uransa toista major-voittoa.

Naisten kauden kolmas major huipentuu sunnuntain finaalikierrokseen, jolle Korean In Gee Chun (-8) lähtee kolmen lyönnin johdossa.

Seurakseen hän saa yleisön suursuosikin Lexi Thompsonin (-5) sekä maannaisensa Hye-Jin Choin(-5).

Näiden kanssa samassa tuloksessa on edellisessä kolmikossa pelaaja kolmas korealainen, Sei Young Kim (-5).

Median ja yleisön suuri mielenkiinto kohdistuu Thompsoniin, 2010-luvun alkupuolen lapsitähteen, joka on viimeisinä vuosina ajautunut kilpailujen ratkaisuhetkillä epäonnistujan rooliin.

Voittoja LPGA:lla on yhteensä 11, joista hän saavutti ensimmäisensä kaikkien aikojen nuorimpana, 16-vuotiaansa kaudella 2011. Pari kuukautta myöhemmin Thompson teki saman ennätyksen LET:lla Dubain kisassa.

Toistaiseksi ainoan majorinsa Thompson voitti 19-vuoden iässä reilut kahdeksan vuotta sitten 2014. Seuraavien viiden vuoden aikana hän voitti kymmenen kertaa LPGA:lla.

Seinä edessä voittojen osalta

Edellisestä ykköstilasta on kulunut nyt reilut kolme vuotta ja 48 pelattua kisaa. Majoreissa Thompson on sijoittunut 15 kertaa kymmenen joukkoon ainoan ykköstilansa jälkeen.

Katkerimman tappionsa hän koki edellisvuoden US Openissa, jossa floridalainen johti finaalikierroksella viidellä lyönnillä hieman ennen sisääntulon käynnistymistä.

Toinen puolisko vaati 41 lyöntiä, Thompson jäi lyönnin päähän uusinnasta.

Suoria ja epäsuoria kysymyksiä seuraavaan voittoon liittyen Lexi Thompson on kohdannut viimeisten vuosien aikana enenevässä määrin.

Suurten kisojen sankari. In Gee Chun on voittanut kolme LPGA:n kisaa. Kaksi näistä on majoreita. Sunnuntain kierrokselle Chun lähtee kolmen lyönnin etumatkalta.
KUVA: GETTY IMAGES

Lauantaina kierroksellaan (70,-2) hän nousi kakkoseksi ja ”iskuasemiin” In Gee Chunin( 75,+3) avattua porttia haastajilleen tekemällä tuplabogin par-viitosella.

”Valmistautumiseni ei poikkea mitenkään tavallisesta. Hyvä uni on tärkeä. Ennen kierrosta rutiinini pysyvät entisellään. Kierroksen aikana keskitän ajatukseni ja tarmoni vain niihin asioihin, joihin kykenen vaikuttamaan”, Thompson kertoi kisan järjestäjien videohaastattelussa kolmannen kierroksen päätyttyä.

Lexi Thompsonin voitto olisi järjestäjien, yleisön ja median mieleen, se nostaisi palkintopottinsa tuplanneen (9 milj. dollaria) kisan huomonarvoa.

Viimeisten 21 vuoden aikana eniten voittoja on mennyt Koreaan (7). Ruotsi (4) on Annika Sörenstamin kolmen perättäisen ykköstilan avulla toisena ennen USA:ta (3).

Eurooppalaisten mahdollisuudet voittotaistoon nousemiseksi ovat erittäin ohuet. Pohjois-Irlannin yllättäjä Stephanie Meadow (-2) on kymmenentenä, Anna Nordqvist (-1) 12:s ja Matilda Castren (par) 19:s.

Matilda Castrenilla taas kova kirittäjä

Matilda Castrenin toistaiseksi paras sijoitus majorissa on 19.
KUVA: PETRI TIMONEN

Elisa Viihde Viaplay ja V Sport näyttävät Women´s PGA Championshipin suorana klo 20.00-00.00

Matilda Castren lähtee kierrokselleen klo 16.13 yhdessä maailmanlistalla kymmenenteänä olevan, viisi kertaa LPGA:lla voittaneen Hyo Joo Kimin sekä Australian Stephanie Kyriacoun kanssa.

Mikäli Castrenin peli kulkee, häntä ehditään nähdä lähetyksessäkin.

Kuudenteen sijaan Castrenilla on matkaa kolme lyöntiä, toiseen sijaan viisi.

Perjantain tapainen (67,-5) kierroksen paras tulos nostaisi suomalaista raketin lailla kärkikymmenikköön.

Lauantaina keskiarvo oli 73,59 lyöntiä. Castrenin tulokset ovat 76-67-73.

Kolmannella kierroksella viimeinen kolmikko käytti kierrokseensa aikaa 5 tuntia 45 minuuttia.

Henkistä ja fyysistä kanttia koetellaan sunnuntaina kovalla kädellä, tuloslistalla nähdään suurella todennäköisyydellä merkittäviä nousuja ja murtumisia.

In Gee Chun, Lexi Thompson ja Hye-Jin Choi starttaavat Suomen aikaa kello 17.30.

Tulospalvelu

Etsi luettavaa